Λαμία – Αρης 0-3

Λαμία – Αρης 0-3

Ονειρεμένη επιστροφή για τον Αρη στη Σούπερ Λίγκα μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς ο «Θεός του πολέμου» επικράτησε με 3-0 της Λαμίας εκτός έδρας στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική. Σκόρερ οι Ντιγκινί (53'), Ματέο Γκαρσία (71') και Μπρούνο Γκάμα (78'). Υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα άφησε η ομάδα του Πάκο Ερέρα.

Ονειρεμένη επιστροφή για τον Αρη στη Σούπερ Λίγκα μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς ο «Θεός του πολέμου» επικράτησε με 3-0 της Λαμίας εκτός έδρας στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική. Σκόρερ οι Ντιγκινί (53′), Ματέο Γκαρσία (71′) και Μπρούνο Γκάμα (78′). Εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά στο Β΄μέρος από την ομάδα του Πάκο Ερέρα, που έδειξε πολλές αρετές. Ποιότητα, καλές συνεργασίες και γενικά ότι αποτελεί ένα καλοδουλεμένο και με δυνατότητες σύνολο. «Πάρτι» έστησαν οι περίπου 300 οπαδοί των νικητών που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Λαμίας.

Ο Άρης επέστρεψε στη φυσική του θέση αποφασισμένος να είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος. Η ομαδάρα του Πάκο Ερέρα χόρευε στην βροχή και πέρασε σαν τρένο) από την Λαμία, δείχνοντας τα δόντια της από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και με τους Γκαρσία και Μπρούνο Γκάμα να κάνουν πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο, ο Άρης ενθουσίασε τους οπαδούς του που ταξίδεψαν στην Λαμία. Ειδικά ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έκανε «παπάδες» στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας έτοιμος να γίνει ο ηγέτης της ομάδας του. Αντίθετα, η Λαμία δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα της ομάδας του Μπάμπη Τεννέ, έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των οπαδών του Άρη.

Η σκακιέρα της τακτικής

Ο Πάκο Ερέρα παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Κουέστα. Ο Τζανακάκης κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Βαλεριάνος το αριστερό, ενώ Δεληζήσης και Βέλεθ ήταν το δίδυμο στα στόπερ. Οι Ματίγια και Μπάσα αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Ντιγκινί, ο Μπρούνο Γκάμα στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ο Ματέο Γκαρσία στο αριστερό και ο Γιουνές στη κορυφή της επίθεσης. Ο Μπάμπης Τεννές προτίμησε σύστημα 3-4-3 με τερματοφύλακα τον Σαράνοβ. Οι Ασίγμπα, Αντέτζο και Αναστασιαδης ήταν η τριάδα στη άμυνα, o Βασιλαντωνόπουλος αγωνίστηκε στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Βάντερσον στην αριστερή , ενώ οι Μπλάζιτς και Δημούτσος ήταν τα δυο κεντρικά χαφ. Το δεξί άκρο της επίθεσης κάλυψε ο Επστάιν, το αριστερό ο Μπερτόλιο και στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μπαράλες.

 

Κυρίαρχος ο Άρης

Ο Άρης πήρε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά. Η ομάδα του Ερέρα είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και με κινητήριους μοχλούς τους Μπρούνο Γκάμα και Γκαρσία, επέβαλε τον ρυθμό της, χωρίς, πάντως να έχει κλασσικές ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι με την συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών του αγώνα, η κατοχή ήταν 67%-33% υπέρ του Άρη. Η Λαμία προσπάθησε να αναπτυχθεί κυρίως από τα δεξιά, με τους Μπερτόλιο και Βασιλαντωνόπουλο, με μοναδική επικίνδυνη στιγμή, πάντως, τη φάση στο 21ο λεπτό, όταν και μετά από σέντρα του Δημούτσου, ο Μπαράλες έπιασε τη κεφαλιά, όμως, ο Κουέστα μπλόκαρε τη μπάλα.

Διαμαρτύρεται ο Άρης για τη φάση με τον Γιουνές

Στο 32ο λεπτό ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Γιουνές με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως, ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Τυνήσιου επιθετικού πάνω στον Ασίγμπα. Κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και των ανθρώπων του πάγκου του Άρη, με την απόφαση του διαιτητή, όμως, να είναι αυτή που μέτρησε.

«Χτύπησε» ο Ντιγκινί

Η Λαμία φάνηκε να προσπαθεί να αντιδράσει στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Τεννέ, να περνάει στο παιχνίδι τον Καραγκούνη στην θέση του Μπερτόλιο. Ο Άρης, όμως, ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τον Νικολά Ντιγκινί. Στο 53ο λεπτό, ο Ματίγια εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ και ο Γάλλος επιθετικός πρόλαβε τους αμυντικούς της Λαμίας και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα.

Σκόραρε και ο Γκαρσία

Στο 71ο λεπτό η ομάδα του Πάκο Ερέρα σημείωσε και δεύτερο γκολ, παίρνοντας τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα. Ο Τζανακάκης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ματέο Γκαρσία με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Γκολ που προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς του Άρη που τραγουδούσαν στην βροχή.

Γκολάρα από Μπρούνο Γκάμα

Εφτά λεπτά μετά το γκολ του Γκαρσία, ήρθε η σειρά του Μπρούνο Γκάμα να σφραγίσει την εκπληκτική του εμφάνιση με μια γκολάρα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός με σουτ –κεραυνό έξω από την μεγάλη περιοχή άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα Σαράνοφ, διαμορφώνοντας το 3-0.

Tο κλειδί: Το χρονικό σημείο (53΄) στο οποίο ο Ντιγκινί άνοιξε το σκορ για τον Άρη, ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά , αφήνοντας κενούς χώρους για τους δαιμόνιους μεσοεπιθετικούς των «κιτρίνων».

Το10αρι: Μπρούνο Γκάμα από άλλο πλανήτη. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι 100% έτοιμος, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έδωσε δείγματα της τεράστιας ποιότητας του, κάνοντας «σμπαράλια» την άμυνα της Λαμίας. Κερασάκι στην τούρτα το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε στο 78ο λεπτό.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Μπάμπη Τεννέ να αντικαταστήσει τον Μπερτόλιο με τον Καραγκούνη, περισσότερο βοήθησε τον Άρη, παρά την δική του ομάδα, καθώς ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Λαμίας στο πρώτο ημίχρονο.

Στον πάγκο: Η αμυντική λειτουργία της Λαμίας στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Οι παίκτες της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων τα βρήκαν σκούρα, απέναντι στους ταχύτατους επιθετικούς του Άρη και δεν κατάφεραν να τους σταματήσουν.

ΛΑΜΙΑ-ΑΡΗΣ 0-3

ΗΜΙΧΡΟΝΟ: 0-0

Γκολ: – 53’ Ντιγκινί, 71’ Γκαρσία, 78’ Γκάμα

Χαμ. Πέναλτι:

Δοκάρι:

Κίτρινες: 43’ Δημούτσος, 52’ Καραγκούνης, 67’ Μπλάζιτς – 48’ Γιουνές, 65’ Μπάσα

Αποβολές:

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Αλεξέας, Ψαρρής

Λαμία (Τεννές): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον, Επστάιν (60’ Τσούκαλος), Αντέτζο, Ασίγκμπα (73’ Όσμαν), Δημούτσος, Μπερτόλιο (46’ Καραγκούνης), Αναστασιάδης, Μπλάζιτς, Μπαράλες.

Άρης (Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια (68’ Κολάσο), Γκάμα (85’ Ιντζόγλου), Γκαρσία, Ντιγκινί (73’ Ναζλίδης), Γιουνές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ