Ανακοινώθηκε το έκτρωμα: Στην ΕΡΤ οι εφτά πρώην «άστεγες» ομάδες

Ανακοινώθηκε το έκτρωμα: Στην ΕΡΤ οι εφτά πρώην «άστεγες» ομάδες

Την υπογραφή συμβολαίου για δύο χρόνια με τις επτά ΠΑΕ της Superleague ανακοίνωσε η ΕΡΤ - Πέρα από κάθε λογική τα 17 εκατ. ευρώ που μοιράζει η ΕΡΤ στις 7 ομάδες.

Λίγη ώρα μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος για τη νέα αγωνιστική σεζόν, η ΕΡΤ επικύρωσε τη συνεργασία της με τις 7 πρώην «άστεγες» ομάδες και ανακοίνωσε την απόφαση – έκτρωμα, που προκαλεί την οργή της ελληνικής κοινής γνώμης.

Οι εντός έδρας αγώνες των Απόλλωνα Σμύρνης, Άρη, Ατρόμητου, Λαμίας, Ξάνθης, Παναθηναϊκού και Παναιτωλικού θα μεταδίδονται από τη Δημόσια Τηλεόραση. Η συμφωνία ανάμεσα στην ΕΡΤ και τις 7 ΠΑΕ αναμένεται να επιφέρει στις ομάδες συνολικά 17 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που είναι εκτός κάθε λογικής!

Το μεσημέρι της Πέμπτης αντιπροσωπεία της Super League βρέθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Νίκο Παππά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, εξετάζοντας τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Πριν από τη συνάντηση προηγήθηκε σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη διοίκηση της Super League υπογράφει άμεσα η ΕΡΤ.

Το συμβόλαιο προβλέπει την κάλυψη 105 αγώνων την πρώτη χρονιά (2018 – 2019), με πρόβλεψη για κάλυψη και της σεζόν 2019-2020, παράλληλα με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.

Η σύμβαση καλύπτει την τηλεοπτική μετάδοση των εντός έδρας αγώνων των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Απόλλων και Λαμία.

Αντιπροσωπεία της Super League βρέθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Νίκο Παππά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, παράλληλα με την κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League, εξετάζοντας τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Της συνάντησης προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη των αρμοδίων υπουργών με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ