Stoiximan Super League: Αποστολές ομάδων με 23αδα αντί 20αδας και κώνοι αντί για ball boys

Stoiximan Super League: Αποστολές ομάδων με 23αδα αντί 20αδας και κώνοι αντί για ball boys

Δυο σημαντικές αλλαγές στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League

Δυο σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνουν οι νέοι κανονισμοί του πρωταθλήματος της Stoximan Super League: 1) Οι αποστολές των ομάδων θα στελεχώνονται από 23 ποδοσφαιριστές αντί για 20, χωρίς να αυξάνεται ο αριθμός των αλλαγών που κάνουν οι προπονητές, 2) Μια καινοτομία είναι ότι θα τοποθετηθούν κώνοι για την επαναφορά της μπάλας, με αφορμή ότι την προηγούμενη σεζόν υπήρχαν καθυστερήσεις από τους ball boys, αν το αποτέλεσμα «βόλευε» τη γηπεδούχο ομάδα. Ωστόσο ο διαιτητής μπορεί να αλλάξει το σύστημα της σταθερής επαναφοράς, επιτρέποντας στα ball boys να την επαναφέρουν και να τη δίνουν στους παίκτες, όταν περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου.

«Σε όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αγώνες κατάταξης, playoff, playout, μπαράζ και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι πέντε αλλαγές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά σε τρεις διακοπές, και δήλωση 20αδας, με εννέα αναπληρωματικούς παίκτες στον πάγκο. Κατ’ εξαίρεση στο πρωτάθλημα της Super League 1 είναι δυνατή η δήλωση 23αδας, με 12 αναπληρωματικούς παίκτες», αναφέρει ο ΚΑΠ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ενώ συγκεκριμένη διάταξη συμπεριλαμβάνεται και στην προκήρυξη.

Παράλληλα, για την επαναφορά της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο, εφαρμόζεται το σταθερό σύστημα με την τοποθέτηση αθλητικού υλικού (λ.χ. κωνάκια/πιατάκια ύψους μέχρι 5 εκατοστών) σε συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου (κατ’ ελάχιστο 16 σημεία), πέριξ του αγωνιστικού χώρου και καθ’ υπόδειξη του Συντονιστή Εγκατάστασης. Ετσι οι ΠΑΕ οφείλουν να διαθέτουν τουλάχιστον 16 κωνάκια/πιατάκια ύψους μέχρι 5 εκατοστών, τα οποία οφείλουν να τα τοποθετήσουν πέριξ του αγωνιστικού χώρου και σε απόσταση τουλάχιστον ενάμισι μέτρου από τις πλάγιες γραμμές και τις γραμμές τέρματος.

Ακόμη, οι ΠΑΕ οφείλουν να διαθέτουν κατ’ ελάχιστο δέκα ball-children που θα στέκονται σε προκαθορισμένες θέσεις περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου και θα επανατοποθετούν τις μπάλες πάνω στα ειδικά κωνάκια / πιατάκια. Ο διαιτητής του αγώνα, εφόσον το θεωρήσει αναγκαίο, μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει το σύστημα σταθερής επαναφοράς μπάλας και να επιτρέψει στους ball-children να επαναφέρουν απευθείας την μπάλα στους ποδοσφαιριστές.

Οι γηπεδούχες ΠΑΕ είναι υποχρεωμένες να έχουν έτοιμο τον αγωνιστικό χώρο (διαγραμμισμένος, κουρεμένος και με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό), τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να διεξαχθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τη λειτουργία των νέων τεχνολογιών VAR και των υποσυστημάτων αυτού.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ