Ντούσαν Μπάγεβιτς : Έκλεισε το κεφάλαιο με την ΑΕΚ και ο δικέφαλος έχει αλλάξει ήδη σελίδα

Ντούσαν Μπάγεβιτς : Έκλεισε το κεφάλαιο με την ΑΕΚ και ο δικέφαλος έχει αλλάξει ήδη σελίδα

Πώς έφτασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην (4η) αποχώρηση του από την ΑΕΚ.

Στις 26 Ιουνίου του 1977 έφτασε στην Ελλάδα μια πτήση που… έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας της ΑΕΚ. Μέσα στο αεροπλάνο που έφτανε πριν 41 χρόνια στο τότε αεροδρόμιο στο Ελληνικό ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ποδοσφαιριστής (αρχικά μέχρι το 1981) και προπονητής που προσέφερε πολλά στην ΑΕΚ (1988-1996, 2002-2004, 2008-2010). Ολόκληρο κεφάλαιο στην ιστορία της μόνος του. Όμως το 1996 θα τον «στοιχειώνει» για πάντα και το πώς πήγε τελικά στον Ολυμπιακό. Τα «γιατί» και τα «πως» έχουν απαντηθεί για τους περισσότερους φίλους της ΑΕΚ, με τις ιστορίες από τότε να είναι πολλές και όλες στην πλειοψηφία τους… εναντίον του. Αλλοι τον έχουν ακόμη ως «χρυσό κεφάλαιο» στην καρδιά τους, άλλοι ως «προδότη». Η ιστορία γράφει για τον καθένα άλλωστε μέσα… στην ψυχή του.

Το 2013 όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να ξαναμπεί στην ΑΕΚ για να την επαναφέρει, ήθελε συμβολικά δίπλα του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τον φίλο του, τον άνθρωπο που πάντα εμπιστευόταν. Ο Βόσνιος το ένιωθε χρέος του προς τον φίλο του. Έτσι και το έκανε. Πέντε χρόνια εκεί, στο ίδιο πόστο. Μέχρι και το καλοκαίρι του 2016 είχε λόγο, αρμοδιότητες, αποφάσισε ή συναποφάσιζε. Είχε και ευθύνες και κόντρες (Δέλλας, Ζήκος κλπ). Η υπόθεση Κετσπάγια, μετά το φιάσκο με τον Μοντανιέ, του «χρεώθηκε». Τον στιγμάτισε και ουσιαστικά ήταν και ο λόγος που σιγά-σιγά έκανε στην… άκρη για να μπουν πια στο κλαμπ στελέχη που παρακολουθούν το ποδόσφαιρο πιο στενά, ακολουθούν τους ρυθμούς του και μπορούν να εξελίσσονται. Ο Μπάγεβιτς δεν μπορούσε να το κάνει, δεν είχε τη διάθεση, ήξερε ότι σε αυτή την ηλικία δεν είχε να δώσει πια όσα θα απαιτούσαν οι εποχές. Το ποδόσφαιρο άλλαξε.

Πλέον, στην ΑΕΚ κάνει… κουμάντο η ομάδα Μελισσανίδη. Το στενό «τιμ Τίγρη» στο οποίο βρίσκονται άνθρωποι που έχουν «κονέ» σε αγορές, μιλάνε με μεγάλα ονόματα μάνατζερ και έχουν δίαυλο επικοινωνίας με ευρωπαϊκά κλαμπ. Ο Μπάγεβιτς δεν βρίσκεται πια σε αυτό το τιμ.

Τον Δεκέμβριο το… κοντέρ του θα γράψει 70. Ακόμη και ο «διακοσμητικός» ρόλος του «εκτελεστικού διευθυντή» δεν ταιριάζει στο Μπάγεβιτς, με τον εγωισμό και την προσωπικότητα που τον ακολουθούν. Δεν θα μπορούσε να είναι απλά… ένας που κάθεται στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Στο μυαλό του ξέρει ότι «τελείωσε» από το ποδόσφαιρο, έχοντας δώσει πολλά. Από τον πάγκο της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Ατρομήτου, του Ερυθρού Αστέρα και της Ομόνοιας. Μόνο στον ΠΑΟ και στην Εθνική ομάδα δεν πήγε, αν και είχε βρεθεί κοντά και στους δύο πάγκους.

Τα πρωταθλήματα, οι τίτλοι, οι διακρίσεις, είναι πια για τα… ιστορικά βιβλία. Δεν είναι ενεργός πια και επέλεξε να αποχωρήσει από την ΑΕΚ για 4η φορά. Μόνος του, ξανά. Όπως το 1996, όπως το 2004, όπως το 2010, έτσι και τώρα. Το κεφάλαιο Μπάγεβιτς κλείνει, αλλά η ΑΕΚ έχει αλλάξει σελίδα εδώ και καιρό. Για το καλό όλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ