ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-0

ΑΕΛ-Παναθηναϊκός 1-0

Ο Παναθηναϊκός για ακόμα μια φορά προβλημάτισε με την απόδοσή του, γνωρίζοντας την πέμπτη του ήττα σε έξι φιλικά και μένοντας για δεύτερο σερί ματς χωρίς γκολ και μακριά από τις... ευκαιρίες. Αντίθετα, η Λάρισα έδειξε σε καλή κατάσταση και σε ετοιμότητα εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Με το κλασικό 3-4-2-1 ξεκίνησε ο Παναθηναϊκλος, με τον Διούδη στα γκολπόστ, τους τον Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας με τον Μαυρομμάτη στα αριστερά του και τον Πούγγουρα στο ντεμπούτο του στα δεξιά του. Δεξί μπακ χαφ ο Γιόχανσον, αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης, αμυντικοί μέσοι ο Κάτσε με τον Δώνη, Μουνιέ και Μπουζούκης μπροστά τους και τον Εμμανουηλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Η Λάρισα παρατάχθηκε με σχήμα 4-2-3-1, με τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Σαΐτι, Γρομητσάρη, Μόρα, Χούμπτσεφ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν και Μιλοσάβλιεβιτς αμυντικούς μέσους, Μπασέμ, Κούνιτς και Πίτι μεσοεπιθετικούς και τον Ντέλετιτς στην κορυφή.

Η Λάρισα μπήκε στο γήπεδο εξαιρετικά και άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′. Κούνιτς, Ντέλετιτς και Πίτι έκρυψαν την μπαλα, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι στον Διούδη και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Θα περίμενε κανείς το γκολ να ανοίξει τον ρυθμό, μάταια όμως.

Ο Παναθηναϊκός ήταν προβληματικός στην ανάπτυξή του, αργός και χωρίς φαντασία. Με τα ανεβάσματα του Χατζηθεοδωρίδη από αριστερά να είναι ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει μεσοεπιθετικά, με τον Μουνιέ να είναι ορεξάτος, αλλά όχι αποτελεσματικός και με την απουσία ενός… κανονικού σέντερ φορ για ακόμα μια φορά να είναι ολοφάνερη.

Αντίθετα, με εξαίρεση τη φάση του γκολ, η τριάδα Κουρμπέλη, Πούγγουρα, Μαυρομμάτη δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει μεγαλύτερη συνοχή και σαφώς καλύτερη εικόνα μεσοαμυντικά σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ομόνοια. Όμως ο Παναθηναϊκός, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, έδειξε και πάλι προβηματικός.

Ανέβηκε, αλλά…

Οι έντεκα που αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο παρέμειναν… ίδιοι και στις αρχές του δευτέρου, με τον Γιώργο Δώνη να μην προβαίνει σε αλλαγές από τα αποδυτήρια.

Ίδια παρέμειναν και τα στοιχεία που έδειξαν οι «πράσινοι» στο πρώτο κομμάτι του ματς. Πρόθεση για δημιουργία, αλλά αδυναμία μπροστά, αν και έβγαλαν μια φάση στο 52ο λεπτό, όταν ο Γιόχανσον σούταρε άστοχα μετά από σέντρα του Μουνιέ.

Λίγο αργότερα, η Λάρισα φρόντισε να «ταρακουνήσει» (έπειτα από τη φάση του έκτου λεπτού) την άμυνα του Παναθηναϊκού, όταν ο Νούνιτς απέτυχε (δις) να νικήσει τον Διούδη, με κεφαλιά (απόκρουση) και σουτ (οριζόντιο δοκάρι).

Μαζεμένες αλλαγές, περισσότερη κίνηση

Στο 62ο λεπτό, ο Δώνης πήρε την απόφαση να αλλάξει την ενδεκάδα. Ο Έλληνας κόουτς απέσυρε τους Εμμανουηλίδη, Μαυρομάτη, Γιόχανσον, Κάτσε, Μουνιέ, Χατζηθεοδωρίδη, Πούγγουρα. Εντός ματς πέρασαν οι Χατζηγιοβάνης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Ινσούα, Οικονόμου και Θεοχάρης.

Πλέον, το τριφύλλι είχε τον Διούδη, σταθερό, κάτω από τα δοκάρια, τους Κολοβέτσιο, Θεοχάρη και Οικονόμου ως στόπερ, τους Ινσούα (αριστερά), Κουλιμπαλί (δεξιά) ως μπακ-χαφ. Στον άξονα μπήκαν οι Τζανδάρης – Κουρμπέλης, οι Μπουζούκης – Χατζηγιοβάνης μπροστά και ως φορ ο Χρήστος Δώνης.

Οι αλλαγές φάνηκαν να λειτουργούν με θετικό τρόπο για το τριφύλλι που δημιούργησε ορισμένες φάσεις στα καρέ της Λάρισας. Στο 68ο λεπτό, ο Κουλιμπαλί από πλάγια δεξιά σούταρε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Γκέκας μπλόκαρε την προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη.

Ωστόσο, δεν συνέβη φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες του ματς, έστω κι αν στο 80ο λεπτό οι «πράσινοι» σκόραραν μεν τον Ρεγκάκο, από θέση οφσάιντ δε, με αποτέλεσμα το γκολ να μη μετρήσει. Έτσι, το σκορ που είχε διαμορφωθεί από το 6ο λεπτό παρέμεινε ως έχει και ο Παναθηναϊκός για ακόμα ένα φιλικό έμεινε χωρίς γκολ και φυσικά μακριά από τις νίκες. Πέντε ματς με πέντε επαγγελματικές ομάδες, πέντε ήττες έως τώρα για τους πράσινους…

ΛΑΡΙΣΑ: Κρίστινσον (57′ Γκέκας), Σαΐτι, Γρομιτσάρης, Μόρας (38′ Γκόλιας), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Μόρσι (57′ Φριουί), Κούνιτς (46 Νούνιτς), Πίτι (57′ Καρανίκας), Ντέλετιτς, Σαχίτι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον (63′ Κουλιμπαλί), Μαυρομμάτης (63′ Οικονόμου), Κουρμπέλης, Πούγγουρας (63′ Θεοχάρης), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Ινσούα), Κάτσε (63′ Τζανδάρης), Δώνης, Μουνιέ (63′ Χατζηγιοβάννης), Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης (63′ Χατζηγιοβάννης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ