Ο Κλάους, ο Κόντε και ο σέντερ φορ… υπέρβασης

Ο Κλάους, ο Κόντε και ο σέντερ φορ… υπέρβασης

Προτάθηκε ξανά ο Αθανασιάδης στον Παναθηναϊκό, που εξετάζει όλες τις πιθανές λύσεις για τον επιθετικό, προσβλέποντας και σε κάτι... δυνατό. Οι παράλογες απαιτήσεις του Κόντε!

Οι προσθήκες των Αργύρη Καμπετσή και Νίκου Βέργου δυνάμωσαν την επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, με τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη να ψάχνουν πλέον για τον επιθετικό που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και θα κάνει τη διαφορά. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού στις δηλώσεις που έκανε μετά το φιλικό με τον Λεβαδειακό, τόνισε ότι οι Πράσινοι ψάχνουν για έναν έμπειρο επιθετικό και είναι αποφασισμένοι να κάνουν την υπέρβαση, προκειμένου ο παίκτης που θα αποκτηθεί να είναι από το πάνω ράφι.

Ενας από τους παίκτες που έχει προταθεί στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι και ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ, Κλάους Αθανασιάδης. Ο 29χρονος στράικερ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο Ισραήλ με τα χρώματα της Μακάμπι Χάιφα, αλλά δεν κατάφερε να θέλξει με τις εμφανίσεις του και πριν από λίγες ώρες έμεινε και τυπικά ελεύθερος. Με τη φανέλα της ομάδας του Ισραήλ έπαιξε σε 14 παιχνίδια και σκόραρε μόλις 1 γκολ. Η πενιχρή συγκομιδή τον έφερε εκτός πλάνων, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να λύσουν τη συνεργασία τους. Η Μακάμπι μάλιστα για να τον αποδεσμεύσει του κατέβαλε 350.000 € ως αποζημίωση. Ο Δώνης γνωρίζει πολύ καλά τον Κλάους από την κοινή τους θητεία στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2012-2013, η οποία είναι η καλύτερη μέχρι τώρα σεζόν της καριέρας του Ελληνα στράικερ!

Σε 42 ματς σε όλες τις διοργανώσεις ο Κλάους είχε πετύχει 23 γκολ και είχε μοιράσει 7 ασίστ, ανεβάζοντας κατακόρυφα τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού θα ήθελε τον Κλάους στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Νταμπίζας δεν… τρελαίνεται και ψάχνει για κάτι καλύτερο.

Σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού βρίσκεται και το όνομα του επιθετικού του ΠΑΣ Γιάννινα, Πέδρο Κόντε, όμως, οι απαιτήσεις του Ισπανού κρίνονται παράλογες και πολύ δύσκολα θα φορέσει τα «πράσινα». Ο ΠΑΟΚ πριν από λίγο καιρό είχε συμφωνήσει με τους Ηπειρώτες για την απόκτηση του 30χρονου στράικερ, αλλά οι Ασπρόμαυροι δεν τα βρήκαν με την πλευρά του παίκτη. Ο Ιβηρας ζητούσε ένα συμβόλαιο 700-800.000 €, ενώ ο ΠΑΟΚ του έδινε 400.000 € καθαρά.

Η διαφορά ήταν χαοτική και μοιραία η υπόθεσή του ναυάγησε. Ο Κόντε συνεχίζει να ζητάει ποσά που φτάνουν έως και το 1 εκατ. ευρώ, γεγονός που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους ανθρώπους του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του θεωρείται απίθανο να φτάσει το 1.000.000 € της ρήτρας του παίκτη, του οποίου το συμβόλαιο με τους Ηπειρώτες τελειώνει το καλοκαίρι του 2019. Ο Κόντε, πάντως, από την πλευρά του δεν φαίνεται να βιάζεται να φύγει από τα Ιωάννινα. Όπως έχει πει σε «πηγαδάκια», αν δεν βρει τα λεφτά που θέλει, τότε θα μείνει στον ΠΑΣ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, προκειμένου να φύγει ελεύθερος και να διαπραγματευτεί μόνος του ένα μεγάλο συμβόλαιο.

Η υπόθεση του 30χρονου στράικερ είναι πολύ δύσκολη και οι Πράσινοι είναι αναγκασμένοι να εξετάσουν και άλλες περιπτώσεις για τη γραμμή κρούσης. Δύο από τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των Νταμπίζα και Δώνη για την επίθεση είναι αυτό του πρώην φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φεντερίκο Μακέντα, αλλά και του Κριστιάν Λόπεθ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη γαλλική Λανς. Χθες μάλιστα στην Ιταλία υπήρξαν δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Μακέντα, που έμεινε ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Νοβάρα.

Παράλληλα, στα γραφεία του Τριφυλλιού καταφθάνουν συνεχώς προτάσεις για επιθετικούς, με τον διάσημο ατζέντη, Ντμίτρι Σέλουκ να προτείνει ξανά στον Παναθηναϊκό τον Λατσινά Τραορέ. Ο Ιβοριανός στράικερ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Αμιάν ως δανεικός από την Μονακό, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει σε 18 συμμετοχές (3 ασίστ). Ο Αφρικανός άνηκε από το 2014 στη Μονακό, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε δοθεί δανεικός σε Εβερτον, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σπόρτινγκ Χιχόν και Αμιάν. Οπως οι άλλοι δύο έτσι και αυτός είναι ελεύθερος και ψάχνει για την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη.

Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού εξετάζουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές και ψάχνουν εναγωνίως για τον παίκτη που θα λύσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας, ενώ παράλληλα περιμένουν τις εξελίξεις στα διοικητικά του συλλόγου. Ο Γιώργος Δώνης μετά το ματς με τον Λεβαδειακό είχε δηλώσει ότι ο ίδιος και ο Νταμπίζας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Παϊρότζ, προκειμένου να αυξηθεί το μπάτζετ που υπάρχει για την απόκτηση επιθετικού και η ομάδα να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ