Βαλεριάνος : «Έχουμε όλα τα εφόδια για να βγάλουμε το 100% στο γήπεδο»

Βαλεριάνος : «Έχουμε όλα τα εφόδια για να βγάλουμε το 100% στο γήπεδο»

Για τους στόχους που έχει ο ίδιος αλλά και ο Άρης τη φετινή σεζόν μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο 26χρονος αριστερός μπακ.

Ο Γιώργος Βαλεριάνος μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τη δεύτερη χρονιά που ξεκινάει στον Άρη, καθώς και για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία και τα φιλικά. Ο αριστερός μπακ των κίτρινων αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Πάκο Ερέρα και τους παλιούς και νέους συμπαίκτες του, τονίζοντας πως το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι πολύ καλό.

Η αρχική τοποθέτηση του 26χρονου αμυντικού: «Όσο κυλάει η προετοιμασία και αυξάνεται το επίπεδο της έντασης και των απαιτήσεων του προπονητή, είναι φυσιολογικό να νιώθουμε τα πόδια πιο βαριά. Αυτή είναι η ουσία της προετοιμασίας όμως. Αν ήμασταν έτοιμοι από τώρα, θα υπήρχε θέμα. Θα σήμαινε ότι κάτι δεν πάει καλά στη δουλειά που γίνεται. Τακτικά ανταποκριθήκαμε καλά, για τα δεδομένα της εποχής, και στα δύο φιλικά. Συγκρίνοντας τα δύο παιχνίδια, αυτό που διαπιστώνω είναι μια βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Στο πρώτο είχαμε κάποια θεματάκια στην άμυνα, τα δουλέψαμε και με την Ντε Γκράαφσαπ δείξαμε βελτιωμένη εικόνα, η ομάδα ήταν πιο συμπαγής».

Για το ότι ο προπονητής επιλέγει συχνά τους ίδιους έξι στην άμυνα με πέρσι: «Είναι σίγουρα ευκολότερο όταν έχεις παίξει 40 αγώνες με τους ίδιους παίκτες να έχεις καλύτερη επικοινωνία στο γήπεδο, γιατί ξέρει ο ένας τον άλλο. Φαντάσου να ξεκινούσαμε να παίζουμε οι δυο μας τώρα. Είναι δεδομένο, όμως, ότι τα καινούργια παιδιά θα μπουν στο κλίμα σύντομα, γι’ αυτό γίνεται και η προετοιμασία».

Για τα κομμάτια που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα: «Χρειάζεται περισσότερη δουλειά στην κατοχή της μπάλας, να βγάζουμε περισσότερες τελικές προσπάθειες. Για τα δεδομένα της εποχής, όμως, θεωρώ ότι είναι φυσιολογική η εικόνα. Δεν είναι φρέσκα τα πόδια, δεν υπάρχει τόση κίνηση, ούτε τόσες ιδέες ακόμα στο παιχνίδι μας».

Για το γεγονός ότι ο Ερέρα δεν ξεχωρίζει τους παίκτες που έμειναν από πέρσι και εκείνους που ήρθαν φέτος: «Αυτό είναι το σωστό, αλλιώς θα ήμασταν δύο ομάδες. Όποιος είναι καλά και δίνει το κάτι παραπάνω, αυτός θα παίζει».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με την περσινή χρονιά: «Όταν ήρθα εδώ πέρυσι στόχος μου ήταν η ομάδα να βγει κατηγορία, με κάθε κόστος. Φέτος, για το κάθε παιδί που βρίσκεται στο ρόστερ είναι μια τεράστια ευκαιρία να αναδειχθεί, να βοηθήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του. Αυτή είναι η ευκαιρία μας. Δίνεις ό,τι έχεις και στο τέλος κάνεις το ταμείο».

Για το ότι η ομάδα φαίνεται δεμένη: «Σε αυτό βοηθάνε σίγουρα οι χαρακτήρες των παιδιών που ήρθανε, δέσαμε κατευθείαν. Το να είσαι φίλος με τον άλλον σημαίνει πολλά και θα βγει στο γήπεδο».

Για το αν σκέφτηκε ότι μπορεί να μην είναι στις επιλογές του προπονητή: «Το σκέφτηκα, δεν θα πω ψέματα. Ήρθε ένας καινούργιος προπονητής που έκρινε το ρόστερ, είδε ότι μπορώ να βοηθήσω και αισθάνομαι χαρούμενος που βρίσκομαι στον Άρη. Είναι χαρά μου που ένας τόσο καταξιωμένος προπονήσεις με πολλές παραστάσεις στην καριέρα του με θεωρεί μέλος της ομάδας».

Για το αν περιμένει να είναι η σεζόν διαφορετική σε σχέση με την περσινή: «Το κεφάλαιο της Football League έκλεισε. Αδικηθήκαμε σαν ομάδα, παίζαμε σε δύσκολες συνθήκες και δεν δείξαμε τις δυνατότητες που πραγματικά είχαμε σαν σύνολο. Φέτος έχουμε όλα τα εφόδια για να βγάλουμε το 100% ο καθένας μας στο γήπεδο. Ειδικά όταν είσαι στον Άρη και ο προπονητής θέλει το κυρίαρχο ποδόσφαιρο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, οπότε αυτό μπορεί να αναδείξει όσα έχεις να προσφέρεις στο γήπεδο».

Για τον κόσμο του Άρη: «Εγώ ξέρω τον κόσμο. Έβλεπα όμως τα παιδιά που ήρθανε να κοιτάνε από τον πάγκο τους οπαδούς να φωνάζουν συνθήματα, να μας χειροκροτούν και έλεγα από μέσα μου… ‘έχεις να δεις ακόμα πολλά’».

Για τον στόχο της φετινής σεζόν : «Δεν υπόσχομαι κάτι. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα μπαίνουμε στο γήπεδο και θα δίνουμε ό,τι έχουμε μέσα μας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα πηγαίνουμε για το καλύτερο. Όπως λένε, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, αλλά θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ