Αλαβάντας : «Επαγγελματική η νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη»

Αλαβάντας : «Επαγγελματική η νίκη του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη»

Ο παλαίμαχος άσος του Δικέφαλου τόνισε ότι η ομάδα θα επιστρέψει πιο δυνατή μετά τη διακοπή.

Ο Νίκος Αλαβάντας μίλησε στον «FAIR PLAY FM 96,1» για τη χθεσινή (2/9) νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου με 1-0 μέσα στη Νέα Σμύρνη.

Ο παλαίμαχος άσος του Δικέφαλου αρχικά είπε: «Ήταν μία επαγγελματική νίκη, που τη χρειαζόμασταν μετά το στραπάτσο με την Μπενφίκα. Φάνηκε, βέβαια, ότι κάποιοι παίκτες είναι κουρασμένοι, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μετά τη διακοπή θα επιστρέψει φουριόζος. Είναι δικαιολογημένη αυτή η κούραση μετά τη σειρά παιχνιδιών που προηγήθηκε».

Για τη σημασία της χθεσινής (1/9) νίκης επί του Πανιωνίου: «Χρειαζόταν τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ μετά τα όσα έγιναν με την Μπενφίκα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος έδειξε πολύ καλά στοιχεία, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επιφυλακτικός. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα με την είσοδο κάποιων παικτών ανέβασε την απόδοσή της, πέτυχε ένα γκολ και της ακυρώθηκε ένα ακόμα κανονικό γκολ. Σιγά-σιγά η ψυχολογία επανέρχεται στα κανονικά της επίπεδα».

Για τη χρησιμότητα της πιθανής εισόδου του Τόσκα στο αρχικό σχήμα: «Θα πρέπει να αγωνιστεί ο Τόσκα ως αριστερό μπακ, προκειμένου να απελευθερωθεί ο Βιεϊρίνια. Όταν είσαι αμυντικός, πόσες δυνάμεις να έχεις για να βγεις μπροστά; Δεν είναι ο… Ντάνι Άλβες. Θεωρώ ότι ο Βιεϊρίνια παίζει αναγκαστικά ως αριστερός μπακ, καθώς δεν υπάρχει άλλος. Μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να βρούμε ένα αριστερό μπακ «καθαρόαιμο». Μακάρι ο Τόσκα να καθιερωθεί σε αυτή τη θέση».

Για το αν θα βοηθήσει την ομάδα η διακοπή του πρωταθλήματος: «Σίγουρα βοηθάει η διακοπή για την ανασύνταξη των ποδοσφαιριστών και του προπονητή, προκειμένου να περάσει κάποια νέα πράγματα στο σύστημα της ομάδας, αλλά και να ενσωματωθούν καλύτερα νέοι παίκτες».

Για το αν ο Κάνιας είναι ικανός να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του στη μεσαία γραμμή: «Ο Κάνιας είναι ένας παίκτης που είναι καλός στα αμυντικά καθήκοντα, αλλά δεν είναι ο παίκτης που περιμένουμε. Στα τελευταία παιχνίδια έκανε πολλές λαθεμένες μπαλιές μαζί με τον Μαουρίσιο, χάναμε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου. Κόντρα στην Μπενφίκα μετά το γκολ οι οκτώ στις δέκα πάσες ήταν λάθος. Βέβαια, η Μπενφίκα είναι μία ομάδα που παίζει χρόνια σε ομίλους Champions League. Όμως, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω».

Για τις αντιπάλους του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League: «Δεν το… συζητάμε για τη δυναμική της Τσέλσι, αλλά νομίζω ότι οι Μπάτε Μπορίσοφ και Βίντι είναι δύο ομάδες που μπορούμε να τις περάσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ