Ορθάνοιχτος ο δρόμος για Παϊρότζ – Το δάνειο που μετοχοποιεί ο Αλαφούζος και η αλλαγή στο καταστατικό

Ορθάνοιχτος ο δρόμος για Παϊρότζ – Το δάνειο που μετοχοποιεί ο Αλαφούζος και η αλλαγή στο καταστατικό

Στην τελική ευθεία το deal Αλαφούζου - Πιεμπονγκσάντ για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η Γενική Συνέλευση της 22ας Αυγούστου που θα ανοίξει τον δρόμο στον Ταϊλανδό, μέσω της αλλαγής στο καταστατικό και της μετοχοποίησης του δανείου του mr ΣΚΑΪ στην τράπεζα Πειραιώς.

Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται πως η προσπάθεια του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για την είσοδό του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός να έχει μείνει στάσιμη, ωστόσο οι διεργασίες και οι συζητήσεις που γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δείχνουν πως το deal μεταξύ του επικεφαλής της Pan Asia και του Γιάννη Αλαφούζου βρίσκεται προ των πυλών. Και ο δρόμος για την είσοδο του Παϊρότζ και των συνεργατών του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα τέλη Αυγούστου είναι ορθάνοιχτος.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πληρώνει ή διακανονίζει το τελευταίο διάστημα ό,τι εκκρεμεί προκειμένου να τηρήσει όσα είπε: να βάλει δηλαδή τα 20 εκατομμύρια ευρώ και να απεμπλακεί από την ΠΑΕ, παραδίδοντάς την στον Παϊρότζ. Μάλιστα, μέσω αυτών των χρημάτων και της κάλυψης αρκετών χρεών (όπως του Εσιέν, του Λέτο, του Αναστασίου και άλλων) θα μειώσει αρκετά και το χρέος το οποίο θα αναλάβει ο Ταϊλανδός με τους συνεργάτες του.

Εκτός αυτών, των μετρητών δηλαδή που βάζει ο Αλαφούζος στον ειδικό λογαριασμό της ΠΑΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, απ’ όπου διοχετεύονται τα χρήματα σε πιστωτές, ο Αλαφούζος μετοχοποιεί στην Αύξηση και το ομολογειακό δάνειο που είχε πάρει από την Τράπεζα τον Σεπτέμβριο του 2015, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που με απλά λόγια σημαίνει ότι αυτά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ φεύγουν από τον Παναθηναϊκό και αφορούν πια τον Αλαφούζο. Και φυσικά προσμετρώνται στα 20 εκατομμύρια που είχε υποσχεθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πως θα βάλει.

Αυτά τα πέντε εκατομμύρια, μαζί με τα χρήματα που έχει βάλει το τελευταίο διάστημα για πληρωμές μισθών, δόσεις συμβολαίων και κάλυψη χρεών προς τρίτους (μόνο στον Βέμερ δόθηκε μισό εκατομμύριο ευρώ σε μια μέρα) ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει πως έχει καλυφθεί ήδη η μισή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Και πως ο δρόμος για τον Παϊρότζ ανοίγει, από τη στιγμή που τα… προαπαιτούμενα για το deal από τον Αλαφούζο τηρούνται έως τώρα ευλαβικά.

Η αλλαγή του καταστατικού για πρόσωπο με ιθαγένεια τρίτης χώρας

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει και σε μια κίνηση που θα λέει πλέον ανοιχτά στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να έρθει και να πάρει την ΠΑΕ. Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε η ΠΑΕ για τις 22 Αυγούστου, μια μέρα πριν κλείσει η Α.Μ.Κ , τα μέλη της θα αποφασίσουν την τροποποίηση στο άρθρο 10 του καταστατικού, που αφορά τα πρόσωπα που μπορούν να κατέχουν μετοχές του Παναθηναϊκού.

Τι αναφέρει το θέμα της Γενικής Συνέλευσης;

«Τροποποίηση του άρθρου 10 του Καταστατικού. Εναρμόνιση με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις περί περιορισμών στην απόκτησης μετοχών ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, συμφώνως με την τροποποίηση των άρθρων 69, 69Α Ν. 2725/1999 από τις διατάξεις των νόμων 3057/2002 και 4049/2012».

Με απλά λόγια, τούτο σημαίνει πως η αλλαγή του άρθρου 10 δίνει τη δυνατότητα σε πρόσωπο με ιθαγένεια εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να πάρει μετοχές έπειτα από έλεγχο και άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως γίνεται με κάθε περίπτωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ