Παναθηναϊκός : Ο αρχηγός του τον αλλάζει

Παναθηναϊκός : Ο αρχηγός του τον αλλάζει

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα φετινά φιλικά και απέδειξε πόσο πολύ έλειψε από την ομάδα.

Η απουσία του Δημήτρη Κουρμπέλη από τα πρώτα φιλικά του καλοκαιριού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Σε έναν Παναθηναϊκό με πολλά νέα παιδιά, χωρίς εμπειρίες και παραστάσεις, το να απουσιάζει ο αρχηγός του είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να του τύχει. Και όχι μονάχα αγωνιστικό, αλλά και σε θέμα ψυχολογίας της ομάδας.

Ο Κουρμπέλης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα φετινά φιλικά στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με αντίπαλο την Ομόνοια. Και άμεσα άλλαξε και η εικόνα του Παναθηναϊκού. Ένας Παναθηναϊκός προβληματικός στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς καλή συνεννόηση στην ανασταλτική του λειτουργία και χωρίς εμπνεύσεις μεσοεπιθετικά, άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Και όλα ξεκινούσαν από τα πόδια του αρχηγού του.

Τα τρεξίματα του Κουρμπέλη και το… κούμπωμα με τον Κάτσε, έφεραν την Ομόνοια μακριά από την περιοχή του Κότσαρη. Οι Κύπριοι δεν κατάφερναν να δημιουργούν όπως στο πρώτο μέρος, ούτε να μπαίνουν με ευκολία στην περιοχή του Κότσαρη.

Την ίδια ώρα, από τα πόδια του αρχηγού του ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να έχει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, να φτιάχνει το παιχνίδι του από την πίσω ζώνη και να προσπαθεί να αξιοποιήσει τα άκρα του. Τρεις φορές ο Κουρμπέλης θέλησε να βρει τον Κουλιμπαλί στο ανέβασμά του, αλλά ο τελευταίος ήταν σε πολύ άσχημη μέρα και δεν εκμεταλλεύτηκε καμία από τις τροφοδοτήσεις του «Κούρμπε».

Ο Δώνης στην παρουσίασή του την περασμένη Παρασκευή μίλησε για την απουσία του Κουρμπέλη από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και πόσο σημαντική ήταν. Και φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της επιστροφής του στο γήπεδο. Ο Κουρμπέλης είναι ίσως ο πιο σημαντικός παίκτης του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ