Ο Μαρτίνς βάζει «το χέρι στην φωτιά» για Γκιγιέρμε

Ο Μαρτίνς βάζει «το χέρι στην φωτιά» για Γκιγιέρμε

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επέμεινε για την απόκτηση του 27χρονου μεσοαμυντικού της Λα Κορούνια. To10.gr αποκαλύπτει τους λόγους που ο Μαρτίνς θεωρεί ιδανική επιλογή τον Βραζιλιάνο και γιατί εμφανίζεται σίγουρος για τον Γκιγιέρμε.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Γκιγιέρμε από την Λα Κορούνια, με τους ερυθρόλευκους να κάνουν την υπέρβαση, καθώς η μεταγραφή του Βραζιλιάνου θα κοστίσει (μαζί με τα μπόνους) πάνω από 3 εκατ. ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι συμφώνησαν σε όλα με την ομάδα της Γαλικίας και ο παίκτης αναμένεται να έρθει σήμερα (Πέμπτη 16/8) στην χώρα μας για να περάσει από ιατρικά κι εν συνεχεία να υπογράψει συμβόλαιο με τους πειραιώτες.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς δεν έκρυβε την ικανοποίηση του μαθαίνοντας τις εξελίξεις καθώς θεωρεί ότι ο λατινοαμερικάνος άσος θα μπορέσει να βοηθήσει σημαντικά τους πειραιώτες.

To10.gr σας μεταφέρει το ρεπορτάζ που αφορά τους λόγους που ο προπονητής των ερυθρόλευκων επέμεινε για την απόκτηση του συγκεκριμένου παίκτη. Γιατί η αλήθεια είναι πως ο 48χρονος τεχνικός είχε τον Γκιγιέρμε σαν πρώτη επιλογή, όταν ο Ολυμπιακός αποφάσισε ν’ αποσυρθεί από την υπόθεση του Αράο της Φλαμένγκο.

Ο Μαρτίνς είχε ενημερωθεί για την περίπτωση του 27χρονου μέσου της Λα Κορούνια και γνώριζε πολύ καλά τον παίκτη, από την «θητεία» του στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού έχει συνεργαστεί με πολλούς Βραζιλιάνους παίκτες στην καριέρα του.

Θέλει να έχει στις ομάδες του παίκτες από την χώρα της σάμπα και δεν είναι τυχαίο πως ο Μαρτίνς είχε αρχικά ζητήσει τον Αράο της Φλαμένγκο για την θέση του αμυντικού μέσου. Οι ατζέντηδες όμως του παίκτη έκαναν κόλπα και ο Ολυμπιακός αποσύρθηκε από την διεκδίκηση του παίκτη.

Ο κόουτς των ερυθρόλευκων είχε έτοιμη την εναλλακτική επιλογή και αυτή δεν ήταν άλλη από τον Γκιγιέρμε. Ο Μαρτίνς λοιπόν επέμεινε για την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου, γιατί είχε ξεκάθαρη εικόνα για τις δυνατότητες του παίκτη.

Είδε βέβαια κάποια DVD με τον παίκτη σε στιγμιότυπα από την περσινή σεζόν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι γνωρίζει πολύ καλά τα χαρακτηριστικά του 27χρομου μεσοαμυντικού.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο Μαρτίνς ζητούσε την απόκτηση Βραζιλιάνου για την θέση του αμυντικού χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Θεωρεί πως οι Βραζιλιάνοι αμυντικοί μέσοι, ακόμα και αν είναι «καθαρά» 6άρια, έχουν την τεχνική για να βοηθήσουν και δημιουργικά. Δεν έχει άδικο ο Πορτογάλος προπονητής των πειραιωτών.

Επίσης θα πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος στο πλάνο που έχει στο μυαλό του ο προπονητής του Ολυμπιακού και πως «εξυπηρετεί» τα σχέδια του Πορτογάλου τεχνικού η μεταγραφή του Γκιγιέρμε. Ο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Βραζιλιάνος άσος είναι το κομμάτι του «παζλ» που έλειπε από την μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Εκτιμά ο έμπειρος τεχνικός πως είναι ο παίκτης που θα ταιριάξει απόλυτα με τον Μπίμπαρς Νάτχο στον άξονα, καθώς είναι κόφτης που θα τρέξει πολύ, θα δώσει μάχες και θα βγάλει ένταση στο παιχνίδι του. Και θέλει έναν τέτοιο παίκτη ο Μαρτίνς στην συγκεκριμένη θέση, ώστε να «θωρακίσει» την ομάδα του.

Παράλληλα όμως ο Μαρτίνς επέμεινε για την απόκτηση του λατινοαμερικάνου κόφτη από την Λα Κορούνια, επειδή γνωρίζει πως είναι παίκτης που συνδυάζει δύναμη και τεχνική κατάρτιση, κάτι που θεωρεί πολύ σημαντικό ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Μαρτίνς επέμεινε λοιπόν για την απόκτηση του Γκιγιέρμε, η διοίκηση του Ολυμπιακού φρόντισε να του κάνει το χατίρι και ο τεχνικός των ερυθρόλευκων ήταν χθες κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος, μαθαίνοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση του Βραζιλιάνου. Ο έμπειρος τεχνικός βάζει «το χέρι στην φωτιά» για τις δυνατότητες του Γκιγιέρμε και γι’ αυτό ζητούσε με επιμονή την απόκτηση του παίκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ