Ντε Γκράαφσαπ –  Αρης 0-1

Ντε Γκράαφσαπ – Αρης 0-1

Με σκόρερ τον Νικολάς Κολάσο στο 15' ο Αρης επικράτησε της Ντε Γκράαφσαπ με 1-0 στο δεύτερο φιλικό του τεστ επί ολλανδικού εδάφους. Αστόχησε σε πέναλτι ο Ναζλίδης στο 33ο λεπτό.

Τη Δεύτερη νίκη του σε φιλικό τεστ πανηγύρισε ο Αρης που επικράτησε με 1-0 της ολλανδικής της Ντε Γκραάφσαπ στο Μαριενβέλντε. Σκόρερ για την ομάδα του Πάκο Ερέρα ο Νικολάς Κολάσο στο 15’ με σουτ.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Ο Αρης ήταν καλός κυρίως μεσοαμυντικά καθώς δεν επέτρεψε παρά ελάχιστα στους αντιπάλους του να τον απειλήσουν. Επιθετικά και δημιουργικά δεν «φάνηκε» πολύ όμως με δεδομένο ότι έπαιζε μόλις το 2ο φιλικό του μπορούμε να πούμε ότι σε γενικές γραμμές ικανοποίησε.

Ο Ματέτο Γκαρσία ήταν και πάλι από τους διακριθέντες, ενώ ξεχώρισαν και οι Μπάσα, Μένέντεθ και Βέλεθ. Καλές επεμβάσεις από τον Αναγνωστόπουλου όπου χρειάστηκε.

Σε γενικές γραμμές ο Αρης άφησε υποσχέσεις, δείχνοντας πως όταν δουλευτεί και ενσωματωθούν πλήρως όλοι οι παίκτες, θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα αξιόλογο και ανταγωνιστικό σύνολο.

Με μία αλλαγή η 11άδα του Ερέρα
Μία αλλαγή επεφύλασσε ο Πάκο Ερέρα στον καταρτισμό της 11άδας σε σχέση με το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Μπίρσοτ. Αντί του Ματίγια, στη μεσαία γραμμή των κίτρινων, ξεκίνησε ο Μπάσα. Ο Αλβανός αγωνίστηκε ως «κόφτης» με τους Κολάσο και Ιντζόγλου λίγο πιο μπροστά του, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα η 4άδα της άμυνας παρέμεινε η ίδια (Τζανακάκης, Βαλεριάνος στα δύο άκρα δεξιά και αριστερά), ενώ στην επίθεση, ο Ντιγκινί έπαιξε δεξιά, ο Γκαρσία αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης.

Προβάδισμα με Κολάσο, έχασε πέναλτι ο Ναζλίδης
Λίγες φάσεις είχαμε στο πρώτο μέρος του ματς. Οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που είχαν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο ο Αρης ήταν καλά στημένος μεσοαμυντικά (καλή δουλειά από τον Μπάσα) και δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστα. Μάλιστα η ομάδα του Πάκο Ερέρα ευτύχησε να προηγηθεί στο 15ο λεπτό από σουτ Κολάσο, σε μια φάση που φέρει μεγάλη ευθύνη και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Οι κίτρινοι θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί ακόμη και με 2-0, ωστόσο στο 33’ ο Ναζλίδης αστόχησε σε πέναλτι. Ο Ματέτο Γκαρσία με την ταχύτητά του ήταν ο παίκτης που το κέρδισε, ωστόσο η εκτέλεση του Ελληνα επιθετικού αδύναμη, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας Ετετμάντι να αποκρούσει.

Από την πλευρά της η ολλανδική ομάδα απείλησε μόνο με κάποια σουτ του Νίλαντ.

Με Σόουζα δεξί μπακ
Επτά αλλαγές έκανε με το ξεκίνημα του Β’ μέρους ο Ερέρα, καθώς εκείνοι που συνέχισαν ήταν οι Δεληζήσης, Μπάσα, Γκαρσία και Σόουζα με τον τελευταίο να αγωνίζεται ως δεξί μπακ και δίπλα στον Δεληζήση στους στόπερ να αγωνίζεται ο Βέλεθ. Στο δεύτερο 45λεπτο ο Αρης έπαιξε αρκετά από τα αριστερά με τους Μενέντεθ (αριστερό μπακ) και Γκαρσία και τον πρώτο να παρουσιάζεται βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο φιλικό.

Επίσης, καλές τοποθετήσεις, επεμβάσεις και σταθερότητα επέδειξε ο Βέλεθ, ενώ ο Μπάσα έδειξε ότι διαθέτει μακρινό σουτ. Ο Αλβανός αμυντικός μέσος είχε ένα καλό σουτ στο 58’, ενώ γενικότερα να πούμε ότι και πάλι δεν υπήρξαν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Η κορυφαία φάση για τη Ντε Γκράαφσαπ σημειώθηκε στο 63’ με τον Αναγνωστόπουλο να κάνει σωτήρια επέμβαση όταν η μπάλα έσκασε μπροστά του. Ο Ερέρα χρησιμοποίησε και πάλι τους νεαρούς της Κ19 Μπακούτση (είχε ένα καλό σουτ) και Μπαγκαλιάνη με τον πρώτο να παίζει ως δεξί εξτρέμ και τον Μιλούνοβιτς αντί του Γκαρσία στα αριστερά.

Στο τελευταίο 15λεπτο υπήρξε κούραση από πλευράς Άρη, όμως οι κίτρινοι και πάλι δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα, κρατώντας αυτό το 1-0. Δεύτερη νίκη για τον «Θεό του πολέμου» απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα που έχει δώσει οκτώ φιλικά και που θα τον βοηθήσει από πλευράς ψυχολογίας.

ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΣΦΑΠ (Ντε Γιονκ): Ετεμάντι, Αμπένα, Νιούπορτ, Φαν Ντε Πάβερτ (63’ Τόμασεν), Τουτουαρίμα (67’ Βούρζετ), Ολίβε (46’ Φαν Μίγκεμ), Νίλαντ (63’ Φαν ντε Χουρκ), Κλάσεν, Νάρσινγκ (63’ Στράτμαν), Σεράνενς, Τζεμπλί (75’ Βίσελ).

ΑΡΗΣ (Ερέρα): Καντιμοίρης (46’ Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης (46’ Βέλεθ), Σόουζα (72′ Μπαγκαλιάννης), Δεληζήσης, Βαλεριάνος (46’ Μενέντεθ), Μπάσα (81′ Σταμπουλίδης), Ιντζόγλου (46’ Παυλίδης), Κολάσο (46’ Ματίγια), Γκαρσία (65′ Μπακούτσης), Ντιγκινί (46’ Μιλούνοβιτς), Ναζλίδης (46’ Διαμαντόπουλος).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ