Τι κερδίζει ο Άρης από τη συμφωνία με ΕΡΤ

Τι κερδίζει ο Άρης από τη συμφωνία με ΕΡΤ

Το τελικό ποσό που θα βάλουν οι κίτρινοι στα ταμεία τους από το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο για τη σεζόν 2018-19.

Τα χέρια με τον Γιώργο Βασιλειάδη έδωσαν οι εφτά μέχρι πρότινος τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ και ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και ο Άρης. Οι κίτρινοι, μαζί με τον Παναθηναϊκό, πήραν τη «μερίδα του λέοντος» από τα χρήματα της συμφωνίας, παραχωρώντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του πρωταθλήματος 2018-19 στην ΕΡΤ.

Ο Άρης βγήκε σίγουρα κερδισμένος από αυτή την κίνηση, καθώς θα του αποφέρει εγγυημένα έσοδα ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό ενδέχεται να μεγαλώσει και να αγγίξει ακόμη και τα 3 εκατομμύρια αν οι άνθρωποι της ομάδας εκμεταλλευτούν όρους που αποφέρουν μπόνους και έχουν να κάνουν – μεταξύ άλλων – με επιλογή Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα και τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων.

Η εξέλιξη αυτή θα πρέπει να πιστωθεί στον Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος πήρε το ρίσκο να περιμένει για καλύτερη προσφορά στο τηλεοπτικό, και όπως φάνηκε, η απόφαση αυτή απέδωσε. Ο πρόεδρος του Άρη δεν βιάστηκε, έκανε υπομονή και συνέχισε τις διαπραγματεύσεις και κατάφερε να πετύχει καλύτερη συμφωνία (η αρχική από τη Nova κυμαινόταν περίπου στο 1,5 εκατομμύριο).

Με το ποσό που θα βάλει στα ταμεία του ο Άρης λύνεται και το πρόβλημα που προέκυψε κατά την αδειοδότηση, την οποία αναμένεται πλέον να λάβει κανονικά μέσω έφεσης και να αποφύγει το πρόστιμο των 20.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί από την ΕΠΟ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ