Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 1-0

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 1-0

Με «οβίδα» του Λάζαρου στο 62΄ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς (1-0) απέναντι στον Λεβαδειακό καταφέρνοντας να βρει λύση απέναντι στον... εξωγήινο Επασί που έσωσε την ομάδα του σε 7 κλασσικές ευκαιρίες, την γκίνια του και τους διαιτητές της «εξυγίανσης» που έκλεισαν τα μάτια σε πεναλτάρα στο 44΄. Απίθανη εμφάνιση από τον Καμαρά, εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του ο Χασάν.

Μια «οβίδα» του Λάζαρου από τα 40μ σε εκτέλεση φάουλ στο 62΄έδωσε την λύση στον Ολυμπιακό που βρήκε τα πάντα απέναντι του, έχασε σωρεία ευκαιρίων με τον… εξωγήινο Επασί να βγάζει εφτά κλασσικές ευκαιρίες των ερυθρολεύκων, έχασε πέναλτι, είχε δοκάρι και δεν του δόθηκε και πεναλτάρα στο 44΄. Η νίκη με 1-0 όμως ήρθε για τους Πειραιώτες και μαζί το πρώτο βήμα για την επιστροφή και το 45ο.

Τα είχε όλα η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, εκτός από τα πολλά γκολ που με βάση την εικόνα που είχαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο θα έπρεπε να ήταν πολλά περισσότερα. Όμως όπως προαναφέραμε ο Επασί έκανε και πάλι στο Καραισκάκη (όπως και πέρσι, με την διαφορά ότι στο φινάλε είχε γκελάρει στο δεύτερο γκολ των Πειραιωτών) το ματς της καριέρας με απίθανες επεμβάσεις που ξεκίνησαν από το 42΄και το πέναλτι του Φορτούνη που έπιασε έως και το 93΄σε ένα ακόμη τετ α τετ με τον Γκερέρο.

Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια πως με τους Τοροσίδη και Πάρντο στο βασικό σχήμα δεν λειτούργησε στο πρώτο ημίχρονο όπως θα ήθελε ο Μαρτίνς απέναντι στο «ταμπούρι» του Λεβαδειακού με εξαίρεση το τελευταίο 10λεπτο όμως η επανάληψη με την είσοδο Χασάν και Μπουχαλάκη ήταν απολαυστική και θα ήταν και πολύ άνετη για τους ερυθρόλευκους αν δεν έπιανε (σχεδόν) τα πάντα ο Επασί και δεν υπήρχε η γκίνια που προστέθηκε με το δοκάρι του Αιγύπτιου επιθετικού που πάλι έβαλε το χεράκι του ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού.

Χωρίς «απάντηση» στο «ταμπούρι» και χαμένο πέναλτι

Από το πρώτο κιόλας λεπτό του αγώνα, όπως αναμενόταν, ο Λεβαδειακός έπαιξε πολύ κλειστά στην άμυνα με δύο ζώνες έξω από την περιοχή με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να βρει τις «απαντήσεις» για να «ξεκλειδώσει» το «ταμπούρι». Με τον Καμαρά να είναι ο μοναδικός κινητικός στον άξονα και την απόσταση Τοροσίδη-Φορτούνη μεγάλη ο Ολυμπιακός προσπάθησε από τα άκρα να απειλήσει βγάζοντας μια καλή στιγμή με τον Γκερέρο στο 5΄ και λίγο αργότερα (17΄) ένα μακρινό σουτ του Καμαρά.

Το πρώτο ημίχρονο κυλούσε στον ρυθμό που θα ήθελε ο Λεβαδειακός με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ρυθμό στο τελευταίο 10λεπτο και να απειλεί δύο φορές με Λάζαρο και Καμαρά έως ότου στο 41΄η επέλαση του Φορτούνη αναγκάσει τον Ζησόπουλο να τον ανατρέψει καθαρά μέσα στην περιοχή. Πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο Φορτούνης αλλά νικήθηκε από τον Επασί.

«Μάτια ερμητικά κλειστά» στην χερούκλα του Ζορνταό!

Ο Ολυμπιακός παρά το σοκ της απώλειας του πέναλτι συνέχιζε να πιέζει με τον Πάρντο στο 44΄να σεντράρει από πλάγια και τον Ζορνταό μέσα στην περιοχή να σταματάει την μπάλα με… μανσέτα, σταματώντας μάλιστα και ο ίδιος για λίγο θεωρώντας πως θα καταλογιστεί όπως ήταν απολύτως λογικό πέναλτι. Ο διαιτητής Κουμπαράκης όμως αλλά και ο βοηθός Τζιώτζιος που είδε «πιάτο» την φάση μπροστά του είπαν «παίζεται» (όπως και στο 24΄που έκοψε με ανύπαρκο οφσάιντ τον Ομάρ να μπαίνει περιοχή με προυποθέσεις), προφανώς θεωρώντας πως και το ένα πεντακάθαρο πέναλτι που είχαν δώσει λίγα λεπτά νωρίτερα ήταν πολύ!

Ο Χασάν τον «έσπρωξε», ο Λάζαρος τον λύτρωσε!

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μαρτίνς έβαλε Χασάν και Μπουχαλάκη με τον Φορτούνη να βγαίνει προς τα αριστερά και τον Ολυμπιακό να παίζει με δύο επιθετικούς. Άμεσα ο Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε, βρήκε λύσεις στο «ταμπούρι» και διαδρόμους για να απειλήσει αρχικά στο 59΄με τον Χασάν να πλασάρει σε τετ α τετ και τον Επασί να ακουμπάει την μπάλα που σταμάτησε στο δοκάρι του. Ένα λεπτό μετά ο Αιγύπτιος επιθετικός που στο ντεμπούτο του εντυπωσίασε έπιασε ψαλιδάκι με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Στο 62΄ήρθε η «οβίδα» του Λάζαρου που λύτρωσε τον Ολυμπιακό.

Για 5-0 αλλά…

Το γκολ του Λάζαρου έκανε τα πάντα πιο εύκολα για τους Πειραιώτες που έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη έως και το 93΄ χωρίς όμως να μπορέσουν να νικήσουν τον Επασί. Στο 66΄ τετ α τετ του Γκερέρο, στο 68΄σουτ του Φορτούνη, στο 76΄σουτ του Καμαρά, στο 82΄ λόμπα του Γκερέρο, στο 93΄τετ α τετ του Γκερέρο…

Το κλειδί: Η είσοδος του Χασάν στο δεύτερο ημίχρονο και οι άμεσες αλλαγές του Μαρτίνς μαζί με τον Μπουχαλάκη άλλαξαν άρδην την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού.

Το10αρι: Ο Καμαρά έκανε ματσάρα, από την αρχή έως το τέλος. Παρότι ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε στιγμή από τον Λεβαδειακό ο νεαρός μέσος «κατάπιε» χιλιόμετρα έδωσε μάχες που κέρδισε, βοήθησε και επιθετικά. Βεβαίως ο Λάζαρος με την γκολάρα που πέτυχε έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς του «κλέβει» τον τίτλο του «10αρίου».

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Μαρτίνς να αλλάξει την ενδεκάδα του ήταν αναμενόμενη και λογική. Οι Τοροσίδης και Πάρντο δεν τον δικαίωσαν, ειδικά ο Κολομβιανός με τον «Τόρο» να θέλει ακόμη χρόνο καθώς είναι πίσω στην προετοιμασία. Από την άλλη ο Μεριά δεν είχε προβλήματα όμως και αυτός χρειάζεται χρόνο.

Στον πάγκο: Το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Λεβαδειακού ήταν ένα θέμα. Βεβαίως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις ο διαιτητής τους τιμώρησε περιορίζοντας τα λάθη του στο ξεκάθαρο πέναλτι που δεν έδωσε στο 44΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Γκολ: 62΄Χριστοδουλόπουλος
Χαμ. Πέναλτι: 42΄Φορτούνης
Δοκάρι: 59΄Χασάν
Κίτρινες: 9΄Χριστοδουλόπουλος, 11΄Όμο, 43΄Σουμπίνιο, 45΄Νανγκίς, 51΄Κρνέτα, 54΄Ζορνταό, 60΄Επασί, 68΄Τσαμπουρής,
Αποβολές:
Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)
Βοηθοί: Βασιλόπουλος, Τζιώτζιος

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Τοροσίδης (46΄Μπουχαλάκης), Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος, Πάρντο (46΄Χασάν), Φορτούνης (87΄Νάτχο), Γκερέρο

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Επασί, Όμο (71΄Καραχάλιος), Νανγκίς, Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Γιακουμάκης, Τσαμπουρής, Ζορνταό, Κρνέτα (80΄Αντιλέχου), Μητρόπουλος, Σουμπίνιο

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ