Μπίρσοτ – Αρης 1-4πεν. (0-0)

Μπίρσοτ – Αρης 1-4πεν. (0-0)

Καλές εντυπώσεις άφησε ο Αρης στο πρώτο του φιλικό τεστ ενόψει της νέας σεζόν. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα επικράτησε με 4-1 στα πέναλτι (0-0κ.α.) της βελγικής Μπίρσοτ στην Αμβέρσα κυριαρχώντας στο πρώτο ημίχρονο και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Ξεχώρισε ο Γκαρσία, αλλά και οι Ναζλίδης-Ντιγκινί.

Θετική γεύση, ειδικά από την απόδοσή του στο ά ημίχρονο, άφησε ο Άρης στο πρώτο του φιλικό τεστ ενόψει της νέας σεζόν. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα επικράτησε 4-1 στα πέναλτι (0-0κ.α.) της βελγικής Μπίρσοτ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αμβέρσας, στο πλαίσιο του 2ου «Memorial Marc Steenackers». Ξεχώρισε ο Ματέο Γκαρσία, αλλά και οι Ντιγκινί, Ναζλίδης, ενώ δύο καλές επεμβάσεις, άλλα και μία απόκρουση στη διαδικασία τωνπέναλτι είχε ο τερματοφύλακας Κουέστα.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Πάκο Ερέρα παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Τον Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια, τον Τζανακάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Βαλεριάνο στο αριστερό ενώ το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι Δεληζήσης και Ούγκο Σόουζα. Ο Ιντζόγλου είχε ρόλο αμυντικού χαφ, ενώ Κολάσο και Ματίγια ήταν λίγο πιο μπροστά. Στην επιθετική γραμμή ο Ντιγκινί αγωνίστηκε στην δεξιά πλευρά, ο Γκαρσία στην αριστερή με τον Ναζλίδη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Κυρίαρχος ο Αρης, ταχύτατος ο Γκαρσία
Ο Άρης ήταν σαφώς ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας τουλάχιστον 3-4 κλασικές ευκαιρίες. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, οι κίτρινοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τους Ντιγκινί και Ματέο Γκαρσία, προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα των Βέλγων.

Εκείνος που ξεχώρισε περισσότερο ήταν αναμφίβολα ο Γκαρσία, ο οποίος έδειξε ότι το μεγάλο του όπλο είναι το ξεπέταγμα στο πρώτο βήμα και γενικότερα η ταχύτητα.

Ο Αρης έφτασε κοντά στο γκολ για πρώτη φορά στο 14’΄με σουτ του Ιντόγλου που κόντραρε στα σώματα, ενώ στο 19’ ο Ματέτο Γκαρσία βρέθηκε τετ α τετ με τον ΒανΧάμελ που τον πρόλαβε. Ο Πάκο Ερέρα που ήταν διαρκώς όρθιος δίνοντας οδηγίες, είδε την ομάδα του να ανεβάζει ακόμη περισσότερο την απόδοσή της στη συνέχεια φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στο γκολ.

Στο 38’ και το 39’΄ο Αρης έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, καθώς πρώτα ο Ντιγκινί δεν κατάφερε να νικήσει με σουτ τον ΒανΧάμελ (νέα μεγάλη απόκρουση), όπως και στη συνέχεια ο Γκαρσία.

Λίγο έλειψε ο «Θεός του πολέμου» να ανοίξει το σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους, καθώς μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια ο Δεληζήσης επίσης δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία της Μπίρσοτ με κεφαλιά.

Σε αυτό το 45λεπτο ο Αρης έδειξε ότι έχει δουλέψει αρκετά στις στημένες φάσεις, ενώ πλην του Γκαρσία ξεχώρισαν και οι Ναζλίδη – Ντιγκινί. Ο τελευταίος, εκτός από το δεξί άκρο της επίθεσης, έδειξε ότι μπορεί με την ίδια άνεση να λειτουργήσει ως δεύτερος επιθετικός, παίζοντας πίσω από τον Ναζλίδη. Οσο για τον Ελληνα φορ κινήθηκε ωραία στον ελεύθερο χώρο.

Δέκα αλλαγές, έπεσε ο ρυθμός
Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, ο Ερέρα προχώρησε σε επτά αλλαγές και συγκεκριμένα τους Κουέστα, Βέλεθ, Μενέντεθ, Μπάσα, Παυλίδη, Μιλούνοβιτς και Διαμαντόπουλο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Η αλήθεια είναι ότι στο Β΄ μέρος οι κίτρινοι δεν έπιασαν τόσο καλή απόδοση με τον ρυθμό να είναι πεσμένος. Ο Ισπανός τεχνικός στο 60’ έριξε στο ματς και τους Μπαγκαλιάνη, Σταμπουλίδη και Μπακούτση, κι έτσι ο Τζανακάκης ήταν ο μοναδικός που έπαιξε και στα 90 λεπτά.

Στα θετικά φυσικά και το γεγονός ότι ο Άρης ήταν αξιόπιστος μεσοαμυντικά δεν απειλήθηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο και λίγο στο δεύτερο. Εξαίρεση αποτελεί μια φάση του 62’ από την οποία η Μπίρσοτ έφτασε κοντά στο γκολ εκμεταλλευόμενη λάθος του Άρη. Ωστόσο ο Κουέστα έκλεισε το οπτικό πεδίο του Βανζέιρ με τον τελευταίο να σουτάρει άουτ. Ο Κουέστα είχε μια καλή επέμβαση και σε εκτέλεση φάουλ του Πριτσένκο στο 63’.

Γενικότερα ο Αρης προσπάθησε να φανεί επιθετικά, όμως κάτι η κούραση, κάτι οι πολλές αλλαγές και η χρησιμοποίηση και των νεαρών παικτών δεν έδωσαν τη δυνατότητα οι κίτρινοι να είναι αποτελεσματική στην δημιουργία. Να σημειώσουμε ότι η Μπίρσοτ είχε δοκάρι στο 71’ με τον Τισουντάλι.

Το 0-0 έμεινε ως το τέλος, ωστόσο ο διοργανωτές είχαν προβλέψει και τη διαδικασία των πέναλτι προς έκπληξη όλων! Εκεί ο Αρης ήταν αποτελεσματικός και επικράτησε με 4-1, καθώς Παυλίδης, Μπάσα, Μιλούβιτς και Μενέντεθ ευστόχησαν. Ο Κουέστα απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι των Βέλγων, ενώ ο Φαν Χάιφτ αστόχησε.

ΜΠΙΡΣΟΤ – ΑΡΗΣ 1-4 (ΠΕΝΑΛΤΙ)

Ο Μενέντεθ κάνει το 1-4 και χαρίζει τη νίκη στον Άρη

Ο Πριτσένκο μειώνει σε 1-3

Ο Μιλούνοβιτς ευστοχεί για το 0-3

Ο Κουέστα αποκρούει το πέναλτι του Βανκάμπ.

Ο Μπάσα κάνει το 0-2

Αστοχο το πέναλτι του Φαν Χάιφτ (0-1)

Ο Παυλίδης ευστοχεί (0-1)

Κίτρινες: 62’ Μπάσα, 69’ Τζανακάκης

ΜΠΙΡΣΟΤ ΟΥΪΛΡΙΚ (Βρέβεν): Βανάμελ, Πριτσένκο, Ντομ, Φαν Χάιφτ, Γκρισέ (83’ Ντε Γιόνγκχε), Ζουά (46’ Χόφερ), Μαές (Βανκάμπ), Βανζέιρ (86’ Εμπομπό), Μπουντρέν, Τισουνταλί, Κασμί (46’ Μπρονιό)

ΑΡΗΣ: Καντιμοίρης (46’ Κουέστα), Δεληζήσης (60’ Μπαγκαλιάνης), Σόουζα (46’ Βέλεθ), Βαλεριάνος (46’ Μενέντεθ), Τζανακάκης, Ματίγια (46’ Μπάσα), Ιντζόγλου (60’ Μπακουτσής) Γκαρσία (46’ Παυλίδης), Ντιγκινί (46’ Μιλούνοβιτς), Κολάσο (60’ Σταμπουλίδης), Ναζλίδης (46’ Διαμαντόπουλος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ