Κοσμίν Κόντρα: «Καλό deal για τον ΠΑΟΚ ο Τόσκα»

Κοσμίν Κόντρα: «Καλό deal για τον ΠΑΟΚ ο Τόσκα»

Ο Κοσμίν Κόντρα (ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Ρουμανίας) μίλησε για τον Αλίν Τόσκα που πήρε ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Αλίν Τόσκα από την Μπέτις με ετήσιο δανεισμό, για να καλύψει το κενό που είχε στο αριστερό άκρο της άμυνας πίσω από τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο Κοσμίν Κόντρα, ο οποίος είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ρουμανίας, μίλησε για τον παίκτη που πήρε ο ΠΑΟΚ στην εφημερίδα «metrosport» και επισήμανε ότι είναι ένα καλό deal για τον Δικέφαλο, ενώ παράλληλα εκθείασε και τη δουλειά του Ράζβαν Λουτσέσκου.

-Τι στυλ παίκτη είναι ο Τόσκα;

«Είναι ένας καλός αμυντικός, γρήγορος και δυνατός. Έχει πολύ καλό αριστερό πόδι και παίζει με την ίδια άνεση και ως αριστερό μπακ και ως στόπερ. Είναι περισσότερο αμυντικογενής μπακ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ανεβαίνει και στην επίθεση. Έχει καλή σέντρα, δεν είναι ψηλός ενώ η φυσική του θέση είναι στα αριστερά. Στη Στεάουα δοκιμάστηκε ως στόπερ και από τότε μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις».

-Ποιο είναι το δυνατό του σημείο;

«Οι μονομαχίες, έχει πολύ το ένας με έναν, ένα στοιχείο στο οποίο είναι πολύ δυνατός. Εγώ τον χρησιμοποιώ στην Εθνική και ως αριστερό μπακ και ως στόπερ, ανάλογα τις ανάγκες. Είναι διεθνής, τον ξέρει ο Λουτσέσκου και είναι ένα πολύ καλό deal για τον ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν περάσει τη Μπενφίκα. Μπορεί να βοηθήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης».

-Πόσο σημαντικό είναι για εσάς που πηγαίνει σε μια ομάδα που τον υπολογίζει;

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί όταν ήταν στη Μπέτις δεν έπαιζε και αυτό ήταν πρόβλημα. Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν που πήγε στη Μπενεβέντο και έπαιζε ως στόπερ, τον κάλεσα ξανά στην Εθνική Ρουμανίας».

-Πιστεύετε πως είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης;

«Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχει αγωνιστεί σε φιλικά παιχνίδια και είναι καλά. Μίλησα με τον προπονητή φυσικής κατάστασης της Μπέτις και μου το επιβεβαίωσε αυτό».

-Τι γνώμη έχετε για τη δουλειά του Ράζβαν Λουτσέσκου;

«Κάνει πολύ καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ, πέρυσι πάλεψε για το πρωτάθλημα και πήρε το Κύπελλο ενώ φέτος προσπαθεί να βάλει την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένας καλός προπονητής».

-Είδατε τον αγώνα της Λισαβόνας; Πώς σας φάνηκε ο ΠΑΟΚ;

«Ναι είδα το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως είναι μια ομάδα. Η Μπενφίκα είχε περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά αν κάνει μια καλή εμφάνιση όπως στη Λισαβόνα μπορεί να περάσει. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ