Ψάχνει το restart ο Σίγκθορσον, το θέμα είναι να το κάνει

Ψάχνει το restart ο Σίγκθορσον, το θέμα είναι να το κάνει

Ο Ισλανδός φορ τραυματίστηκε σοβαρά στον μηνίσκο με την εθνική κι έμεινε σχεδόν δύο χρόνια εκτός γηπέδων. Τον γνωρίζει ο Δώνης, αφού τον είχε αντίπαλο…

Ο Κολμπέιν Σίγκθορσον, αν ήταν απολύτως υγιής τα τελευταία χρόνια, δύσκολα θα απασχολούσε τον Παναθηναϊκό. Τώρα  φαίνεται να είναι μία ανάσα από το «τριφύλλι’.

Ο 28χρονος (γεννημένος στις 14/3/90 στο Ρέικιαβικ) επιθετικός δεν επέλεξε όπως αρκετοί συμπατριώτες του το χάντμπολ. Πήγε, σε  ηλικία έξι ετών στο έτερο τμήμα που διαθέτει η Βίκινγκουρ, το ποδόσφαιρο. Το 2006 μετακόμισε στην Κόπαβογκς. Άρχισε να παίρνει μπόι και παρά το ύψος του (που είναι 1,86) ξεχώριζε για την τεχνική του. Το 2007, λοιπόν, τον έκανε δικό της η Άλκμααρ. Επαιξε στα τμήματα υποδομής των Ολλανδών και σε ηλικία 20 ετών ξεπετάχτηκε για τα καλά.

Κέρδισε ο Αγιαξ

Τη σεζόν 2010-11, ενώ είχε κλείσει δηλαδή τα 20 του χρόνια, σε 43 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου των προκριματικών και των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, πέτυχε 18 γκολ. Αυτό ήταν αρκετό. Παρά το ενδιαφέρον της Ντόρτμουντ και της Νιούκαστλ, ο Άγιαξ κινήθηκε γρήγορα και στράφηκε στον παίκτη στον οποίο πρόσφερε συμβόλαιο 2 εκατ. ευρώ ετησίως κι απέσπασε το «ναι». Οι δύο ομάδες, όμως, ακόμα δεν τα είχαν βρει. Τελικά στις 4/7/11 κατέληξε στην ομάδα του Άμστερνταμ έναντι 4,5 εκατ. ευρώ και δήλωσε ότι ήταν όνειρό του να συνεργαστεί στον σύλλογο τις τύχες του οποίου είχαν τότε οι Ντένις Μπέργκαμπ και Φρανκ Ντε Μπουρ.

Πρώτη ατυχία

Ξεκίνησε φουριόζος την περίοδο 2011-12 με πέντε γκολ σε έξι ματς, αλλά στάθηκε άτυχος. Τον Οκτώβριο του 2011 τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο. Εμεινε εκτός έξι μήνες. Γύρισε τον Απρίλιο και ολοκλήρωσε τη σεζόν συνολικά με επτά γκολ σε 14 ματς, ενώ είχε και τρία παιχνίδια χωρίς γκολ νωρίς στο Τσάμπιονς Λιγκ εκείνη τη σεζόν, αλλά και στο κύπελλο. Ντεμπούτο έκανε στις 14/9/11 στο 0-0 εντός με τη Λιόν, ενώ έπαιξε 90 λεπτά και στις 27/9/11 στην εκτός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0. Ο τραυματισμός τον είχε αφήσει πίσω. Την επόμενη περίοδο έκανε συνολικά 20 αγώνες με εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τη σεζόν 2013-14 ξαναβρήκε τον εαυτό του. Μέτρησε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 10 γκολ. Πέτυχε από ένα γκολ επίσης στο κύπελλο και στο σούπερ καπ και είχε και πέντε ματς (στα τέσσερα βασικός κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Μίλαν και δύο με Σέλτικ) στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τέρμα. Ακόμα δύο παιχνίδια την ίδια χρονιά πάλι χωρίς τέρμα είχε στο Γιουρόπα Λιγκ (βασικός στον αποκλεισμό από τη Σάλτσμπουργκ).

Κόντρα στον Δώνη

Ο Σίγκθορσον βρέθηκε αντίπαλος με τον Δώνη, τώρα μπορεί να είναι παίκτης του. Τη σεζόν 2014-15 έπαιξε σε τέσσερα ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα βασικός. Κόντρα σε Παρί Σ.Ζ., Μπαρτσελόνα και ΑΠΟΕΛ… Στο ματς της Κύπρου που έληξε 1-1 είχε 90λεπτη συμμετοχή και μία κίτρινη. Στο εντός έδρας ήταν τραυματίας… Εκείνη τη σεζόν συνολικά έγραψε 7  γκολ σε 28 αγώνες.

Ναντ και δύο εγχειρήσεις

Στις 2/7/15  η Ναντ τον απέκτησε για πέντε χρόνια (!) δίνοντας 3,5 εκατ. ευρώ στον Αγιαξ. Στα «καναρίνια» δεν είχε την ίδια εκτελεστική ικανότητα. Σε 26 αγώνες είχε μόλις τρία γκολ, ενώ ένα τέρμα σημείωσε και σε τρεις αγώνες κυπέλλου. Την επόμενη χρονιά ήρθε η καταστροφή και το τρομερό πισωγύρισμα στην καριέρα του. Το ισλανδικό ηφαίστειο δεν ξερνούσε πλέον λάβα. Αφού ξεκίνησε βασικός σε δύο παιχνίδια, η Γαλατασαράι ανακοίνωσε τον δανεισμό του. Λίγες μέρες αργότερα, όμως, με την εθνική του ομάδα ο Κολμπέιν υπέστη σοβαρή ζημιά στον μηνίσκο. Στις 5/9/16 έκανε επέμβαση στην Τουρκία.

Δεν κατάφερε, όμως, να αναρρώσει. Επισκέφθηκε στη Βαρκελώνη ειδικούς γιατρούς και στις 22/6/17 έκανε δεύτερο χειρουργείο με τον Σουηδό γιατρό Γιον Κάρλσον. Στις 5/12/17 πήγε για αποθεραπεία στο Κατάρ με τον αδερφό κι ατζέντη του Αντρί. Εφτασε σε επίπεδο 60%-70%. Τον Γενάρη του 2018 απέρριψε πρόταση της Γκέτεμποργκ, διότι φοβήθηκε ότι τα ταλαιπωρημένα, από το κρύο, γήπεδα στη Σουηδία θα του προκαλούσαν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο αριστερό γόνατο.

Τον περασμένο Μάρτιο τελικά επέστρεψε στη δράση με τη Ναντ. Με τη γαλλική ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2020 έχει μετρήσει 4 γκολ σε 33 αγώνες, σε διάστημα τριών ετών. Και πώς να μην είναι τόσο λίγοι, αφού έχει μείνει σχεδόν δύο χρόνια εκτός.

Τα… σπάει με την εθνική

Ο Σίγκθορσον είναι είδωλο στην μικρή χώρα του. Απλώς να αναφέρουμε ότι είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική με 22 γκολ σε 44 ματς. Ένα γκολ ανά δύο παιχνίδια μέσο όρο! Εννοείται ότι έχει περάσει από όλα τα μικρά εθνικά κλιμάκια. Ντεμπούτο με την Ανδρών έκανε μία εβδομάδα, αφού έκλεισε τα 20 του χρόνια. Στις 21/4/90 σε φιλικό με τα Νησιά Φερόε. Σημείωσε, μάλιστα, το δεύτερο γκολ. Το πρώτο του δυνατό ματς με την εθνική ήταν στις 7/9/10 κόντρα στη Δανία για τα προκριματικά του Euro και το πρώτο του γκολ, με το οποίο χάρισε και τη νίκη, ήταν πάλι για τα προκριματικά στην εντός έδρας νίκη επί της Κύπρου στις 6/9/11.

Euro…

Μέλος της Ισλανδίας που έγραψε ιστορία με την πορεία της στο Euro της Γαλλίας το 2016 ήταν ο Σίγκθορσον. Είχε πέντε ματς στη διοργάνωση, όλα βασικός και σημείωσε δύο γκολ. Το πρώτο στην πρόκριση επί της Αγγλίας, όπου έκανε το 2-1 (είχαν προηγηθεί οι Άγγλοι) και χάρισε την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης. Στο πρόσφατο Μουντιάλ ήταν στην προεπιλογή, αλλά λόγω της αποχής του από τα γήπεδα, κόπηκε από την αποστολή. Τώρα έχει κάνει προετοιμασία με τη Ναντ και αναζητεί την αναγέννηση της καριέρας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ