Έξι χρόνια Ιβάν Σαββίδης

Έξι χρόνια Ιβάν Σαββίδης

Σήμερα, συμπληρώνονται έξι χρόνια από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ πέρασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κατάφερε στις 2.191 ημέρες να αλλάξει την ιστορία του σωματείου και να την οδηγήσει στο δρόμο της ευημερίας και των επιτυχιών.

Σαν σήμερα, πριν από έξι χρόνια, στις 10 Αυγούστου του 2012 η Μαρία Γκοντσαρόβα  και ο Αντόν Κοντάρεφ, συνοδευόμενοι από τους Ζήση Βρύζα και Αχιλλέα Μαυρομάτη, πέρασαν το κατώφλι του ΡΑΟΚ Sports Arena και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή. Μετά από διαβουλεύσεις, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και υπογράφτηκαν τα σχετικά συμβόλαια. Ο Ιβάν Σαββίδης αμέσως έδωσε την εντολή να εμφανιστεί το έμβασμα των 9.951.000 ευρώ στον λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Από εκείνη την ημέρα άρχισε να γράφεται στο βιβλίο της ιστορίας του Δικεφάλου το κεφάλαιο Ιβάν Σαββίδης. Μια ιστορική ημέρα αν σκεφτεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ ήταν με το ένα πόδι στο γκρεμό. Στην εποχή Σαββίδη το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να ενισχυθεί το ρόστερ της ομάδας με ποδοσφαιριστές πρώτη γραμμής. Κάποιες από αυτές στέφθηκαν με επιτυχία, ενώ κάποιες άλλες πέρασαν απαρατήρητες. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Ο Μπερμπάτοφ και οι άλλοι

Ο Σαββίδης στην πρώτη του συνέντευξη είχε μιλήσει για τον Βούλγαρο επιθετικό που ήταν ο διακαής του πόθος. Η απόκτηση του Μπερμπάτοφ ανακοινώθηκε στις 1/9/2016 με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να πηγαίνει κατά χιλιάδες στην Τούμπα για να αποθεώσει τον σούπερ σταρ. Δεν ήταν μόνο ο Μπερμπάτοφ που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα υπήρξαν και άλλοι ποδοσφαιριστές όπως οι: Κατσουράνης, Βούκιτς, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Στοχ, Νέτσιντ, Λούκας, Νάτχο, Ινσαουράλδε, Μάρτινς, Μακ, Ρατς, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς, Μάτος… Κάποιοι εξ’ αυτών βοήθησαν περισσότερο για να ανέβει ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά και να μπορεί να διεκδικεί τίτλους.

Πλήρωσε τα χρέη προς το δημόσιο

Η μεγαλύτερη μεταγραφή του Ιβάν Σαββίδη ήταν η εξόφληση των χρεών. Στις 12/5 του 2015 ο ομογενής επιχειρηματίας πήγε ο ίδιος στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες και κατέβαλε 10.886.000(!) για να εξοφλήσει χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο. «Τελειώσαμε με το θέμα των οφειλών του ΠΑΟΚ. Από σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός. Θα μπορούσαμε να πέσουμε κατηγορία και να μην πληρώσουμε τίποτα. Δεν θα ήθελα όμως να υπάρχει μαύρη κηλίδα στο σώμα και την ιστορία του ΠΑΟΚ και πολύ περισσότερο αν αυτή εμφανίζονταν με τη δική μου παρουσία» είχε πει ο Σαββίδης στα μικρόφωνα βγαίνοντας από τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος

Ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί πως στον «δικό» του ΠΑΟΚ το τωρινό γήπεδο της Τούμπας δεν αρμόζει στα πλάνα του. Ένα γήπεδο γερασμένο και με πολλά προβλήματα. Ο στόχος του είναι η κατασκευή μιας νέας Τούμπας στην ίδια περιοχή. Οι μακέτες και τα σχέδια υπάρχουν. Κάποια προβλήματα με το Δημόσιο ξεπεράστηκαν και το μόνο που απομένει είναι πότε θα μπουν οι μπουλντόζες και θα ξεκινήσουν το γκρέμισμα.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πάντως προανήγγειλε ότι όσο είναι τιμωρημένος δε θα δει ματς της ομάδας στην Τούμπα καθώς θέλει το επόμενο παιχνίδι που θα δει από κοντά εντός έδρας να είναι σε μια έδρα υπερσύγχρονη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τα δύο κύπελλα και το πρωτάθλημα

Στην εποχή Σαββίδη ο ΠΑΟΚ κατέκτησε μόνο δύο Κύπελλα έχοντας αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο μεγάλος καημός του είναι το πρωτάθλημα. Πέρσι το κρατούσε στα χέρια του όμως κάποιοι αποφάσισαν να του το κλέψουν γιατί φοβήθηκαν πως ο Δικέφαλος θα αλλάξει επίπεδο και δεν θα μπορέσει κανένας να τον πιάσει. Φέτος είναι το μεγάλο φαβορί. Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά οι φίλαθλοι όλων των ομάδων, όπως επίσης και οι στοιχηματικές εταιρίες με το ποσοστό που δίνουν στους ασπρόμαυρους.

Οι πιο δύσκολες στιγμές για τον Σαββίδη

Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να ξεχάσει σ’ αυτά τα έξι χρόνια παρουσίας του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Το πρώτο είναι το ντου που έκανε στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με τους χάρτινους πρωταθλητές. Ο τελικός κυπέλλου τον Απρίλιο του 2014 στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τα πολύ σοβαρά επεισόδια στις 23 Αυγούστου του 2012 στον αγώνα με την Ραπίντ Βιέννης όπου επέφερε και μια βαριά τιμωρία της έδρας του Δικεφάλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ