Δημήτρης Εμμανουηλίδης : Ποιο είναι το «next big thing» των ακαδημιών του Παναθηναϊκού

Δημήτρης Εμμανουηλίδης : Ποιο είναι το «next big thing» των ακαδημιών του Παναθηναϊκού

Το «10.gr» παρουσιάζει τον 17χρονο, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων. Η ανακάλυψη του Μπατσινίλα, τα 16 γκολ με την ομάδα Κ-17, η εισήγηση του Φύσσα και η δουλειά στην προετοιμασία.

Όταν τον περασμένο Ιούνιο ο Μαρίνος Ουζουνίδης έφτιαχνε τη λίστα με τους παίκτες που θα έπαιρνε μαζί του στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ρώτησε τον Τάκη Φύσσα ποιον από τους πιτσιρικάδες της ακαδημίας να συμπεριλάβει. Η απάντηση του διευθυντή των ακαδημιών του Παναθηναϊκού ήταν εύκολη. «Δημήτρης Εμμανουηλίδης».

Ήταν ο πιτσιρικάς που χωρίς να είναι σέντερ φορ, είχε αναδειχθεί πέρσι πρώτος σκόρερ με την Κ-17 του Παναθηναϊκού, σημειώνοντας 16 τέρματα, ενώ στις τρεις φορές που κλήθηκε να παίξει με την Κ-20 (αν και δεν είχε κλείσει ακόμα τα 17 του χρόνια) σκόραρε ισάριθμες. Δεν ήταν, λοιπόν, δύσκολη η επιλογή του Φύσσα για το ποιον θα στείλει να γίνει… άντρας στην πρώτη ομάδα.

Ο μικρός υπογράφει στις 20 Ιουνίου επαγγελματικό συμβόλαιο, σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών και λίγες μέρες αργότερα μπαίνει στο αεροπλάνο μαζί με την πρώτη ομάδα, για να ξεκινήσει το ταξίδι στα πιο τρελά του όνειρα. Εκείνα που έκανε από μικρός στα Λεύκτρα Βοιωτίας, ένα μικρό βοιωτικό χωριό, χτισμένο σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την αρχαία Ομηρική πόλη Εύτρησις, σε υψόμετρο 375 μέτρων, που αριθμεί κάτι περισσότερο από 1.000 κατοίκους.

Ανακάλυψη του Κώστα Μπατσινίλα

Εκεί, στην ομάδα του χωριού του, στον Επαμεινώνδα Λεύκτρων, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο. Ο Κώστας Μπατσινίλας ήταν αυτός που τον είχε δει σε ένα τουρνουά και ενημέρωσε τους Σαμαρά και Μάρκο για τον πιτσιρικά. Εκείνοι τον φώναξαν, τον δοκίμασαν στο «Γ. Καλαφάτης» και τον επέλεξαν ανάμεσα σε πολλά παιδιά.

Ο Εμμανουηλίδης εντάσσεται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού τον Γενάρη του 2016, λίγο μετά τα 15α γενέθλιά του. Μάλιστα, το πρώτο διάστημα ο μικρός έμενε εσώκλειστος στο «Γ. Καλαφάτης» , καθώς η οικογένειά του έμενε μόνιμα στη Θήβα. Ωστόσο ο ίδιος δεν έδειχνε να νοιάζεται. Άλλωστε το ποδόσφαιρο ήταν εκείνο που είχε στο μυαλό του. Όλη του η μέρα θα ήταν δίπλα στο χορτάρι και πλάι στα ινδάλματά του, με τους οποίους συναντιόταν καθημερινά στο Κορωπί, πριν ή μετά τις προπονήσεις τους.

Για τον Εμμανουηλίδη είχε δείξει ενδιαφέρον και ο Ατρόμητος, ο οποίος έχει ένα από τα καλύτερα δίκτυα νέων ταλέντων στην Ελλάδα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που πρόλαβε και τον έκανε δικό της.

Οι Εθνικές και το ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό

Ο Εμμανουηλίδης έδειξε γρήγορα την αξία του στις ακαδημίες και στο πρωτάθλημα Κ-17. Γι’ αυτό και τον κάλεσαν να αγωνιστεί τρεις φορές και με την Κ-20, γι’ αυτό και ο Ουζουνίδης ξεκίνησε να τον παρακολουθεί από πέρσι τέτοια εποχή. Πολύ γρήγορα, μάλιστα, ανέβηκε κλιμάκιο και με την Εθνική. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Παίδων, που έφτασε μέχρι την Elite Round του EURO 2017, ενώ πολύ γρήγορα τον κάλεσε ο Γιάννης Γκούμας στην U19.

Στα δύο πρώτα του παιχνίδι με αυτή σημείωσε γκολ κόντρα στη Λετονία στο Αγρίνιο, σε φιλικά προετοιμασίας και εξέφρασε τα συναισθήματά του ποστάροντας στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφικό στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς του.

Ποστάρισμα χαράς έκανε και αμέσως μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της πρώτης ομάδας του Παναθηναϊκού, κόντρα στην Ουκρανική Ολεξάντρια (0-0), στο οποίο τον χρησιμοποίησε στο τελευταίο τέταρτο ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Εκτός της αξίας του, ο Ουζουνίδης εκτιμά πάρα πολύ και τον χαρακτήρα του. Εξαιρετικά σημαντικό, αφού δεν συμβαίνει το ίδιο και με άλλους «πιτσιρικάδες» του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ