Ερέρα και Ματίγια: «Ο Άρης οφείλει να φιλοδοξεί» (vid)

Ερέρα και Ματίγια: «Ο Άρης οφείλει να φιλοδοξεί» (vid)

O τεχνικός του Άρη και ο Ισπανός μέσος μίλησαν στην κάμερα του ARIS FC TV με αφορμή την έναρξη της Super League.

Τη βεβαιότητα πως ο Άρης θα εμφανιστεί έτοιμος στην πρεμιέρα του στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία αύριο (27/08, 9.30 μ. μ.) εξέφρασαν τόσο ο Πάκο Ερέρα όσο και ο Χαβιέ Ματίγια με δηλώσεις τους στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ στο YouTube.

Ο τεχνικός των κίτρινων έδωσε μια εικόνα της φιλοσοφίας του, λέγοντας πως δημιούργησε μια ανταγωνιστική ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, όπως αρμόζει στον Άρη που στοχεύει στις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ τόνισε πως το σύνολό του είναι το φαβορί για την αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής:

«Τις πρώτες μέρες μίλησα με τους παίκτες και τους είπα ότι δεν είμαστε μια καλή ομάδα για το επίπεδο της Super League αυτή τη στιγμή. Αλλά τους είπα επίσης ότι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα οι φιλοδοξίες μας θα είναι διαφορετικές και πλέον είναι. Είμαστε μια ομάδα που οφείλει να φιλοδοξεί, να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.

Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε με το πρώτο μας παιχνίδι και με όλο το σεβασμό προς τη Λαμία, έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί βλέπω την ομάδα να βελτιώνεται κάθε μέρα. Έχουν έρθει πολλοί νέοι παίκτες ακόμη και τις τελευταίες μέρες και το να δημιουργήσεις μια ομάδα με αυτόν τον τρόπο δεν είναι εύκολο, αλλά δείχνουν να προσαρμόζονται. Και οι ποδοσφαιριστές που ήταν εδώ και την προηγούμενη σεζόν τους βοηθάνε, πολύ σημαντικό. Αυτή τη στιγμή είμαστε μια ομάδα που μπορεί και οφείλει να ανταγωνιστεί οποιονδήποτε αντίπαλο.

Στην Ισπανία όλα τα άτομα που με γνωρίζουν ξέρουν ότι οι ομάδες μου προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουν μέσω της κατοχής της μπάλας. Αυτό είναι κάτι που περιμένω και στον Άρη, γιατί η ομάδα φέτος δημιουργήθηκε γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, να παίζει καλά, να νικάει και να ευχαριστεί τους οπαδούς.

Η ομάδα είναι έτοιμη, αλλά υπάρχουν και δυο-τρεις σημαντικοί παίκτες που ήρθαν τελευταίοι και δεν είναι στο 100%. Εμένα όμως δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, όπως και δεν σκέφτομαι αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας, δεν έχει σημασία. Το παιχνίδι παίζεται πάντα μέσα στις γραμμές, σε ένα στάδιο με συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο. Οπότε εμείς οφείλουμε να αγωνιζόμαστε με τις ίδιες ιδέες, σκεπτόμενοι πως μπορούμε να κερδίσουμε. Ο Άρης είναι έτοιμος γι’ αυτό».

Για τους στόχους της αγωνιστικής περιόδου που ξεκινά και για τη δουλειά που έκανε μαζί με τους συμπαίκτες του στην προετοιμασία μίλησε από την πλευρά του ο Ισπανός μέσος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους οπαδούς του Άρη:

«Είναι μια καινούρια εμπειρία για μένα, μια διαφορετική χρονιά, γιατί παίζω πρώτη φορά εκτός Ισπανίας. Το μόνο που ήθελα φεύγοντας ήταν να πάω σε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σε μια μεγάλη και σημαντική ομάδα με πολλούς οπαδούς, για να ζήσω αυτή την εμπειρία με μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Μετά την προετοιμασία, που ήταν μεγάλη και επώδυνη, τώρα έρχεται το καλό κομμάτι, το πρωτάθλημα. Όλη η ομάδα έχει όρεξη κι εγώ περιμένω πως και πώς να έρθει η Δευτέρα και να ξεκινήσουν τα παιχνίδια. Γι’ αυτό δουλεύαμε, εν τέλει έχει δημιουργηθεί μια πολύ δυνατή ομάδα και υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για τον Άρη.

Είχα μιλήσει για την ομάδα πριν έρθω και όλοι μου είπαν τα καλύτερα, αλλά να το ζω ιδίοις όμμασι είναι πολύ διαφορετικό. Οι οπαδοί είναι απίστευτοι, όπως είδαμε ακόμη και στα παιχνίδια της προετοιμασίας μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Ήρθαν να μας δουν παντού, στην Ολλανδία, στο βουνό, όπου και αν πήγαμε υπήρχε κόσμος του Άρη και αυτό με έχει εντυπωσιάσει. Δείχνει πόσο σημαντικός σύλλογος είναι ο Άρης στην Ελλάδα. Εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ανταποκριθούμε στην αγάπη που παίρνουμε από τους οπαδούς. Να δείξουμε στο γήπεδο τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιπροσωπεύουμε αυτή την ομάδα με αυτούς τους οπαδούς.

Στον λίγο καιρό που είμαι στη Θεσσαλονίκη, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου έχουμε περάσει πολύ καλά. Μας είχαν πει ότι είναι όμορφη πόλη.

Πριν ξεκινήσει η σεζόν, ο καθένας έχει τις προσδοκίες του. Εγώ πάντα ήμουν φιλόδοξος, δεν μου αρέσει να χάνω σε τίποτα. Πιστεύω ότι το τεχνικό επιτελείο έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Εμείς οι καινούριοι ποδοσφαιριστές προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να γίνουμε ένα με όσους ήταν στον Άρη την προηγούμενη σεζόν. Κάναμε μια δυνατή ομάδα και δείξαμε κάποιες από τις προοπτικές της στα φιλικά. Βήμα βήμα θα προχωρήσουμε μπροστά γιατί η σεζόν είναι μεγάλη. Έχουμε θέσει σωστές βάσεις και ξέρουμε πως θέλουμε να παίξουμε στην επίθεση και στην άμυνα. Αυτό που μένει είναι να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν βάζουμε όριο στο που μπορούμε να φτάσουμε και σε ποια θέση θα καταλήξουμε στο τέλος της χρονιάς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ