Ένας χρόνος Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ

Ένας χρόνος Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ

Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Αυγούστου του 2017 και στην Τούμπα πήραν την απόφαση να αναθέσουν το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας στον Ράζβαν Λουτσέσκου. Το10.gr σας παρουσιάζει τα έργα και τις ημέρες του Ρουμάνου τεχνικού στον ΠΑΟΚ.

Πενήντα επτά ημέρες, 180 λεπτά επίσημων αγώνων συν οι κάποιες καθυστερήσεις, δύο παιχνίδια του Europa League. Τόσα χρειάστηκε η διοίκηση του ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης, για να καταλάβουν (;) ότι η ομάδα δεν μπορεί να πορευτεί άλλο με τον Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς! Την ίδια ημέρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποιεί με ένα τιτίβισμα της την πρόσληψη του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Από το πρώτο του απόγευμα στην Νέα Μεσημβρία, ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποδείχτηκε ότι γνώριζε πολύ καλά που ήρθε και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις πρώτες του δηλώσεις: «Είμαι μεγάλος υποστηρικτής του ΠΑΟΚ και από σήμερα είμαι ο μεγαλύτερος. Θέλουμε να έχουμε επιτυχία. Ο στόχος μου είναι να έχουμε μία πολύ ισχυρή ομάδα.

Το ποδόσφαιρο πάνω από όλα είναι να ξέρεις να παλεύεις. Να προσπερνάς εμπόδια που βρίσκεις μπροστά σου. Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα στο ρόστερ του. Ξέρω πως αποτελεί όνειρο για τον καθέναν από εμάς το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω πως θα πάρουμε όλους τους τίτλους, όμως υπόσχομαι πως θα έχουμε σωστή νοοτροπία και θα παλέψουμε για τους στόχους μας».

Ο δρόμος για τον Ρουμάνο τεχνικό δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο αποκλεισμός από την Έστερσουντ και οι κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα φέρνουν μεγάλη γκρίνια στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Μάλιστα οι οικογένεια Σαββίδη εκείνο το διάστημα δέχθηκε αφόρητες πιέσεις να προχωρήσει σε μια νέα αντικατάσταση προπονητή. Αυτή την φορά ο μεγαλομέτοχος δεν τους κάνει το χατίρι. Προσφέρει στήριξη στον 49χρονο προπονητή και του ζητάει να κάνει ότι χρειαστεί για να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες. Το κλίμα άλλαξε ραγδαία όταν ο Δικέφαλος πήρε το «διπλό» στην Ξάνθη.

Ο 49χρονος προπονητής έχει καταφέρει μέσα σε έναν χρόνο, ότι δεν κατάφεραν άλλοι προκάτοχοι του, σε πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Μέσα από σκληρή δουλειά, αλλά από την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ, ειδικά από τον περασμένο Νοέμβρη και έπειτα ο Λουτσέσκου, έπεισε τους πάντες ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την μια πολύ… δύσκολη δουλειά.

Ο Λουτσέσκου κατάφερε να κερδίσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους ΠΑΟΚτσήδες με την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και με τις εμφανίσεις με Ελβετία και Σπαρτάκ Μόσχας. Μάλιστα μετά την αναμέτρηση με τους Ρώσους ο κόσμος που ήταν έξω από τα αποδυτήρια τον αποθέωσε ζητώντας του να βγουν μια φωτογραφία μαζί του, κάτι που έκανε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση.

Στο περσινό πρωτάθλημα οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν ρεκόρ συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις (16), τις περισσότερες συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες (6) αλλά και το απόλυτο στην Τούμπα με 13 νίκες στο πρωτάθλημα , στα παιχνίδια που ο αντίπαλος έμεινε και τα τελείωσε.

Σε ότι αφορά τις ισοπαλίες είναι και αυτές τέσσερις και όλες μέχρι τον περασμένο Νοέμβρη σε αναμετρήσεις εκτός έδρας. Στην πρεμιέρα πέρσι στην Λιβαδειά, στην Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα, στην Λάρισα και τέλος στην Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο.

Φέτος χωρίς να έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα μετράει τρεις πολύ μεγάλες νίκες για τα προκριματικά του Champions League. Αρχικά με τη Βασιλεία, (2-1 στην Τούμπα και 3-0 στην Ελβετία), και στη συνέχεια με τη Σπαρτάκ Μόσχας 3-2 στο γήπεδο της Τούμπας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ