Λάρισα : Από αλογάκι, έγινε άτι τον τελευταίο μήνα!

Λάρισα : Από αλογάκι, έγινε άτι τον τελευταίο μήνα!

Η ΑΕΛ κάνει πορεία πρωταθλητισμού τις τελευταίες 4 αγωνιστικές και to10.gr αναλύει τις δραστικές αλλαγές του Κούγια και του ανθρώπου του, Ηλία Φυντάνη!

Η ΑΕΛ έχει να χάσει από εκείνο το γκολ του Χίλιεμαρκ στη Λεωφόρο, τότε που αντί εκείνη να φύγει νικήτρια με ανατροπή, το γκολ του Περόνε που δεν μέτρησε ποτέ έφερε τα πάνω κάτω. Ημερομηνία, 16 Οκτωβρίου 2017. Πέρασε η παρέλαση, πέρασε η 17 Νοέμβρη, πέρασε η Εθνική κι εκείνη με τον Ηλία Φυντάνη στον πάγκο παραμένει αήττητη.

Για την ακρίβεια έχουν ακολουθήσει τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος. Είναι οι τέσσερις αγώνες στους οποίους στους οποίους έχει συγκεντρώσει τους δέκα από τους 13 φετινούς βαθμούς. Με λίγα λόγια, σε εφτά ματς πρωταθλήματος στο ξεκίνημα, είχε πάρει τρεις. Σε τέσσερις, τους υπερτριπλάσιους. Το λες και μεταμόρφωση για το αλογάκι. Σαν να έγινε άτι…

Υπάρχουν, όμως κι άλλα στοιχεία που είναι εντυπωσιακά στη φετινή ΑΕΛ. Η οποία στα πρώτα τρία εκτός έδρας ματς δέχτηκε συνολικά 12 γκολ! Από τέσσερα σε Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό, ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Στα επόμενα τρία εκτός έδρας ματς, δέχτηκε συνολικά μόνο τρία…

Επίσης, έχει πετύχει συνολικά οχτώ γκολ. Από αυτά, μόλις δύο τα έχει βάλει στο πρώτο ημίχρονο. Στην εκτός έδρας νίκη επί του Πλατανιά (22/10) και στην ισοπαλία στην Κέρκυρα (5/11). Σύμπτωση; Και τα δύο εκτός έδρας. Μεγαλύτερη σύμπτωση; Και τα δύο με τον ίδιο σκόρερ, τον Κριζμάν. Τον μοναδικό που έχει βάλει γκολ για τη Λάρισα στο πρώτο 45λεπτο.

Από τα υπόλοιπα έξι γκολ επίσης υπάρχουν πράγματα να σημειώσει κανείς για τη μορφολογία τους και δείχνουν στοιχεία για τη φετινή ΑΕΛ, από τότε που την ανέλαβε ο Φυντάνης. Και τα έξι, λοιπόν, μπήκαν από το 70 και μετά. Με λίγα λόγια, η ΑΕΛ δεν έχει σκοράρει ποτέ στο πρώτο 25λεπτο του πρώτου ημιχρόνου!

Τα τρία από τα έξι μάλιστα, έδωσαν βαθμούς. Δεν έδωσαν το αυτογκόλ του Φιγκέιρας στο 71′ στο Καραϊσκάκη (ήττα 4-1), του Αντονι στο 91′ στη Νέα Σμύρνη (ήττα 4-1) και του Περόνε στο 79′ στη Λεωφόρο (ήττα 2-1). Βαθμό χάρισε ο Κριζμάν στο 89′ στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ εντός, ο Ναζλίδης στο 95′ στη νίκη με 1-0 επί του Λεβαδειακού και ο Ντέλετιτς στο 85′ τώρα κόντρα στον Απόλλωνα.

Τα τόσα γκολ μετά το 70′ και τα τρία από το 85′ και μετά, δείχνουν ότι η ΑΕΛ αντέχει. Και όπως φαίνεται, έχει φτιαχτεί για να αντέξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ