Ο Αχμέντ Χασάν επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού

Ο Αχμέντ Χασάν επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Αχμέντ Χασάν Κούκα, πανηγυρική επιβεβαίωση της αποκάλυψης του to10.gr. Απόλυτη ικανοποίηση του Πέδρο Μαρτίνς για την απόκτηση του «εκλεκτού» του. Τι προβλέπει η συμφωνία.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Αχμέντ Χασάν, καλωσορίζοντάς τον στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Ο Αιγύπτιος επιθετικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις το πρωί της Παρασκευής και εν συνεχεία υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους Ερυθρόλευκους.

Οπως είχε αποκαλύψει to10.gr από τις 11 Ιουλίου, ο 25χρονος επιθετικός αποτελούσε βασική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς για την επίθεση του Ολυμπιακού και για αυτόν τον λόγο οι Ερυθρόλευκοι επέμειναν στην απόκτησή του, παρά τις αρχικές διαφορές που υπήρχαν με την Μπράγκα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μαρτίνς, ακόμη κι όταν ο Ολυμπιακός έκανε επαφές και με άλλους επιθετικούς (Σολδάνο), είχε πάντα στο μυαλό του τον Αιγύπτιο σέντερ φορ και όταν κατέστη σαφές ότι η επικοινωνία με την Μπράγκα… βελτιώθηκε, επέμεινε και ζήτησε την απόκτησή του. Με αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι να σταματήσουν τις (πολύ προχωρημένες) επαφές για τον Σολδάνο και να επικεντρώσουν την προσοχή τους στον Κούκα. Τον οποίο και κατάφεραν να αποκτήσουν.

Με την ένταξη του θηριώδους επιθετικού στο ρόστερ τους, οι Ερυθρόλευκοι αποκτούν τον παίκτη που έλειπε από το φετινό αγωνιστικό παζλ. Καθώς ο Μαρτίνς επιθυμούσε διακαώς έναν διαφορετικού τύπου σέντερ φορ από τον Γκερέρο. Εναν παίκτη-κολόνα, που θα προσφέρει πληθώρα λύσεων. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε απέρριψε την περίπτωση του Ρούι Φόντε και βρήκε την ιδανική λύση στο πρόσωπο του Αιγύπτιου. Μια λύση πρώτης γραμμής, αλλά και εξαιρετικά γνώριμη στον άνθρωπο που χτίζει τον φετινό Ολυμπιακό. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιτυχία της προσθήκης.

Από την πλευρά του, ο Κούκα έρχεται σε μια ομάδα που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα τον βοηθήσει να αναδείξει το τεράστιο επιθετικό του ταλέντο. Ταλέντο το οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει από πρώτο χέρι, καθώς τον είχε ποδοσφαιριστή και έχει πλήρη επίγνωση του τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Εξάλλου, αν και μόλις 25 ετών ο Κούκα δεν είναι περίπτωση… λαχείου. Είναι μια ασφαλής και ποιοτική λύση, ένας παίκτης που κουβαλάει στα πόδια του 199 παιχνίδια με τις φανέλες της Ριό Αβε και της Μπράγκα, αλλά και 56 γκολ και 19 ασίστ. Ενώ αποτελεί εν ενεργεία διεθνή με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου, με 18 συμμετοχές και 5 γκολ σε διεθνές επίπεδο.

Οσο για το τι πρέπει να περιμένουμε από τον νέο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού; Κάτι που ίσως δεν περιμένετε. Διότι πέρα από το μεγάλο κορμί και την καλή επαφή με τα δίχτυα, ο Κούκα είναι παίκτης με σπουδαία τεχνική κατάρτιση. Ενας παλαιάς κοπής στο κορμί επιθετικός, αλλά απόλυτα σύγχρονος στον τρόπο παιχνιδιού του, καθώς είναι συμμετοχικός στο παιχνίδι της ομάδας του, τρέχει, μαρκάρει και δημιουργεί συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές του, λειτουργώντας συχνά και ως… 10άρι.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΜΕ 300.000 €, ΟΨΙΟΝ ΣΤΑ 4.000.000 €

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «O’ Jogo», ο Ολυμπιακός απέκτησε δανεικό για έναν χρόνο τον Χασάν, πληρώνοντας 300.000 ευρώ στην Μπράγκα ως «ενοίκιο». Στη συμφωνία, ωστόσο, προβλέπεται και οψιόν αγοράς για τον Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι, η οποία φτάνει τα 4.000.000 €. Χρήματα που θα μοιραστούν η Μπράγκα με τη Ριόο Αβε, που έχει διατηρήσει το 50% των δικαιωμάτων του Αιγύπτιου επιθετικού!

Επιπλέον, πριν υπογράψει τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, ο Χασάν επέκτεινε κατά έναν χρόνο το συμβόλαιό του με την Μπράγκα, το οποίο πλεόν θα έχει ισχύ έως τις 30/06/2021.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/1030494918274441217

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ