Αναστασίου: «Ο Καρέλης θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ»

Αναστασίου: «Ο Καρέλης θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ»

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι ο Διεθνής Έλληνας επιθετικός μπορεί να παίξει και μαζί με τον Πρίγιοβιτς.

Ο Γιάννης Αναστασίου ήταν ο προπονητής που απογείωσε την καριέρα του Νίκου Καρέλη στο Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο «Metropolis 95,5 FM» για τον παίκτη που απέκτησε ο ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στο αν μπορεί να συνυπάρξει με τον Πρίγιοβιτς, αλλά και την εικόνα των ομάδων στο ξεκίνημα της σεζόν.

Για τον Νίκο Καρέλη είπε: «Είναι ένα παιδί που τον χαρακτηρίζει η καλή του νοοτροπία. Από μικρός ήταν από τα παιδιά που ξεχώριζε σε αυτό το κομμάτι. Προσπαθούσε πώς θα γίνει καλύτερος και καθημερινά αφιέρωνε πολλές ώρες στο γήπεδο για να βελτιωθεί. Δύσκολα το συναντάς αυτό σε παιδιά ηλικίας 19 ετών. Να παίζουν, δηλαδή, βασικοί σε μια μεγάλη ομάδα και να προσπαθούν να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους».

Για το τι μπορεί να προσφέρει ο Καρέλης στον ΠΑΟΚ: «Μπορεί να προσφέρει ταχύτητα μπροστά. Διότι, όταν παίζει με τον Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ταχύτητα στον άξονα. Αν παίζει ο Καρέλης θα έχει ταχύτητα. Βέβαια, θα χάνει σε ύψος. Όλα, όμως, εξαρτώνται από την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού. Θα δώσει πολλά γκολ, σκοράρει και με το δεξί, έχει βελτιώσει και το κεφάλι του. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στα πλάγια. Και είναι καλό αυτό για τον ΠΑΟΚ που παίζει με 4-2-3-1. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με πολλές υποχρεώσεις και χρειάζεται να έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες σε κάθε θέση».

Για το αν μπορεί να συνυπάρξει με τον Πρίγιοβιτς στην ενδεκάδα: «Μπορούν να συνυπάρξουν οι δυο τους, διότι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Πρίγιοβιτς είναι πιο σταθερός στον άξονα, κλασικό εννιάρι, ενώ ο Καρέλης πιο περιφερειακός. Στον Παναθηναϊκό έπαιζε δίπλα στον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης».

Για τον τραυματισμό που είχε: «Τον άφησε πίσω σε μια περίοδο που πήγαινε καλά. Το καλό είναι ότι δούλεψε και επανήλθε. Πέρσι ήταν μεταβατική περίοδος γι’ αυτόν. Άλλαξε προπονητή η Γκενκ και δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του νέου προπονητή. Ξέρει, όμως, πως πρέπει να δουλεύει ασχέτως προπονητή, διότι όποιος δουλεύει πάντα δικαιώνεται».

Για το αν μίλησε μαζί του μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ: «Του έστειλα μήνυμα και του ευχήθηκα. Το τι θα κάνει το ξέρει. Το πιο σημαντικό είναι να είναι υγιής».

Για την εικόνα των ομάδων στο ξεκίνημα της σεζόν: «Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωρίς τη σεζόν. Έκανε υπέρβαση στα ματς που έδωσε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φάνηκε και στα δύο ματς πρωταθλήματος ότι είχε πιο πολύ το μυαλό στην Ευρώπη. Δεν ήταν τόσο εντυπωσιακός στα ματς πρωταθλήματος. Είναι πολύ δύσκολη όμως η μετάβαση από ένα ευρωπαϊκό ματς σε ένα εγχώριο. Ισχύει για κάθε ομάδα αυτό. Η ΑΕΚ έδειξε στα ματς με Σέλτικ και Βίντι πιο πολύ αποτελεσματική και όχι τόσο εντυπωσιακή. Έδειξε πως ξέρει να παίρνει αποτελέσματα. Χωρίς να εντυπωσιάσει έκανε και το 2Χ2 στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός με τον ΠΑΣ, αλλά σίγουρα θέλει πολύ δρόμο ακόμη για να δέσει, διότι έκανε πολλές μεταγραφές. Ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν ο Άρης και ο Παναθηναϊκός. Έδειξαν καλά στοιχεία, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, πέτυχαν εντυπωσιακά γκολ. Ειδικά για τον Άρη είναι πολύ ευχάριστο, διότι φαίνεται πως μια νέα δύναμη ξαναγεννιέται. Είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές ομάδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ