Το «κάτω η μπάλα» του Μαρτίνς, το νέο βίντεο, η 11άδα και ο… Νάτχο

Το «κάτω η μπάλα» του Μαρτίνς, το νέο βίντεο, η 11άδα και ο… Νάτχο

Ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της Μπέρνλι, υπέδειξε σε όλους τι πρέπει να κάνουν, έκανε επιθετική τακτική με τη... γνωστή 11άδα και σκέφτεται Νάτχο για τη 18άδα.

Τα εντατικά συνεχίζονται στο Ρέντη, ενόψει της μάχης με την Μπέρνλι. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να δείχνει βίντεο των Αγγλων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι αυτή τη φορά ο Πορτογάλος τεχνικός παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού της ομάδας του Σον Ντάις, με τα δυνατά και αδύναμα σημεία της, αλλά και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς επέμεινε πάρα πολύ στον τρόπο που επιτίθεται η Μπέρνλι, δείχνοντας χαρακτηριστικές φάσεις από τις αναμετρήσεις της με Γουότφορντ, Μπασακσεχίρ και Σαουθάμπντον. Από τη Δευτέρα είχε πει στους παίκτες του για τις βαθιές μπαλιές των Αγγλων, αλλά αυτή τη φορά τους έδειξε, τόσο τον τρόπο που τις επιχειρούν όσο και το τι κάνουν σε κάθε φάσει οι δύο επιθετικοί της (Γουντ και Χέντρικ).

«Παίζουν διαρκώς με βαθιές μπαλιές και ξεκινούν την επίθεσή τους κερδίζοντας τις δεύτερες μπάλες, τις κυνηγούν συνέχεια και ξέρουν τι να κάνουν όταν πάρουν την μπάλα στα πόδια», ανέφερε σχετικά ο Μαρτίνς. Εξηγώντας στους στόπερ και τους μέσους του ότι θα πρέπει να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα, αλλά και να είναι πολύ προσεκτικοί ακόμη και στο πού τη στέλνουν. Καθώς οι Αγγλοι είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία!

Ο προπονητής του Ολυμπιακου έκανε ειδική μνεία, τόσο στον Γουντ και τον Χέντρικ, που λειτουργούν ως… αλεξικέραυνας στις μακρινές μπαλιές και είναι εξαιρετικά δυνατοί και καλοί στο ψηλό παιχνίδι, αλλά παράλληλα εκθείασε και επέστησε την προσοχή στους πιο ποιοτικούς παίκτες της αγγλικής ομάδας. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Ααρον Λένον και τον Γιόχαν Γκούντμουνσον, για τους οποίους ανέφερε ότι «είναι πολύ καλοί παίκτες, πολύ γρήγοροι και εάν τους δώσουμε χώρους θα μας δημιουργήσουν προβλήματα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την άμυνα της Μπέρνλι, τώρα, ο Μαρτίνς έδειξε αρκετές φάσεις από τις αδυναμίες, αλλά και τα καλά στοιχεία των Αγγλων, σημειώνοντας πως «είναι ψηλοί και αθλητικοί παίκτες, που δεν μπορείς να τους νικήσεις εύκολα στον αέρα». Για αυτόν τον λόγο, μάλιστα, εξήγησε ότι «…πρέπει να παίξουμε με την μπάλα κάτω και χωρίς πολλές σέντρες. Εάν παίξουμε έξυπνα, γρήγορα και με την μπάλα χαμηλά, θα τους δημιουργήσουμε πολλά προβλήματα».

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ 11ΑΔΑ

Μετά το θεωρητικό μάθημα στο βίντεο, ο Μαρτίνς πέρασε στην πράξη. Στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης που ακολούθησε, ο Πορτογάλος τεχνικός δούλεψε πάρα πολύ στην επιθετική τακτική της ομάδας του, χρησιμοποιώντας την 11άδα των αγώνων με τη Λουκέρνη, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και κόντρα στους Αγγλους (Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκσεβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε, Γκερέρο).

Ο Μαρτίνς ανέλυσε τον τρόπο που πρέπει να αναπτυχθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στο τρέξιμο, την πίεση και (κυρίως) τις πολύ κλειστές γραμμές της Μπέρνλι. Ο Πορτογάλος προσπάθησε να βάλει κάποιες νέες συνεργασίες και… κόλπα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, βασισμένα πάνω στον τρόπο παιχνιδιού των Αγγλων. Με βασική αρχή της τακτικής, βεβαίως, το: Κάτω η μπάλα.

Ο ΝΑΤΧΟ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ…

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο Μαρτίνς θα επιλέξει να έχει στην αποστολή του αγώνα με την Μπέρνλι κάποιον από τους νέους παίκτες που απέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι πληροφορίες από το Ρέντη αναφέρουν ότι ο Μπίμπαρς Νάτχο δείχνει να έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος και να είναι μία από τις πιθανές παρουσίες στη 18άδα. Αντίθετα, οι Γκιγιέρμε και Χασάν, που ούτως ή άλλως έχουν λιγότερες πολύ προπονήσεις από τον Ισραηλινό με τον Ολυμπιακό, είναι πιθανό ακόμη και να μείνουν εκτός. Αυτό, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσει σήμερα. Πάντως τις τελευταίες δύο ημέρες ο Αιγύπτιος φορ κερδίζει τις εντυπώσεις στο Ρέντη, τόσο με το μπόι του, όσο και με την εξαιρετική τεχνική του. Με τους Ερυθρόλευκους παίκτες να συμφωνούν ότι θα προσφέρει πολλές λύσεις φέτος, καθώς είναι τελείως διαφορετικός παίκτης από τους Γκερέρο και Ανσαριφάρντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ