Νίκη κορυφής που δίνει ηρεμία

Νίκη κορυφής που δίνει ηρεμία

Ο Ολυμπιακός βάζει έξτρα πίεση στους αντιπάλους του και μπορεί πλέον ν' αφοσιωθεί στο ματς με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός λαχτάρησε στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στον Λεβαδειακό αλλά πήρε τελικά τη νίκη με 2-1, σ’ ένα παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν την πιο «γεμάτη» εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα.

Θα ήταν οξύμωρο να χάσουν βαθμούς οι Πειραιώτες σ’ ένα ματς που είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν εφτά και οκτώ γκολ. Γιατί η αλήθεια είναι πως οι πρωταθλητές είχαν δημιουργία στο παιχνίδι τους (με Φορτούνη στον άξονα και Μάριν από αριστερά) αλλά δεν είχαν τα σωστά τελειώματα.

Ο Ανσαριφάρντ για παράδειγμα βρέθηκε πέντε φορές σε θέση για γκολ και νικήθηκε κατά κράτος απ’ τον Επασί. Αυτές τις φάσεις θα πρέπει να τις τελειώνει ο Ιρανός για να μπορεί ο Ολυμπιακός να φτάσει εύκολα στη νίκη. Γιατί όταν σε τέτοιες ευκαιρίες δεν σκοράρεις τότε τα παιχνίδια μπορούν να «στραβώσουν» για μια ομάδα.

Κι όμως σ’ αυτό το ματς ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα γκολ του Κούτρη στο 84′, για να πάρει τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό.

Νίκη κορυφής που δίνει ηρεμία ενόψει Σπόρτινγκ

Η νίκη που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ σημαντική για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα οι Πειραιώτες έπιασαν τους 20 βαθμούς και είναι στην κορυφή, έχοντας βέβαια ένα ματς περισσότερο.

Δεύτερον, προσθέτουν έξτρα πίεση στην ΑΕΚ η οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή τον Παναθηναϊκό, αλλά και στον ΠΑΟΚ που υποδέχεται τη Δευτέρα τον Ατρόμητο. Και ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα τι σημαίνει πίεση πρωταθλητισμού. Ξέρει πως να διαχειριστεί τις δυσκολίες που έχει μια κούρσα για τον τίτλο.

Τρίτον, ο Ολυμπιακός κέρδισε όχι μόνο τον Λεβαδειακό, αλλά και την ηρεμία του ενόψει του αγώνα με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Λεμονής θα μπορέσει να δουλέψει ήρεμα στου Ρέντη για να προετοιμάσει τον Ολυμπιακό για το παιχνίδι που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον των πρωταθλητών Ελλάδος.

Ωστόσο υπάρχει κι ένα θέμα που σίγουρα θα πρέπει ν’ απασχολήσει τον προπονητή του Ολυμπιακού. Κι αυτό δεν είναι άλλο απ΄τις πολλές ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του λιμανιού. Γιατί όταν ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού βρίσκεται σε θέση βολής πέντε φορές, τότε θα πρέπει να βρίσκει και δίχτυα.

Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι επιστρέφει και ο Μπεν και ο Λεμονής θα έχει μιαν ακόμα επιλογή για την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Το θέμα όμως είναι πως οι Πειραιώτες δεν παίρνουν απ’ τους σέντερ φορ αυτά που θα περίμεναν κι αυτό δεν περνά απαρατήρητο από τον Λεμονή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ