ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Χρόνια πολλά στον ηγέτη του Θρύλου μας!» (pic)

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Χρόνια πολλά στον ηγέτη του Θρύλου μας!» (pic)

Τα 51 χρόνια ζωής κλείνει σήμερα (30/07) ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, και η ερυθρόλευκη ΠΑΕ μέσω social media του εύχεται «χρόνια πολλά»!

Από μικρό παιδί αισθάνθηκε για τα καλά στο πετσί του τι σημαίνει πάθος για μία ομάδα. Τον έπαιρνε από το χέρι ο πατέρας του, Μιλτιάδης, και τον πήγαινε στο γήπεδο. Τον μύησε σε μια διαδικασία που έμελλε να γίνει όχι μόνο το πάθος του, το λιμάνι της ζωής του.

Η οικογένεια, η θάλασσα που έκανε δική του μεγαλώνοντας τον μύθο του ονόματος που φέρει και φυσικά ο Ολυμπιακός. Ο Πειραιάς. Το σπίτι του. Η βάση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο διοικητικός ηγέτης των Ερυθρόλευκων κλείνει σήμερα (30/07), τα 51 χρόνια ζωής. Ένας εκ των ισχυρότερων εφοπλιστών παγκοσμίως. Από τη δύση της προηγούμενης χιλιετίας όταν πήρε στα χέρια του τις επιχειρήσεις της οικογένειας, ίδρυσε την Capital Maritime & Trading, την απογείωσε σε τέτοιο βαθμό ώστε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μέσα στον ωκεανό των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του όμως, δεν ξέχασε τον Ολυμπιακό. Η πρώτη επαφή το 2005 όταν ανέλαβε την χρηματοδότηση των ομάδων βόλεϊ ανδρών και γυναικών του Ολυμπιακού ενώ ανακαίνισε το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη. Πέντε περίπου χρόνια μετά (συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2010) ανέλαβε και τα ηνία της ΠΑΕ επενδύοντας ή για την ακρίβεια δαπανώντας) δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το έκανε μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία κάκιστη τόσο για την Ελλάδα που άρχισε να βιώνει τα πρώτα χρόνια της κρίσης όσο και για τον σύλλογο. Τα οικονομικά του οποίου ήταν σε τέτοια κατάσταση που προκαλούσαν ζαλάδα σε κάθε επίδοξο αγοραστή του. Όχι τον Βαγγέλη Μαρινάκη που οκτώ χρόνια αργότερα, να θαυμάζει με καμάρι το οικοδόμημα του.

Μετέτρεψε τον Ολυμπιακό σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κλαμπ στο ποδόσφαιρο, και συνολικά σε μια πολύ-αθλητική δύναμη υπογράφοντας και τη σύγχρονη εποχή του Ερασιτέχνη. Με τίτλους, διακρίσεις, αλλά και με εγκαταστάσεις, υποδομές, με οικονομική ευημερία που δεν παραπέμπει στην Ελλάδα του σήμερα.

Με έντονη φιλανθρωπική δράση, με ισχυροποίηση του brand παγκοσμίως. Με κοινωνικές ευαισθησίες.  Και βέβαια όπου Ολυμπιακός και Πειραιάς. Η πόλη που αν κάποιος είχε μια φωτογραφία για το «πριν» και το «μετά» θα καταλάβαινε πολλά. Με ότι καταπιάνεται νικητής και αυτός είναι ένας πολύ ωραίος λόγος για να κοιτάζεις πίσω. Για να έχεις ακόμη καλύτερη διάθεση όταν γυρίζεις το βλέμμα σου μπροστά…

Η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ, λοιπόν, ευχήθηκε στον «ηγέτη της» μέσω social media: «Χρόνια πολλά στον ηγέτη του Θρύλου μας! / Happy birthday to our Leader!», γράφει χαρακτηριστικά το διαδικτυακό της μήνυμα.

Δείτε το σχετικό ποστ:

https://twitter.com/olympiacos_org/status/1023674906481975296

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ