Γκεζτέπε – Ολυμπιακός 0-1

Γκεζτέπε – Ολυμπιακός 0-1

Πάνω από τη βάση πήρε ο Ολυμπιακός στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στην Γκεζτέπε της οποίας επικράτησε 1-0 χάρη στο πρώτο ερυθρόλευκο τέρμα του Λάζαρου!

Αισθητά βελτιωμένος ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της τουρκικής Γκεζτέπε χάρη στο τέρμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 13ο λεπτό. Είχαν και δοκάρι οι Ερυθρόλευκοι που περιόρισαν τα ατομικά λάθη και επέστρεψαν έτσι στις φιλικές νίκες μετά την «ψυχρολουσία» από Γκενκ και Αϊντχόφεν. Οι φωνές του Πέδρο Μαρτίνς, μετά την ήττα από την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, μάλλον έπιασαν τόπο με τους παίκτες των Πειραιωτών να είναι φανερά πιο συγκεντρωμένοι και να παίρνουν πάνω από τη βάση στο τελευταίο τους, εκτός συνόρων, τεστ. Αύριο Παρασκευή (27/07) επιστρέφουν στη βάση τους…

Extreme make over στην ενδεκάδα από τον Μαρτίνς

Με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός έδειξε μεγαλύτερη όρεξη και φρεσκάδα απέναντι στην 6η του περυσινού πρωταθλήματος Τουρκίας, ήταν σχεδόν άψογος ανασταλτικά, πιο σοβαρός σε τακτικό επίπεδο και πέραν του γκολ του Λάζαρου είχε κι άλλες ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Στην κορυφή της επίθεσης για πρώτη φορά στα φιλικά προετοιμασίας αγωνίστηκε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, πίσω του οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Φετφατζίδης και Φελίπε Πάρντο. Στο κέντρο οι Χατζισαφί – Ανδρούτσος. Κάτω από τα δοκάρια ο Χουτεσιώτης και μπροστά, από δεξιά προς τα αριστερά οι Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή. Μόλις στο 11ο λεπτό τα στατιστικά έδειξαν ευκαιρία για την ομάδα του Μαρτίνς, με τον Πάρντο να σεντράρει από δεξιά και τον Καρίμ να κάνει την προβολή χωρίς αποτέλεσμα. Δύο λεπτά αργότερα όμως μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φετφατζίδη, η μπάλα από κόντρα στον αέρα έφτασε στον Νικολάου, που έκανε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο «rebound» ο Λάζαρος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου, ο Έλληνας διεθνής δεν κατάφερε παρά την εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ (από τα 35 μέτρα) να κάνει το 2-0. Από τα πόδια του Χριστοδουλόπουλου «γεννήθηκε» μία ακόμα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 25′, όταν ο Καρίμ επιχείρησε το σουτ, χωρίς να βρίσκει στόχο. Με μια συνεργασία του Φετφατζίδη με τον Λάζαρο και το σουτ του τελευταίου, συν μία ακόμα του ίδιου μετά από σέντρα του Πάρντο από δεξιά, έκλεισε το πρώτο 45λεπτο στο οποίο ο Χουτεσιώτης δεν απειλήθηκε κατ’ ουσίαν καθόλου.

Υπεροχή και στο β’ μισό

Τον έλεγχο του αγώνα είχε και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός που απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ κινήθηκε ωραία προς την αντίπαλη περιοχή, κέρδισε και τις κόντρες, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ. Ο Χουτεσιώτης στις τελικές της Γκεζτέπε αντέδρασε σωστά (σε μακρινό σουτ του Κάγιας και κεφαλιά του Ναμπίλ) ενώ στο 76ο λεπτό ο διεθνής Ιρανός φορ των Ερυθρόλευκων δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον αντίπαλο κίπερ (φάση που ξεκίνησε από την κάθετη του Φετφατζίδη), ενώ και η πολύ ωραία προσπάθεια του Δημήτρη Μάνου στο 77′ εξουδετερώθηκε από τον πορτιέρε των Τούρκων.

Όσο και αν πίεσαν οι Πειραιώτες (διαμαρτυρήθηκαν και για χέρι – που λανθασμένα δεν δόθηκε) δεν βρήκαν το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα, το 1-0 έμεινε ως το τέλος ωστόσο το πρόσημο από το τελευταίο τους εκτός συνόρων τεστ είναι θετικό. Απομένει ένα ακόμα φιλικό (το μοναδικό εντός των… τειχών) με αντίπαλο τη Λεγκανές (01/08) πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν με αντίπαλο τη Λουκέρνη για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης (81′ Τσιμίκας), Ανδρούτσος, Χατζισαφί, Φετφατζίδης, Πάρντο (81′ Ευαγγέλου), Χριστοδουλόπουλος (70′ Μάνος), Ανσαριφάρντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ