Το πρώτο 24ωρο του «πράσινου» Μακέντα – Το χαμόγελο, οι πλάκες και η παρέα με τον Μουνιέ

Το πρώτο 24ωρο του «πράσινου» Μακέντα – Το χαμόγελο, οι πλάκες και η παρέα με τον Μουνιέ

Πως έζησε τις πρώτες του 24 ώρες σαν παίκτης του Παναθηναϊκού ο Φεντερίκο Μακέντα. Η παρουσία του στο Κορωπί, το χαμόγελο που δεν έφευγε, οι... εντολές που υπάκουσε, το σπίτι που αναζητεί και το φαγητό με τον Μουνιέ.

Ο Φεντερίκο Μακέντα είναι ο… εκλεκτός του Γιώργου Δώνη και του Νίκου Νταμπίζα για την επίθεση του Παναθηναϊκού. Ένα παιδί που κάποτε είχε σηκώσει στο πόδι το «Ολντ Τράφορντ». Ένα παιδί που κάποτε αρνήθηκε την πρώτη πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επειδή του έδινε… λίγα χρήματα, όπως θεωρούσε ο ίδιος. Ένα παιδί που είδε την καριέρα του να απογειώνεται, πριν… προσγειωθεί απότομα.

Και μόνο η παρουσία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μόνο το γεγονός πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον είχε επιλέξει, φτάνει για να μας πει αρκετά για την αξία του. Κι ας πήρε η καριέρα του φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια. Η μπάλα δεν… ξεχνιέται. Και ο χαρακτήρας δεν αλλάζει. Η πορεία του Μακέντα και η παρουσία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να του δώσει ένα… τουπέ. Ανάμεσα σε πολλά πιτσιρίκια, που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό, ο Ιταλός εμφανίστηκε σαν ένας απ’ αυτούς.

Προσγειωμένος, με θετική ενέργεια, συνειδητοποιημένος. Έφτασε στο Κορωπί περίπου στις 8:30 το πρωί της Τρίτης, μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος ήταν αυτός που είχε… χρεωθεί να τον μεταφέρει στο προπονητικό κέντρο την πρώτη του μέρα. Από την πρώτη στιγμή που ο Μακέντα έφτασε στο Κορωπί, είχε ζωγραφισμένο το χαμόγελο στο πρόσωπό του. Χαιρετήθηκε με τον Γιώργο Δώνη, γνωρίστηκε με όλο το τεχνικό επιτελείο και συζήτησε για περίπου πέντε λεπτά με τον Ινσούα, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που συνάντησε εκεί.

Οι πλάκες με τους φροντιστές

Ο 27χρονος επιθετικός γνώρισε στα αποδυτήρια όλους τους νέους του συμπαίκτες πριν βγουν για την προπόνηση στο γήπεδο. Και ξεκίνησε την πλάκα από τα πρώτα του κιόλας λεπτά στον Παναθηναϊκό με τους φροντιστές. Τους… πείραζε και γελούσε, δείχνοντας πως είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ προσιτός.

Κατά τη διάρκεια των απαραίτητων φωτογραφιών για την παρουσίασή του, φορώντας και τη φανέλα, ο Μακέντα… υπάκουσε με χαμόγελο και με υπομονή σε κάθε «απαίτηση» των ανθρώπων της ομάδας και του φωτογράφου. Αστειευόταν και χαμογελούσε, δείχνοντας να το διασκεδάζει. Με επαγγελματισμό σε κάθε περίσταση.

«Θα κλείσω τ’ αυτιά μου και θα δουλέψω»

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού μίλησαν πολύ στον Μακέντα για όσα τυχόν μπορεί να αντιμετωπίσει στην Ελλάδα. Για την αμφισβήτηση που μπορεί να υπάρξει στο πρόσωπό του από media ή από κόσμο. Ο ίδιος δεν έδειξε να.. πτοείται.

«Θα κλείσω τ’ αυτά μου σε όλα. Είμαι εδώ για να δουλέψω, να παίξω ποδόσφαιρο και να πετύχω πολλά γκολ. Το μόνο που με νοιάζει είναι τι θα κάνω εγώ και η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν», ήταν η απάντησή του. Δεν έδειχνε να προβληματίζεται, δεν έδειχνε να αγχώνεται, ούτε και να τον νοιάζει τι μπορεί να πουν γι’ αυτόν.

Αυτό άλλωστε υποσχέθηκε και στις δηλώσεις του. Δουλειά και πολλά γκολ. Γι’ αυτό διάλεξε και το 9, το οποίο όταν το είδε με το όνομά του πάνω, χαμογελούσε και έδειχνε ικανοποιημένος.

Το φαγητό με το Μουνιέ, η αποχώρηση με τον Παπαβασιλείου και το σπίτι

Ο Αντονί Μουνιέ είναι ο παίκτης που όπως όλα δείχνουν θα γίνει ο πρώτος… φίλος του Μακέντα στον Παναθηναϊκό. Οι δυο τους χαιρετήθηκαν θερμά όταν συναντήθηκαν, ενώ το μεσημέρι έτρωγαν μαζί στην αίθουσα φαγητού του προπονητικού κέντρου και μιλούσαν για αρκετή ώρα, με τον Γάλλο να φροντίζει να λύσει τις πρώτες απορίες του Ιταλού γύρω από την ομάδα, τη χώρα και οτιδήποτε άλλο.

Ο Μακέντα αποχώρησε περίπου στις 14:30 από το Κορωπί, με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου να είναι εκείνος που τον πήρε με το αυτοκίνητό του και τον μετέφερε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει. Επόμενό του μέλημα; Να βρει σπίτι. Ήδη αναζητεί μαζί με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ένα σπίτι προς τα Νότια (Βάρκιζα, Βάρη).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ