Παναθηναϊκός : Ο Δώνης άναψε άμεσα το «πράσινο φως» για Μακέντα

Παναθηναϊκός : Ο Δώνης άναψε άμεσα το «πράσινο φως» για Μακέντα

Οι λόγοι που ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού έβαλε, με τον Νταμπίζα, τον Μακέντα στην πρώτη τριάδα της λίστας των επιθετικών.

Ο Μάρκους Μπεργκ ήρθε στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 27 ετών. Κι αφού είχε περάσει σοβαρά προβλήματα τραυματισμού. Σαφώς και δεν είναι ίδια περίπτωση με τον Φεντερίκο Μακέντα.

Ο ένας βρισκόταν στο Αμβούργο, είχε κάνει μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ κι ακόμα κι αν δεν βρισκόταν το «τριφύλλι», είτε θα έμενε στη Μπουντεσλίγκα, αφού είχε συμβόλαιο με την ομάδα του και δεν έμενε ελεύθερος, είτε θα συνέχιζε σε ένα άλλο πρωτάθλημα, αλλά πρώτης κατηγορίας. Ο Μακέντα, αντίθετα, από την απογείωση στη Γιουνάιτεντ φαίνεται ότι έχασε τον προσανατολισμό του. Δεν είναι και λίγο σε ηλικία 17,5 ετών να σκοράρεις στο ντεμπούτο σου και ουσιαστικά να οδηγείς την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (με Ρονάλντο, Γκιγκς, Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ, μεταξύ άλλων, στο ρόστερ της). Έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Ιταλός επιθετικός ότι ξέφυγε…

Πήρε την κάτω βόλτα. Είχε τραυματισμούς και κάποια εποχή σε ηλικία 21-22 ετών δοκιμαζόταν σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών της Αγγλίας, αλλά κανείς δεν τον εμπιστευόταν. Τα τελευταία χρόνια, του έλειψαν τα πολλά γκολ που δίνουν αυτοπεποίθηση σε έναν φορ, αλλά ήταν ενεργός. Γεμάτες σχεδόν στη Νοβάρα έστω και στη Serie B, αρκετές συμμετοχές και σε Κάρντιφ, Μπέρμιγχαμ. Σε συνδυασμό με περισσότερα γκολ.

Σε κάθε περίπτωση έχει περάσει δυσκολίες. Έχει ψηθεί σε άσχημες καταστάσεις κι αυτό είναι ένα στοιχείο που ξεχώρισαν οι Νταμπίζας, Δώνης. Γι’ αυτό κι όταν προτάθηκε πριν από έναν μήνα περίπου (20 και πλέον μέρες κράτησαν οι επαφές) συμπεριλήφθηκε στη λίστα. Ο Παναθηναϊκός, όπως είναι τώρα, δεν μπορούσε να αγνοήσει έναν παίκτη στην πλέον ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία, που έχει 36 συμμετοχές στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (συμπεριλαμβανομένων κι επτά παιχνιδιών στο Τσάμπιονς Λιγκ).

Ο Δώνης δεν άργησε να ανάψει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η υπόθεση. Ο έμπειρος τεχνικός ήξερε ότι ο Μακέντα δεν έχει πολλά γκολ στο ενεργητικό του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όμως, όπως αναφέραμε ήταν ενεργός με πολλές συμμετοχές. Σε αντίθεση με τον Ισλανδό φορ Κολμπέιν Σίγκθορσον, που επίσης ήταν στη λίστα. Ποια άλλα στοιχεία ξεχώρισε ο Δώνης με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να καταλήξει στον Μακέντα;

1. Είναι φορ που πρεσάρει, απαραίτητο στοιχείο για τον τεχνικό του «τριφυλλιού». 2. Συμμετέχει στη δημιουργία. 3. Είναι ικανός στο κράτημα της μπάλας, εξαιτίας της καλής του τεχνικής κατάρτισης. 4. Πολύ καλός και στο ψηλό παιχνίδι (1,84). 5. Ο Μακέντα έχει ισχυρό κίνητρο να παίξει ξανά σε υψηλό επίπεδο. Διψάει για ποδόσφαιρο. Το αν θα μπορέσει ν’ αναγεννηθεί όπως ο Μπεργκ (ο Σουηδός είναι παικταράς και δεν τίθεται βέβαια σύγκριση, απλώς αναφέραμε την ηλικιακή συγκυρία) θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Δυνατότητες έχει. Στο χέρι του είναι. Στον Παναθηναϊκό, όπως και να έχει τον πιστεύουν γι’ αυτό του έδωσαν και τριετές συμβόλαιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ