Παίρνει Τόσκα ο ΠΑΟΚ

Παίρνει Τόσκα ο ΠΑΟΚ

Ο Αλίν Τόσκα γίνεται παίκτης του ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο» να έχει συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μπέτις για δανεισμό του Ρουμάνου αριστερού μπακ

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Αλίν Τόσκα καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δικέφαλος του Βορρά συμφώνησε με την Μπέτις για την απόκτηση (με την μορφή δανεισμού, με οψιόν αγοράς 2.5 εκατ. ευρώ) του 26χρονου αριστερού μπακ.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε έναν αριστερό μπακ για να ολοκληρώσει το «παζλ» του φετινού ρόστερ και ο Τόσκα φαίνεται να είναι ο εκλεκτός του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο αμυντικός της Ρεάλ Μπέτις βρισκόταν από την αρχή του καλοκαιριού στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ, με την περίπτωση του απ’ ότι όλα δείχνουν να έχει θετική έκβαση.

Ο Αλίν Τόσκα την περσινή σεζόν είχε μόλις 8 συμμετοχές με την Μπέτις στο Ισπανικό Πρωτάθλημα και άλλες 13 με την Μπενεβέντο στη Σεριε Α. Ο Ρουμάνος μπακ στο παρελθόν έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον στόπερ του «Δικέφαλου» Φερνάντο Βαρέλα. Οι δυο τους βρέθηκαν στη Στεάουα Βουκουρεστίου από το 2014 έως το 2016.

Με την προσθήκη του Τόσκα ο ΠΑΟΚ αποκτά άλλη μία λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, όπου είχε κριθεί ότι χρειάζεται ενίσχυση.

Ο 26χρονος αριστερός μπακ αμειβόταν με 450.000 ευρώ ετησίως και αρχικώς αξίωσε περισσότερα χρήματα από τον ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτά που έπαιρνε στην ισπανική ομάδα. Όμως τελικώς βρέθηκε η «χρυσή τομή» και το deal πήρε σάρκα και οστά. Ο παίκτης είναι προσωπική επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να έχει μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Ποιος είναι ο Αλίν Τόσκα

Ο Αλίν Τόσκα γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1992 και μπορεί να παίξει με σχετική ευκολία και τη θέση του κεντρικού αμυντικού.Είναι προϊόν των ακαδημιών της Στεάουα, πέρασε από την Ουνιρέα Ουρζιτσένι, την Σαγκεάτα Ναβοντάρι και το 2012 πήγε στην Βιτορούλ του Γκεόργκι Χάτζι όπου είχε 56 συμμετοχές.

Το 2014 επέστρεψε στην Στεάουα, αυτή τη φορά στην πρώτη ομάδα και αγωνίστηκε σε συνολικά 96 ματς και πέτυχε 1 γκολ, κατακτώντας σε μία σεζόν, το 2014-2015, Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ και την αμέσως επόμενη ξανά το Λιγκ Καπ. Στην ομάδα του Βουκουρεστίου συνυπήρξε με τον Φερνάντο Βαρέλα μέχρι που ο τελευταίος πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016.

Απομένουν πλέον μόνο οι ανακοινώσεις για την επισημοποίηση της μεταγραφής του Ρουμάνου αμυντικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ