Πρόβα 11άδας και ομιλία… σιγουριάς από τον Μαρτίνς

Πρόβα 11άδας και ομιλία… σιγουριάς από τον Μαρτίνς

To10.gr αποκαλύπτει τι είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του ενόψει της Λουκέρνης και ποια 11άδα δοκίμασε και ετοιμάζει για την Πέμπτη.

Λένε ότι τα φιλικά παιχνίδια των ομάδων γίνονται για τους προπονητές και όχι για τον κόσμο. Και ίσως να υπάρχει μια δόση αλήθειας στη συγκεκριμένη άποψη. Καθώς συχνά οι τεχνικοί δοκιμάζουν πράγματα σε αυτά τα ματς. Δοκιμάζουν σχηματισμούς, τακτικές, παίκτες, συγκεκριμένα κομμάτι που θέλουν να βελτιώσουν ή να τεστάρουν. Με τον Ολυμπιακό, βεβαίως, να μην αποτελεί εξαίρεση. Και τον Πέδρο Μαρτίνς να εμφανίζεται βέβαιος. Και για τη δουλειά που έχει κάνει έως τώρα στους Ερυθρόλευκους, αλλά και για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Στην προπόνηση της Παρασκευής, λοιπόν, την πρώτη μετά τη φιλική αναμέτρηση με τη Λεγκανές, ο 48χρονος τεχνικός επέλεξε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές του. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μοιραστεί μαζί τους τις σκέψεις του, τόσο για τη δουλειά που έγινε σε Αυστρία, Βέλγιο και Ολλανδία, όσο και για την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της σεζόν, κόντρα στη Λουκέρνη, την ερχόμενη Πέμπτη (08/08/2018).

«Δεν θέλω να αγχώνεστε επειδή δεν έχουμε σκοράρει στα τελευταία παιχνίδια», ανέφερε αρχικά ο Μαρτίνς, για να συμπληρώσει: «Την Πέμπτη θα είμαστε πολύ καλά και έτοιμοι για το παιχνίδι με τη Λουκέρνη. Στην προετοιμασία δουλέψαμε πολύ καλά και αυτό θα βγει στα επίσημα παιχνίδια. Αμυντικά τα πράγματα που θέλουμε αρχίζουν να βγαίνουν και το ίδιο θα γίνει και επιθετικά, θα μας βγουν τα συστήματα και ό,τι έχουμε δουλέψει. Εσείς να ακολουθείτε όσα λέμε και κάνουμε στις προπονήσεις και να μην αγχώνεστε για τίποτα».

«ΕΔΕΙΞΕ» ΤΗΝ 11ΑΔΑ ΕΝΟΨΕΙ ΛΟΥΚΕΡΝΗΣ

Από το παιχνίδι με τη Λεγκανές to10.gr σας είχε ενημερώσει ότι επί της ουσίας οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στην αναμέτρηση με τους Ισπανούς, θα ήταν οι βασικοί υποψήφιοι και για την πρώτη αναμέτρηση με τη Λουκέρνη. Αυτό, λοιπόν, επιβεβαιώθηκε και στο Ρέντη. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να «δείχνει» ότι οι 11 που ξεκίνησαν στο παιχνίδι με την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα, θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και οι 11 που θα παραταχθούν στο γήπεδο κόντρα στους Ελβετούς.

Ο προπονητής των Πειραιωτών πήρε τους Γιαννιώτη, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλο και Γκερέρο και δούλεψε για σχεδόν μία ώρα στο κομμάτι της τακτικής. Τακτική προσαρμοσμένη στις δυνατότητες και τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού και όχι τόσο πάνω στον αντίπαλο. Διότι ο Μαρτίνς θέλει να κυριαρχήσει η ομάδα του στην αναμέτρηση και να αναδείξει τη δεδομένη ποιοτική και αγωνιστική ανωτερότητά της, παίρνοντας σκορ πρόκρισης.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη 11άδα δεν δοκιμάστηκε πρώτη φορά από τον Πορτογάλο τεχνικό. Οι ίδιοι 10 από τους 11 είχαν ξεκινήσει και στο πολύ δυνατό φιλικό με την Αϊντχόφεν, που ήταν επίσης ένα από τα πολύ σημαντικά τεστ του Ολυμπιακού ενόψει Λουκέρνης. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Βρουσάι είχε ξεκινήσει βασικός αντί του Λάζαρου, καθώς ο τελευταίος είχε κάνει ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα, για την εκδίκαση της υπόθεσής του. Ωστόσο η δοκιμή ήταν ξεκάθαρη και αφορούσε την προσπάθεια του Μαρτίνς να φτιάξει μια ομοιογενή 11άδα, κόντρα σε μια ομάδα που θα έχει ήδη τρία επίσημα παιχνίδια στα πόδια της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ