Ολυμπιακός: Ο καθοριστικός Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Ο καθοριστικός Πέδρο Μαρτίνς

Ο ρόλος αλλά και η αποδοχή του Πορτογάλου, το πετυχημένο εγχείρημα της «αλλαγής» και οι 28 του Ρέντη για τον νέο Ολυμπιακό

Τέλος λοιπόν, σε ένα απίθανο καλοκαίρι. Στο χρονικό διάστημα που ο Ολυμπιακός έγνεψε καταφατικά στην ερώτηση εργασίας «προλαβαίνεις στα αλήθεια να αλλάξεις τα πάντα».

Νέος προπονητής (Πέδρο Μαρτίνς) , είκοσι μεταγραφές, άλλος αέρας και νοοτροπία γύρω από το μεγάλο λιμάνι που αν και σε… καύσωνα δίνει την εντύπωση πως και πάλι «φουσκώνει». Δεν ξέρουμε αν σε αυτό το… εξυγιαντικό περιβάλλον της Σούπερ Λιγκ θα καταφέρει όντως να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα. Είναι βέβαιο όμως πως θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που του αντιστοιχούν. Πιθανότητες πολύ περισσότερες από τις περσινές, όχι μόνο γιατί το νέο ρόστερ του είναι άλλων… κυβικών και βάθους.

Κυρίως γιατί φαίνεται πως έπειτα από καιρό προέκυψε ένας προπονητής ικανός να κάνει τη δουλειά. Ένας άνθρωπος που πολύ γρήγορα γίνεται αποδεκτός. Προφανώς βοήθησαν σε αυτό αρκετοί προκάτοχοι του. Όση καλή μπάλα έχει δείξει ο Ολυμπιακός ως τώρα στο Καραϊσκάκη με Λουκέρνη, Μπέρνλι και στα δύο ματς πρωταθλήματος μάλλον δεν την έδειξε όλη την προηγούμενη χρονιά μαζί.

Το πρώτο δείγμα γραφής του Πορτογάλου είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Όχι τόσο γιατί ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο νίκες στο πρωτάθλημα ή γιατί κατάφερε να φτάσει στους ομίλους έπειτα από δύσκολη κλήρωση και σε μια περίοδο τόσων πολλών αλλαγών που αναπόφευκτα έκαναν τα πάντα δυσκολότερα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κερδίζει τις εντυπώσεις διότι αφενός δείχνει να έχει ξεκάθαρο αγωνιστικό σχέδιο, αφετέρου διατηρεί τον προσανατολισμό του. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτό το καλοκαίρι βρέθηκε περικυκλωμένος από καμία 50αρία παίκτες. Εκείνους που δεν πήρε καν μαζί του στην προετοιμασία, εκείνους που έφυγαν στη διαδρομή, όσους ήρθαν. Καθόλου απλό να τα βάλεις όλα αυτά σε μια σειρά. Πόσω δε παρουσιάζοντας καλό ποδόσφαιρο και νίκες.

https://www.youtube.com/watch?v=91Grvem3c2U

Όχι δεν νομίζουμε ότι υπερβάλλουμε στην περίπτωση του αν και το δείγμα είναι μικρό. Έχει μοιράσει ρόλους, έχει περάσει μια σειρά από πρώτες «βασικές πληροφορίες» στην αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας και δεν βιάζεται καθόλου. Έφτασε ως την πρώτη διακοπή με αναντικατάστατο (και πολύ βελτιωμένο) τον Ανδρέα Μπουχαλάκη όταν στο ρόστερ του πριν καν εμφανισθεί ο Γιάγια Τουρέ προστέθηκαν σταδιακά ποδοσφαιριστές σαν τον Γκιγιέρμε και τον Νάτχο.

Έχει αναδείξει σε φυσιογνωμία ανασταλτικά τον Βούκοβιτς σε ένα καλοκαίρι που αποκτήθηκαν Μεριά, Μιράντα, Τοροσίδης και έμεινε στην ομάδα ο καλύτερος περσινός της στόπερ (Σισέ). Κέρδισε ήδη παιδιά όπως ο Τσιμίκας, ο Γιαννιώτης αλλά και ο Καμάρα με τον Γκερέρο. Παρουσιάζει άλλον… Φορτούνη (που όπως φαίνεται θέλει στον πάγκο τον Πορτογάλο του) αλλά και άλλον Ομάρ.

Τίποτε από όλα τα παραπάνω δεν ήρθε στην τύχη. Ο Ολυμπιακός δείχνει πως με τον 48άχρονο έχει βρει έναν άνθρωπο με ικανότητες. Μια περίπτωση σαν τον Μάρκο Σίλβα που με τη σειρά του είχε καταφέρει από πολύ νωρίς να γίνει αποδεκτός πείθοντας για τον τρόπο του και τη δουλειά του.

Οι Ερυθρόλευκοι ουσιαστικά κάπου εδώ έκλεισαν το πρώτο μεγάλο κομμάτι της σεζόν. Απομένει μόνο το θέμα του Φελίπε Πάρντο που έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας (μαζί με Μάνο, Μασούρα) για να κλείσει οριστικά και το ρόστερ τους. Ο Κολομβιανός είναι να φύγει τις επόμενες ημέρες.

Ποιο είναι το νέο ρόστερ:

*Γιαννιώτης και Ζοσέ Σα στον άσο, με τον Χουτεσιώτη σε ρόλο τρίτου.

Ομάρ και Μασούρας δεξιά στην άμυνα με Τσιμίκα, Κούτρη αριστερά και τον «μπαλαντέρ» Βασίλη Τοροσίδη να εγγυάται αν χρειαστεί και για τις δύο πτέρυγες.

*Βούκοβιτς, Μεριά, Μιράντα, Σισέ και Τόρο στους στόπερ με έξτρα επιλογή τον Νικολάου

* Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Καμαρά, Τουρέ και Ανδρούτσος για τις θέσεις των κεντρικών χαφ

* Φορτούνης, Φετφατζίδης, αλλά και Τουρέ (!) για την θέση πίσω από τον φορ

* Ποντένσε, Λάζαρος, Ναουέλ, Βρουσάι και Φέτφα για τις πτέρυγες

* Γκερέρο, Χασάν και Μάνος για την επίθεση

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ