
Υπάρχουν διαιτητές που κάθονται στα θρανία για να κερδίσουν την κούρσα και να γίνουν διεθνείς!
«Τίποτα, να μην σου κάνει εντύπωση με τους διαιτητές της Super League. Έχει δίκιο ο Λανουά που δεν δήλωσε και έβδομο διεθνή καθώς οι υποψήφιοι έμεναν μετεξεταστέοι, επειδή και ως τέταρτοι που πάνε σε παιχνίδια του εξωτερικού δεν ξέρουν να συνεννοηθούν στα αγγλικά»!
Το «καμπανάκι» για τους διαιτητές της Stoiximan Super League είχε χτυπήσει από πέρσι. Κάποιοι το άκουσαν ή νομίζουν ότι το άκουσαν καθώς κάθισαν στα θρανία, η στην… τραπεζαρία (μεγάλη πιθανότητα εφόσον κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα!) για να βελτιώσουν την γλώσσα ή για να μάθουν αγγλικά, με το όνειρο να κερδίσουν το σήμα του διεθνή. Πάντως, το ίδιο όνειρο είδαν οι περισσότεροι ρέφερι της Stoiximan Super League, όμως και πάλι είναι δύσκολο, έως απίθανο να προλάβουν να φτάσουν στο επίπεδο που πρέπει. Παρεμπιπτόντως, ερώτημα αποτελεί είναι τι καταλαβαίνουν κάποιοι από όσα λέγονται στις εκπαιδευτικές τηλεδιασκέψεις ή στα σεμινάρια, επειδή τα μαθήματα γίνονται στα αγγλικά.
Διαβάστε επίσης: Καλλιμάρμαρο: Λάμπει ξανά το Στάδιο χάρη στον Βαγγέλη Μαρινάκη
Οι διαιτητές της Stoiximan Super League που έχουν τα προσόντα για να πάρουν το σήμα της FIFA είναι έξι, ονόματα δεν λέμε και πρόσωπα δεν θίγουμε για το ποιοι ξεκίνησαν αγώνα δρόμου, ώστε να πείσουν τον Λανουά ότι ξέρουν αγγλικά. Οι άτυπες εξετάσεις θα γίνουν στο σεμινάριο της Ξάνθης, το διάστημα 4-7 Αυγούστου, που ο Λανουά θα έχει τετ α τετ με τους ρέφερι της Stoiximan Super League προκειμένου να τους δώσει οδηγίες, ανάλογα με τις αδυναμίες που έχει ο καθένας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Παράλληλα, θα διαπιστώσει και το επίπεδό τους.
Γιατί τόσος ντόρος με το επίπεδο των αγγλικών των υποψήφιων διεθνών διαιτητών της Stoiximan Super League; Ο Λανουά θα προτείνει τους διεθνείς, όμως ένας νέος διαιτητής για να κατοχυρωθεί στον πίνακα, πρέπει να περάσει τις εξετάσεις των κανονισμών της UEFA και οι ερωτήσεις είναι στα αγγλικά, άρα και οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν στην ίδια γλώσσα.
Ο Λανουά έμαθε και δεν θέλησε να πάθει! Μπορεί να μην τον πρότεινε ο ίδιος, όμως ο Βεργέτης (Αρκαδίας) χρειάστηκε τρεις φορές να δώσει εξετάσεις για να υπερπηδήσει το… εμπόδιο των αγγλικών. Είχε και πέρσι τετ α τετ με τους διαιτητές της Stoiximan Super League, όπου διαπίστωσε το πρόβλημα. Για αυτό και πρότεινε μόνο έναν για διεθνή (τον Τσακαλίδη της ΕΠΣ Χαλκιδικής). Οι κενές θέσεις ήταν δυο, παρόλα αυτά δεν υπήρχε άλλος, πλην του Τσακαλίδη, ο οποίος (κατά την άποψη του Λανουά) μπορούσε να «σταθεί» στις εξετάσεις της UEFA. Μπορεί ο Τσακαλίδης να γνωρίζει καλά αγγλικά, όμως από τότε που έγινε διεθνής δεν «δικαιολογεί» το σήμα του, εκτός αν είναι και άριστος στην ακουστική…
Ο Λανουά ρώτησε την UEFA αν η ΕΠΟ μπορεί να ξαναπάρει πίσω την έβδομη θέση του διεθνή. Όμως, δεν είναι σίγουρο, όπως δεν είναι σίγουρο και αν θα έχει κάποιον, από τους έξι διαιτητές της Stoiximan Super League που ήδη έχουν συμπληρώσει δυο χρόνια στην κατηγορία. Αν δεν υπάρχει κάποιος, η θέση (εφόσον δοθεί) θα κρατηθεί για του χρόνου!
Πάντως, υπάρχει και μια λεπτομέρεια. Στο νέο κανονισμό διαιτησίας υπάρχει διάταξη περί πιστοποιημένης γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Αναλυτικά το άρθρο 34: «3. Ειδικότερα πρέπει να αναφέρονται τα εξής: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, βαθμολογίες, γραμματικές γνώσεις, πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής, ηλικία, αποτελέσματα των τεστ, πειθαρχικές ποινές, επάγγελμα, συνολικός αριθμός αγώνων που έχουν διευθύνει ως διαιτητές και βοηθοί διαιτητές, σωματικά προσόντα και – γενικά- κάθε στοιχείο που είναι απαραίτητο για την αντικειμενική εκτίμηση της αξίας εκάστου υποψηφίου».
Πηγή: in.gr