Το πλάνο του Μαρτίνς για την εξάδα αγώνων – «φωτιά»

Το πλάνο του Μαρτίνς για την εξάδα αγώνων – «φωτιά»

Η επιστροφή στη δράση φέρνει τον Ολυμπιακό σε μια σειρά αγώνων υψηλής επικινδυνότητας έως την επόμενη διακοπή. Το δύσκολο ξεκίνημα, η Μπέτις, η «παγίδα», τα ντέρμπι και η Μίλαν!

Πάνω στο «βαρύ» πρόγραμμα που περιμένει τον Ολυμπιακό με την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του και έως την νέα διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων στις αρχές Οκτωβρίου «χτίζει» το πλάνο του ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του αναλύουν καθημερινά τα δεδομένα των έξι αγώνων «φωτιά» που περιμένουν τον Ολυμπιακό από τις 16 Σεπτεμβρίου και την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ έως και τις 7 Οκτωβρίου με το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς με το πανίσχυρο ρόστερ που έχει στα χέρια του σχεδιάζει ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα ανταποκριθεί ο Ολυμπιακός με επιτυχία σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με απανωτές αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ.

Μπορεί να μιλάμε απλά για έξι αγώνες στο ξεκίνημα μάλιστα της σεζόν όμως αν και νωρίς είναι δεδομένο πως τα αποτελέσματα θα διαμορφώσουν καταστάσεις. Και με δεδομένο πως υπάρχουν ντέρμπι και για τους άλλους δύο διεκδικητές και συνάμα δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, με την ΑΕΚ να έχει τον «Γολγοθά» του Τσάμπιονς Λιγκ, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως παρουσιάζεται μια ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κλείσει αυτό το σημαντικό κομμάτι της σεζόν με επιτυχία όντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το προχωρήσαμε βεβαίως πολύ καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για μια νέα ομάδα σε όλους τους τομείς, παρά τα άκρως ενθαρρυντικά μηνύματα του νέου Ολυμπιακού αλλά και τις μεγάλες προσδοκίες που γεννά η παρουσία του Τουρέ αλλά και άλλων παικτών που ακόμη δεν τους έχουμε δει στο βαθμό που υπολογίζονται για το σύνολο της σεζόν.

Ο Μαρτίνς λοιπόν είναι αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί στο απόλυτο το ρόστερ του επιδιώκοντας να έχει «ετοιμοπόλεμες» δύο 11αδες, χωρίς αυτό βεβαίως να σημαίνει πως από αγώνα σε αγώνα θα αλλάζει εξ ολοκλήρου το βασικό σχήμα της ομάδας. Θέλει όμως να είναι σε θέση να επιλέξει για κάθε θέση ανάμεσα σε δύο πανέτοιμους ποδοσφαιριστές ξέροντας πως η «χημεία» της ομάδας δεν θα αλλοιωθεί.

Με την επιστροφή στη δράση άλλωστε αναμένεται ο Πορτογάλος να πάει και σε νέες επιλογές για την «πρώτη γραμμή» της ομάδας μετά την καλοκαιρινή απόλυτη επιτυχία της ευρωπαϊκής 11αδας που δεν άλλαξε και στα τέσσερα ματς. Είναι άλλωστε τόσο απαιτητικό το πρόγραμμα που ο Μαρτίνς δεν γίνεται να πάει ξανά σε «κλειστό» ρόστερ όπως λογικά πήγε μέσα στο καλοκαίρι.

Η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος άλλωστε βρίσκει στο Καραϊσκάκη τον Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο δύσκολο ματς της Λίγκας για τους Πειραιώτες με την Μπέτις τέσσερις μέρες να έρχεται για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Στις 24 του μήνα ο Ολυμπιακός θα δώσει τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα στο πρωτάθλημα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για να ακολουθήσει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Λίγες μέρες μετά ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μίλαν στο Μιλάνο και στην επιστροφή του, τον περιμένει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική, τελευταία πριν τη νέα διακοπή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

16 Σεπτεμβρίου: 3η αγωνιστική Super League, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Αστέρας Τρίπολης
20 Σεπτεμβρίου: 1η αγωνιστική ομίλων του Europa League, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Ρεάλ Μπέτις
24 Σεπτεμβρίου: 4η αγωνιστική Super League, Πανιώνιος -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
30 Σεπτεμβρίου: 5η αγωνιστική Super League, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ
4 Οκτωβρίου: 2η αγωνιστική ομίλων του Europa League, Μίλαν – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
7 Οκτωβρίου: 6η αγωνιστική Super League, ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ