Μαρία Δέτση: Η νέα γυναικεία παρουσία στον πίνακα των βοηθών της Super League

Μαρία Δέτση: Η νέα γυναικεία παρουσία στον πίνακα των βοηθών της Super League

Ντεμπούτο σήμερα στη μεγάλη κατηγορία για τη νεαρή βοηθό. Το10.gr σας την παρουσιάζει.

Τον Αύγουστο του 2017 η Μαρία Δέτση έβαλε τα γυαλιά στους βοηθούς της Super League και έπιασε το όριο στα αγωνιστικά τεστ, και ένα χρόνο αργότερα ήρθε και η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία.

Στο μεταξύ ήρθε και το σήμα της FIFA για την 26χρονη Αθηναία βοηθό ρέφερι, που είναι η δεύτερη γυναίκα στον πίνακα της Λίγκας φέτος, μετά την Χρύσα Κουρομπίλια και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της που θα γίνει το Σάββατο (1/9) στο Περιστέρι, στον αγώνα του Ατρόμητου με την Ξάνθη, για την δεύτερη αγωνιστική, με διαιτητή τον Σκουλά (Θεσσαλίας).

Η νεαρή βοηθός ρέφερι λοιπόν, αφήνει στην άκρη τον στίβο όπου είναι αθλήτρια του επτάθλου με απολογισμό μάλιστα, τρία χάλκινα πανελλήνια μετάλλια, ένα στην κατηγορία νέων γυναικών και δύο στον κλειστό στίβο στο πένταθλο και πιάνει το σημαιάκι.

Γεννήθηκε το 1992. Ήταν αριστούχος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών με βαθμό πτυχίου 9,46, ο μεγαλύτερος όλων των εποχών στη Σχολή.

Το βιογραφικό της εντυπωσιάζει. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2014 με ειδικότητα στα «άλματα του στίβου» ενώ την ίδια χρονιά παρουσίασε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδαγωγικής, πειραματική εργασία με θέμα «Εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο».

Έχει εργαστεί στις ακαδημίες στίβου του Πανελληνίου ΓΣ, στο αθλητικό camp «Ιόνιος Σχολή» και παράλληλα έχει ασχοληθεί με μαθητές για προετοιμασία στρατιωτικών σχολών και ΤΕΦΑΑ καθώς και με ενήλικες για τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στις ακαδημίες «Αthens Track & Field Academy» ενώ συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών στην ειδικότητα «Εργοφυσιολογία, Διατροφή και Ποιότητα ζωής».

To 2015 και το 2016, μετά από ενέργειες του τότε υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ και νυν μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Κύρου Βασάρα, συμμετείχε στο αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Lennart Johansson Academy Trophy» που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Στοκχόλμη. Η διοργάνωση γίνεται προς τιμήν του παλιού Προέδρου της UEFA και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες για τις ηλικίες κάτω των 15 και κάτω των 13, καθώς συμμετέχουν κορυφαίοι σύλλογοι.

Την επόμενη χρονιά έγινε διεθνής και δεν άργησε να παίρνει παιχνίδια όπως ο αγώνας για το UEFA Women’s Champion League ανάμεσα στη ΒΙΙΚ Κάζιγκουρτ και Γκλάσγκοου Σίτι, τον Οκτώβριο του 2017 με διαιτητή την Ελένη Αντωνίου.

Να σημειωθεί τέλος, ότι δεν έχει καμία συγγενική σχέση με τον παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Δέτση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ