Η ΑΕΚ επέστρεψε και στο ECA

Η ΑΕΚ επέστρεψε και στο ECA

Η Ένωση βρίσκεται ξανά στο European Club Association.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε την επιστροφή της ΑΕΚ στο ΕCA (European Club Association), το ανεξάρτητο σώμα που εκπροσωπεί σε επίπεδο UEFA τους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Μετά από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές που πραγματοποίησε τα προηγούμενα χρόνια η Ένωση βρίσκεται ξανά στο συγκεκριμένο γκρουπ, σφραγίζοντας έτσι για τα καλά την επιστροφή της στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

«Ταυτόχρονα σχεδόν με την επιστροφή της στους ομίλους του UEFA Champions League, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε πριν από λίγο και τυπικά τις διαδικασίες για την επιστροφή της στο ECA, δηλαδή στο European Club Association, που είναι το μοναδικό και ανεξάρτητο σώμα που εκπροσωπεί σε επίπεδο UEFA τους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Η φωνή των ευρωπαϊκών club αντικατέστησε από το 2008 το περίφημο G-14 Group και στη συνέχεια το European Club Forum. Η ΑΕΚ υπήρξε εκ των πρώτων μελών του ECA, αλλά είχε χάσει τη θέση της μετά τον υποβιβασμό της αλλά και την απουσία της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μετά από τρεις σερί ευρωπαϊκές συμμετοχές, την περσινή εντυπωσιακή της παρουσία στο Europa League, αλλά και την εφετινή επιστροφή στο UEFA Champions League, η ΑΕΚ είναι και πάλι μέλος του ECA και μάλιστα ordinary member με δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις του οργάνου.

Η ευρωπαϊκή επιστροφή της ομάδας είναι πλέον γεγονός και με τη βούλα!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ