Ξανά στην Αθήνα ο Πιεμπονγκσάντ

Ξανά στην Αθήνα ο Πιεμπονγκσάντ

Ο Ταϊλανδός φέρεται να βρίσκεται στη χώρα μας για να προχωρήσει τις επαφές του για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ φέρεται να βρίσκεται στην Ελλάδα από τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας επέστρεψε στη χώρα μας προκειμένου να συνεχίσει τις επαφές του για την «πράσινη» ΠΑΕ και την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Ως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο Παϊρότζ θα συναντηθεί με τον Γιάννη Αλαφούζο, ωστόσο είναι δεδομένο ότι η άφιξή του στην Ελλάδα θα φέρει εξελίξεις.

Ανοίγει ο δρόμος στις 22 Αυγούστου για τον Παϊρότζ

Αξίζει να θυμίσουμε εδώ πως η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχει οριστεί για τις 22 Αυγούστου θα είναι εκείνη που θα ανοίξει πλέον τον δρόμο στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για την είσοδό του στο μετοχικό σχήμα.

Συγκεκριμένα, στην έκτακτη γενική συνέλευση της 22ας Αυγούστου τα μέλη της θα αποφασίσουν για την τροποποίηση στο άρθρο 10 του  καταστατικού που έχει να κάνει με το ποιοι μπορούν να κατέχουν μετοχές του Παναθηναϊκού.

Ας δούμε τι αναφέρει το δεύτερο θέμα της Γενικής Συνέλευσης:

«Τροποποίηση του άρθρου 10 του Καταστατικού. Εναρμόνιση με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις περί περιορισμών στην απόκτησης μετοχών ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, συμφώνως με την τροποποίηση των άρθρων 69, 69Α Ν. 2725/1999 από τις διατάξεις των νόμων 3057/2002 και 4049/2012».

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε κάποιον ξένο επενδυτή ή ξένη εταιρεία στην ηγεσία του θα αλλάξει το άρθρο 10 και θα δώσει τη δυνατότητα και σε πρόσωπο με ιθαγένεια τρίτης χώρας (εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης) να πάρει μετοχές του Παναθηναϊκού μετά από έλεγχο και άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις σχετικές περιπτώσεις.

Ουσιαστικά μια κίνηση που φωτογραφίζει εν πρώτης τον Παϊροτζ Πιεμπονγκσάντ και ρίχνει και το τελευταίο προπύργιο ώστε να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών και δεν δίνει καμία δικαιολογία στο fund της PAN ASIA για να μην προχωρήσει στην αγορά των μετοχών του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ