Στα δύο χωρισμένη η Σούπερ Λίγκα

Στα δύο χωρισμένη η Σούπερ Λίγκα

Έντονη δυσαρέσκεια για τα λεφτά που θα πάρουν οι «7» από την ΕΡΤ.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το καρφί του Γιώργου Σπανού την Τετάρτη (8/8) κατά συναδέλφων του, προέδρων ΠΑΕ για το συμβόλαιο που πέτυχαν οι «7» (Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα) με την ΕΡΤ, και τα λεφτά που θα πάρουν.

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι τα ποσά είναι τα ίδια με αυτά που έπαιρναν από τη Nova επί κεντρικής διαχείρισης.

Στις τάξεις της Λίγκας, στις περισσότερες από τις υπόλοιπες ΠΑΕ δηλαδή (πέραν των επτά), υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από την ανάμειξη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, και το deal που πέτυχε.

Κάνουν μάλιστα, λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και για ηγεμονικό συμβόλαιο που πρόσφερε στις συγκεκριμένες ΠΑΕ.

«Άλλο πράγμα να έρθει η Πολιτεία και να πει δίνω κάποια λεφτά και άλλο να κάνει μαγκιές και να λέει ότι και να υποβιβαστείτε θα πάρετε τα ίδια λεφτά. Δεν τα βρήκαν τα λεφτά στην αγορά, τα βρήκαν από λεφτά των συνταξιούχων. Καλά είπε ο Ολυμπιακός στην ανακοίνωση του. Αν το κράτος πάει και επιδοτεί ανώνυμες εταιρίες να το κάνει με όλες, όχι με τις μισές. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός αυτό» ειπώθηκε από πρόεδρο ΠΑΕ της Super League, που υποστήριξε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αν οι «7» έβρισκαν τα συγκεκριμένα λεφτά από ιδιωτικά κανάλια».

Όσο για το Γιώργο Σπανό… «Από πού και ως που ο Σπανός έπαιρνε 1.9 εκατ. ευρώ επί κεντρικής διαχείρισης και πότε είχε συμβόλαιο ότι αν υποβιβαστεί θα πάρει τα ίδια λεφτά».

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι επί κεντρικής διαχείρισης, με εξαίρεση τους τέσσερις μεγάλους και τους δύο νεοφώτιστους, οι υπόλοιπες ΠΑΕ έπαιρναν πάνω κάτω, τα ίδια λεφτά, με μικρές διαφορές ανάλογα με τη βαθμολογική τους συγκομιδή στο τέλος της περιόδου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, συνεδριάζει το μεσημέρι, το διοικητικό συμβούλιο και η γενική συνέλευση της Super League με θέμα την υπογραφή της προκήρυξης του πρωταθλήματος (εξακολουθεί να υφίσταται η εκκρεμότητα για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν από τη Football League) και στη συνέχεια την κλήρωση, ώστε να γίνει κανονικά η σέντρα στις 25 Αυγούστου.

Το ενδεχόμενο αντίδρασης από τις υπόλοιπες ΠΑΕ συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες αν και τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. «Το πρωτάθλημα θα αρχίσει, η προκήρυξη θα υπογραφεί, θα τα βάλει η Nova με εμάς αν δεν ξεκινήσουμε. Δεν είναι λύση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ