Σιμόες και… ξερό ψωμί

Σιμόες και… ξερό ψωμί

Η ΑΕΚ περιμένει από τον Αντρέ Σιμόες να βάλει (σύντομα) την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο και να είναι… γερός και δυνατός.

Το καλοκαίρι του 2015 η ΑΕΚ άφηνε μια και καλή… πίσω της την ταλαιπωρία των μικρών κατηγοριών. Πατούσε πια στην Super League και την πρώτη ημέρα του Ιουνίου έφερνε στην Ελλάδα έναν Πορτογάλο που λίγοι γνώριζαν, ακόμη λιγότεροι μπορούσαν να μαντέψουν τι θα προσφέρει. «Αντρέ Σιμόες» έγραψε το εισιτήριο που είχε κλείσει η ΑΕΚ και ερχόταν από την άσημη Μορεϊρένσε μαζί με την σύντροφο του, μια ανθοδέσμη στα χέρια και η μόνη λέξη που εκστόμισε στα ελληνικά ήταν «ΑΕΚάρα». Όλα τα υπόλοιπα είναι… ιστορία.

Τρεις σεζόν στην ΑΕΚ, τρεις χρονιές με τον Σιμόες να γίνεται «κολόνα» στον άξονα και αγαπητός στην εξέδρα. Πολύ πιο γρήγορα από όσο θα μπορούσαν να σκεφτούν και φανταστούν άπαντες. Κατέκτησε Κύπελλο, έπαιξε σε ομίλους Europa League, κατέκτησε το Πρωτάθλημα και τώρα ετοιμάζεται να βάλει το όνομα του στους κορυφαίους χαφ των ομίλων του Champions League. Μια πορεία μόνο ανοδική με την ΑΕΚ να τρίβει τα χέρια της που πέτυχε… διάνα με τον Πορτογάλο. Τον είπαν «νέο Σαβέφσκι», «νέο Σαμπανότζοβιτς», αλλά ο Σιμόες τους διέψευσε όλους. Είναι ο Σιμόες. Με τα δικά του χαρακτηριστικά και την προσωπικότητα του. Ο χαφ που ξεκινούσαν στην 11αδα ο Δέλλας, ο Πογιέτ, ο Μανωλάς, ο Παναγιωτάρας, ο Κετσπάγια, ο Μοράις, ο Χιμένεθ και τώρα ο Ουζουνίδης. Διόλου τυχαίο.

Το κοντέρ στην ΑΕΚ έχει μετρήσει ήδη 118 παιχνίδια (σχεδόν 10.000 λεπτά!) και ήδη έχει υπογράψει δύο συμβόλαια. Το πρώτο που ήρθε και λίγους μήνες μετά την επέκταση μέχρι το 2019. Τώρα η ΑΕΚ έχει βαλθεί να του υπογράψει ακόμη μία επέκταση και εύχεται να είναι γερός και δυνατός διότι δεν αποκτήθηκε κόφτης στην αγορά και αν λείψει θα γίνουν ευχέλαια. Ο Γενάρης πλησιάζει, η ΑΕΚ τον θέλει κοντά της «δεμένο» και το παράδειγμα Γιόχανσον είναι… νωπό και άσχημο για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Κιμ Ριμπέιρο προφανώς και θέλει ένα πολύ καλό συμβόλαιο για τον πελάτη του. Τα 300.000 ευρώ που παίρνει ο Σιμόες θα λάβουν αύξηση. Η διαφορά μέχρι στιγμής είναι στο ύψος της… αύξησης. Η ΑΕΚ θέλει μεγάλο χρονικά συμβόλαιο με ορίζοντα… «Αγιάς Σοφιάς» και αποδοχές κοντά στα 500.000 ευρώ.

Με τα… πολλά με τα λίγα, ο Ριμπέιρο ήρθε και έφυγε. Πολύ σύντομα θα ξανάρθει διότι η ΑΕΚ δεν θα «εγκληματήσει» να κινδυνέψει να χάσει τον καλύτερο ξένο παίκτη της σταθερά τα τελευταία χρόνια. Και θα τον υπογράψει.

Ο Σιμόες περνά πολύ καλά εδώ. Νιώθει και είναι πρωταγωνιστής και βασικός. Είναι 29 ετών, έγινε πατέρας τον περασμένο Φλεβάρη και θέλει να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τι λέει η ΑΕΚ; Σιμόες και… ξερό ψωμί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ