Στα… χαρακώματα λίγο πριν από τη σέντρα της Super League

Στα… χαρακώματα λίγο πριν από τη σέντρα της Super League

Πολεμικοί τόνοι ανάμεσα σε ΕΠΟ, υφυπουργείο Αθλητισμού και συνεταιρισμό, που μέχρι πρότινος καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι για το καλό του ποδοσφαίρου.

Σε… συνθήκες πολέμου ξεκινάει σε λιγότερες από 24 ώρες το πρωτάθλημα της Super League και οι αρμόδιοι φορείς αντί να δώσουν το καλό παράδειγμα κάνουν το ακριβώς αντίθετο.

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να τροποποιήσει την προκήρυξη του συνεταιρισμού όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στο τέλος της περιόδου και να προσθέσει μπαράζ ανάμεσα στον 13ο της Super League με τον 2o της Football League, εκτός από τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας, άναψε… φωτιές και προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τον συνεταιρισμό αλλά και από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Η στάση της ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε νωρίτερα To10.gr, μόνο ερωτηματικά προκαλεί, εκτός φυσικά από την οργή της Super League και του προέδρου της Βαγγέλη Μπαταγιάννη που έκανε λόγο για «εμπαιγμό» και επιβεβαιώνει ότι μόνο άξια εμπιστοσύνης δεν είναι.

Και όλα αυτά, ενώ μέχρι πριν από λίγες ημέρες, οι εμπλεκόμενες πλευρές καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι για το καλό του ποδοσφαίρου και τώρα λίγες ώρες πριν από τη σέντρα, όλα έγιναν… μπάχαλο.

Κόντρα Λίγκας – ΕΠΟ

Το… μπάχαλο συνεχίστηκε και μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού το μεσημέρι της Παρασκευής (24/8).

Η ΕΠΟ με διαρροές υποστήριζε ότι για να μπορεί να γίνει κανονικά σέντρα θα έπρεπε να στείλει η Λίγκα υπογεγραμμένη την προκήρυξη όπως ψηφίστηκε στην Ε.Ε. της Ομοσπονδίας. Δηλαδή με το 3-1 και με μπαράζ.

Αντ’ αυτού ο συνεταιρισμός έστειλε την προκήρυξη που αρχικά είχε στείλει χωρίς το μπαράζ του 13ου με τον 2ο της Football League, την οποία πριν από λίγες ώρες η ΕΠΟ είχε τροποποιήσει.

Από την Λίγκα υποστήριζαν επίσης, ότι «εμείς θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και ας έρθουν από την ΕΠΟ να το ακυρώσουν»!

Βασιλειάδης κατά ΕΠΟ

Την ίδια ώρα, από το περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, εκφράζονταν η έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ με την στάση που κράτησε το τελευταίο 24ωρο, αν και ο ίδιος έδινε εγγυήσεις πως θα περνούσε το 3-1 στην Ε.Ε. της ΕΠΟ χωρίς την προσθήκη του μπαράζ για τον 13ο της Super League και τον 2ο της Football League.

Κύκλοι του υφυπουργού Αθλητισμού επισημαίνουν ότι με τις μεθοδεύσεις του και τις ενέργειές του από το βράδυ (23/8) της Πέμπτης , ο πρόεδρος της ΕΠΟ πήγε να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα, δημιουργώντας μπάχαλο ενόψει και της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Λίγκας.

Μάλιστα, υποστήριζαν ότι προκαλεί απορίες και το γεγονός πως ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, αν και είχε εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. για να υποστηρίξει στην Ε.Ε. της ΕΠΟ την απόφαση για υποβιβασμό τεσσάρων και άνοδο δυο ομάδων, εντούτοις υπερψήφισε το 3-1 με την προσθήκη του μπαράζ. Ουσιαστικά, υποστήριζαν ότι κινήθηκε αυτόνομα και κόντρα σε αυτό που είχε αποφασιστεί στο διοικητικό συμβούλιο της Football League.

Η ΕΠΟ κατηγορεί Βασιλειάδη και Super League

Η ΕΠΟ με sms που έστειλε ο υπεύθυνος επικοινωνίας Ιάκωβος Φιλιππούσης, απάντησε τόσο στην Λίγκα όσο και στο υφυπουργείο Αθλητισμού με κατηγορίες και προς τις δύο πλευρές.

Ειδικά, για τον υφυπουργό Αθλητισμού κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση» στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου την ώρα που τους τελευταίους μήνες κάθονταν στο ίδιο τραπέζι μαζί του.

Αναλυτικά η θέση της ΕΠΟ:

«Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν κρύβει την απορία του για την δυσαρέσκεια του κ. Βασιλειάδη στο πρόσωπό του και την ωμή παρέμβαση που επιχειρεί. Ελπίζουμε ο κ. Βασιλειάδης να μην έχει πέσει θύμα πολιτικής αλαζονείας και να εξακολουθεί να σέβεται αποφάσεις που λαμβάνονται με δημοκρατικές διαδικασίες.

Δουλειά του κ. Βασιλειάδη – όπως γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά – είναι να θέτει το νομοθετικό πλαίσιο που δεν παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και να σέβεται τις αποφάσεις του ποδοσφαίρου που εκφράζονται με δημοκρατικό τρόπο από το κορυφαίο θεσμικό του όργανο, την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Οτιδήποτε άλλο είναι προσπάθεια εκβιασμού και χειραγώγησης ενός χώρου που έχει αποτινάξει την ανάγκη πατρόνων.

Εάν ο κ. Βασιλειάδης είχε εγγυήσεις από τους κ.κ. Μπαταγιάννη και Γκαγκάτση για ψήφους άλλων προσώπων – τις οποίες ωστόσο δεν μπορούσαν να εγγυηθούν – ας αναζητήσει τις ευθύνες του σε εκείνους.

Τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισαν πως η διεξαγωγή μπαράζ είναι η καλύτερη λύση και η απόφαση πάρθηκε με απολύτως δημοκρατικές διαδικασίες μέσω των οποίων λειτουργεί η ΕΠΟ. Η φαντασία των κ.κ. Μπαταγιάννη και Γκαγκάτση μάλιστα οργιάζει αφού αποκαλύπτουν δήθεν εγγυήσεις του προέδρου της ΕΠΟ στον ομόλογό του της SL για υπερψήφιση της προκήρυξης της SL στην Ε.Ε. της ΕΠΟ. Φυσικά δεκτή η κάθε φαντασίωση αφού πρέπει να απολογηθούν στο Δ.Σ. της Λίγκας το οποίο προφανώς και ενημερώνουν πλημμελώς».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ