Η FIFPro κατά (και) ΠΑΟΚ λόγω Πρίγιοβιτς και Ουάρντα

Η FIFPro κατά (και) ΠΑΟΚ λόγω Πρίγιοβιτς και Ουάρντα

Η FIFPro άσκησε δριμεία κριτική στις ομάδες που χρησιμοποίησαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμμετείχαν στο Μουντιάλ, μεταξύ των οποίων οι Πρίγιοβιτς και Ουάρντα του ΠΑΟΚ.

Η παγκόσμια ομοσπονδία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ασκεί δριμεία κριτική στους συλλόγους που χρησιμοποίησαν ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο Μουντιάλ, στις προκριματικές φάσεις του Champions League και του Europa League. Σε αυτήν στέκεται στο γεγονός ότι αρκετοί εξ αυτών δεν είχαν συμπληρώσει περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες ξεκούρασης, μετά το τέλος των υποχρεώσεων τους στα γήπεδα της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, υπάρχουν τουλάχιστον 15 τέτοιες περιπτώσεις, με τους Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και Αμρ Ουάρντα του ΠΑΟΚ να βρίσκονται ανάμεσα σε αυτές. Ο Σέρβος επιθετικός συμμετείχε στις 27 Ιουνίου στο τελευταίο ματς της εθνικής Σερβίας κόντρα στην αντίστοιχη της Βραζιλίας και ενσωματώθηκε στην προετοιμασία του Δικέφαλου του Βορρά στις 8 Ιουλίου, προκειμένου να είναι έτοιμος στα ματς με τη Βασιλεία. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Αμρ Ουάρντα, ο οποίος έδωσε το τελευταίο παιχνίδι του στις 25 Ιουλίου με τη φανέλα της Αιγύπτου, απέναντι στη Σαουδική Αραβία.

Τέλος, δεσμεύεται για περαιτέρω συζητήσεις με τη FIFA για τη θέσπιση αδείας, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η FIFPro είναι ενήμερη για τουλάχιστον 15 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιξαν στις διοργανώσεις της UEFA, μεταξύ δύο και τεσσάρων εβδομάδων αφότου συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αφήνοντάς τους χωρίς επαρκές διάλειμμα.

Παρότι κατανοούμε τη σημαντικότητα των οικονομικών κινήτρων που δίνει το Champions και το Europa League στους συλλόγους, η υγεία αυτών των παικτών μπήκε σε μεγάλο κίνδυνο λόγω του βεβαρημένου αγωνιστικού τους προγράμματος. Οι παίκτες βρίσκονται σε καθεστώς μεγάλης πίεσης, αφού καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις ανάγκες των ομάδων τους και τις δικές τους ως ανθρώπινα όντα.

Στο παρασκήνιο των συζητήσεων που αναμένεται να ξεκινήσουν με τη FIFA αναφορικά με το πρόγραμμα, η FIFPro καλεί για την επείγουσα κατοχύρωση μίας ελάχιστης περιόδου ξεκούρασης τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων όλων των παικτών, ανάμεσα στο τέλος των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων και την έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν.

Αυτή η υποχρεωτική ανάπαυση τεσσάρων εβδομάδων βασίζεται στις τελευταίες ιατρικές έρευνες που σχετίζονται με την επιβάρυνση και τις εξετάσεις που έχουν γίνει σε ποδοσφαιριστές στη διάρκεια των σεζόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ