Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 2-0

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 2-0

Με τον 20χρονο Γιάννη Μπουζούκη να κάνει τα πάντα στο γήπεδο, ο νεανικός Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη ορχήστρα στην πρόβα τζενεράλε με τον Λεβαδειακό (2-0). Χατζηγιοβάννης και Μουνιέ τα γκολ.

Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει με -6 το πρωτάθλημα, το ρόστερ του δεν είναι αυτό που θα ονειρευόταν ο Γιώργος Δώνης και κάθε οπαδός του, οπότε είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς αν τα πολλά νέα παιδιά θα αντέξουν το βάρος της φανέλας.

Η απάντηση που δόθηκε το βράδυ του Σαββάτου και μία εβδομάδα πριν τη δύσκολη πρεμιέρα στην Ξάνθη ήταν ενθαρρυντική. Το «τριφύλλι» νίκησε 2-0 με γκολ των Χατζηγιοβάνη, Μουνιέ και μαέστρο τον Μπουζούκη. Ο Παναθηναϊκός που μετρούσε πέντε ήττες (δεν υπολογίζουμε το φιλικό με την ερασιτεχνική Χους) στα φιλικά με Αλκμάαρ, Ανβέρπ, Ντεν Χάαγκ, Ομόνοια, ΑΕΛ και τέρματα 9-2 κατά, νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό στην Καλλιθέα. Δεν δέχθηκε γκολ, αλλά αυτό δεν είναι απόρροια τόσο της πολύς καλής αμυντικής λειτουργίας (αν και ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα ματς), όσο της αστοχίας των Βοιωτών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Δώνης, ο οποίος έπαιξε με το γνωστό 3-4-2-1 και τους Χατζηγιοβάνη (αριστερά), Μπουζούκη (δεξιά), πίσω από τον Μουνιέ που ήταν στην κορυφή, είδε την ομάδα του να παίζει όπως θέλει. Είχε την κατοχή με 60%-40% και να βρίσκει ένα γκολ στο 27’ με τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα με το αριστερό έπειτα από την εξαιρετική κάθετη του Μπουζούκη. Ο 20χρονος δημιουργός ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Ο Λεβαδειακός, ο οποίος παρατάχθηκε με 3-4-3, με τον Γιακουμάκη στην κορυφή και τους Νανγκίς, Σαβαντογκό στα άκρα δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στη διάθεση που επέδειξαν οι μικροί του Παναθηναϊκού. Οι τελικές στο α’ μέρος, βέβαια, ήταν 1-3 για τον Λεβαδειακό, αλλά στο 65’ είχαν γίνει 4-4. Μία απ’ αυτές την έκανε γκολ στο 57’ ο Μουνιέ, ενώ από το επόμενο λεπτό και με την είσοδο του Κάτσε, ο 49χρονος τεχνικός του «τριφυλλιού» γύρισε το σύστημα σε 3-5-1-1 με τον Μπουζούκη δεκάρι πίσω από τον Μουνιέ.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 14’ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με τον Γιακουμάκη. Ο Παναθηναϊκός αντίθετα στο διάστημα που κυκλοφόρησε τη μπάλα βρήκε ένα γκολ που ακυρώθηκε με τον Χατζηγιοβάνη κι ένα ακόμα με τον ίδιο παίκτη που μέτρησε. Κι όταν έγινε το 2-0, ο Λεβαδειακός είχε πάλι δύο μεγάλες ευκαιρίες (τετ α τετ) με τους Νανγκίς, Σαβαντογκό, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Διούδη.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ: Ο Σαβαντογκό είχε ένα τετ α τετ, στο οποίο σημάδεψε τον Διούδη, ενώ στο πρώτο ημίχρονο και λίγο μετά το 1-0 βγήκαν δύο με έναν με τον Γιακουμάκη απέναντι στον Οικονόμου κι αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του επέλεξε να σουτάρει άουτ με τον στόπερ του Παναθηναϊκού μπροστά του.

ΤΟ 10ΑΡΙ: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Γιάννη Μπουζούκη. Δημιουργός του γκολ, κερδισμένα φάουλ, κάθετο ποδόσφαιρο, αρκετά καλό κράτημα της μπάλας. Εξαιρετικό αριστερό πόδι και κυρίως γρήγορση σκέψη. Ο Δώνης δεν στάζει άδικα μέλι για τον 20χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αρχικά έπαιξε δεξιά με… ανάποδο πόδι και για λίγο διάστημα δεκάρι.

ΓΙΑΤΙ ΚΟΟΥΤΣ: Ο Άκης Μάντζιος φαίνεται ότι έχει δουλέψει κι επιμένει στη συνταγή με τρεις στην άμυνα. Η αλήθεια είναι ότι στα μετόπισθεν δεν υπάρχει ακόμα συνοχή. Ο Κρνέτα ήταν απών στο πρώτο γκολ και στο δεύτερο ο Ντιόγκο καλύπτει τον Μουνιέ. Στην επίθεση η ομάδα έκανε φάσεις, αλλά οι Σαβαντογκό, Νανγκίς, Γιακουμάκης αστόχησαν στις μεγάλες ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Καλλιθέας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών) – Βοηθοί: Αγγελος Ζηρδάς (Αθηνών), Αλέξανδρος Καραθανάσης (Ανατ. Αττικής).
ΓΚΟΛ: 27’ Χατζηγιοβάνης, 57’ Μουνιέ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαυρομμάτης (85’) – Σουμπίνιο (83’).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Ινσούα (58’ Χατζηθεοδωρίδης), Κολοβέτσιος (75’ Θεοχάρης), Οικονόμου (68’ Μαυρομάτης), Δώνης (75’ Σέχου), Μουνιέ (68’ Πίσπας), Χατζηγιοβάνης (58’ Κάτσε), Μπουζούκης (73’ Εμμανουηλίδης), Τζανδάρης (68’ Στάικος), Πούγγουρας (58’ Παντελάκης), Κουλιμπαλί (68’ Γιόχανσον).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Ομο, Νανγκίς, Ζησόπουλος, Γιακουμάκης (52’ Σουμπίνιο), Χατζηλάμπρος (76’ Καραχάλιος), Τσαμπούρης (92’ λ. τρ. Νίκας), Ντιόγκο, Κρνέτα (46’ Αντιλεού-76’ Καθάριος), Σαβαντογκό (64’ Μαρκόφσκι), Βίντεκερ (52 λ.τρ. Μητρόπουλος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ