Ολυμπιακός : Ο Σισέ στα φετινά βραβεία της Unicef Greece

Ολυμπιακός : Ο Σισέ στα φετινά βραβεία της Unicef Greece

Αφιερωμένη στα παιδιά ήταν η χτεσινή μέρα και γιορτάστηκε με εκδηλώσεις. Στην Αθήνα, η UNICEF Ελλάδας απένειμε τα ετήσια βραβεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και ο Ολυμπιακός τίμησε τη σημαντική αυτή επέτειο στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τη UNICEF.

Στα φετινά βραβεία της Unicefgreece τον εκπροσώπησε ο Παπέ Αμπού Σισέ, ο οποίος απόλαυσε τη γνωριμία του με μικρούς θαυμαστές. Η πειραϊκή ΠΑΕ ανέβασε στα social media τη σχετική είδηση μαζί με φωτογραφία του Σενεγαλέζου αμυντικού δίπλα στα παιδάκια. Στην ανάρτησή της τονίζει : Ολυμπιακός και UNICEF μαζί για όλα τα παιδιά του κόσμου!
Η UNICEF Ελλάδας απονέμει τα «Βραβεία UNICEF» σε εξέχουσες προσωπικότητες και φορείς της χώρας μας, που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού. Η φετινή τελετή απονομής έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Στοά του Βιβλίου.

Να σημειωθεί ότι η UNICEF συμπλήρωσε φέτος 71 χρόνια έργου για τα παιδιά. Αναφορικά με τη σημερινή επέτειο έχει επισημαίνει ότι παρά την τεράστια πρόοδο, που πραγματοποιήθηκε από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1989, τα δικαιώματα εκατομμυρίων παιδιών παραβιάζονται καθημερινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία:
• 385 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε ακραία φτώχεια.
• 264 εκατομμύρια παιδιά και νέοι είναι εκτός σχολείου.
• Πάνω από 15.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε μέρα από αιτίες που μπορούν να προληφθούν.
Η UNICEF προσκαλεί τα παιδιά σε όλο τον κόσμο να εκφραστούν ελεύθερα και να μιλήσουν ανοικτά ενάντια στη βία, τον εκφοβισμό, τις διακρίσεις, την ανισότητα.
https://twitter.com/olympiacos_org/status/932984598728003584

Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Λίγες ώρες αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» ενημέρωσαν αναλυτικά για την παρουσία τους στην εκδήλωση με πλούσιο ρεπορτάζ και φωτογραφίες: «Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να στηρίζει την UNICEF, με μοναδικό γνώμονα το καλό για τα παιδιά της Ελλάδας και του κόσμου. Μία ισχυρή συνεργασία, η οποία ξεκίνησε το 2013, με την οποία ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου στηρίζει εμπράκτως την UNICEF τόσο για τον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και την εκπαίδευση χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της υγείας καθώς και για την αποτροπή θανάτων σε νεογέννητα από αιτίες που μπορούν να αποφευχθούν.

Την Τρίτη το μεσημέρι, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου, στο κέντρο της Αθηνάς, η ετήσια εκδήλωση για τα Βραβεία UNICEF. Μία εκδήλωση, η οποία έδωσε τον πρώτο λόγο στα παιδιά να παρουσιάσουν μέσα από ζωγραφιές, ποιήματα και τραγούδια πως αντιλαμβάνονται τα δικαιώματά τους και τι ονειρεύονται για το μέλλον τους! Όλα αυτά, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού».

Στην εκδήλωση, στην οποία έδωσε το παρών ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Παπ Αμπού Σισέ, συνοδευόμενος από την Υπεύθυνη Συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τη UNICEF, κα. Βερούσκα Γεωργαντή, βραβεύθηκαν σχολεία,τα οποία ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF, για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη χρονιά , κατά την οποία ο Θρύλος συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή. Ο Σισέ μοίρασε αυτόγραφα και έβγαλε πολλές φωτογραφίες με παιδιά τα οποία βραβεύθηκαν, ενώ η όλη εκδήλωση είχε, όπως πάντα, έναν ιδιαιτέρως συγκινητικό χαρακτήρα, αφού το μήνυμα ήταν ένα: το μέλλον των παιδιών είναι στα χέρια μας! Και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν αφήνει την μεγάλη αυτή ευθύνη να περάσει έτσι. Με πρωτοβουλία του κ. Μαρινάκη, η συνεργασία του Ολυμπιακού με τη UNICEF συνεχίζεται, προκειμένου ακόμη περισσότερα παιδιά να μπορούν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον!


Χαρούμενος, που αποτέλεσε κομμάτι αυτής της υπέροχης ημέρας στη Στοά του Βιβλίου, δήλωσε ο άσος του Ολυμπιακού, Παπ Αμπού Σισέ: «Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση για εμένα η σημερινή, καθώς αγαπάω πολύ τα παιδιά και νιώθω μεγάλη τιμή που εκπροσώπησα την οικογένεια του Ολυμπιακού στα φετινά βραβεία της UNICEF! Γνωρίσαμε σήμερα από κοντά πολλά ταλαντούχα παιδιά τα οποία μοιράστηκαν μαζί μας υπέροχες ζωγραφιές, τραγούδια και ποιήματα για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Η ειλικρίνεια των παιδιών είναι πάντα αφοπλιστική και τα όνειρα που κάνουν για ένα καλύτερο αύριο, αποτελούν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για όλους μας. Ο Ολυμπιακός και η UNICEF τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει μια πολύ ισχυρή συνεργασία και μαζί έχουμε καταφέρει να σταθούμε δίπλα σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε ανάγκη, σε όλο τον κόσμο. Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για αυτή μας την προσπάθεια και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να σώζουμε παιδικές ζωές και να τους δίνουμε μια πραγματική ευκαιρία στη ζωή!»

Από την πλευρά της, η κα. Βερούσκα Γεωργαντή, Υπεύθυνη Συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τη UNICEF, επεσήμανε: «Αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά η παρουσία μας κάθε χρόνο στα Βραβεία της UNICEF! Είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερο, γλυκό και αισιόδοξο να ακούς μικρά παιδιά να περιγράφουν τα όνειρα τους για το μέλλον, όχι μόνο το δικό τους άλλα και όλων των παιδιών του κόσμου! Όλοι εμείς, οφείλουμε να ακούσουμε προσεχτικά και να σταθούμε στο πλευρό τους παρέχοντας τους ασφάλεια, αγάπη και όλα τα εφόδια που χρειάζονται προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους τους! Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά από προτροπή του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, βρισκόμαστε στο πλευρό της UNICEF από το 2013 υποστηρίζοντας ενεργά την εκστρατεία της UNICEF «100% Campaign» για τον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και την εκπαίδευση χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Ξεκινώντας από φέτος, ο Σύλλογος μας συνεισφέρει επίσης στη μαζική εκστρατεία της UNICEF για να βοηθήσει στην αποτροπή θανάτων σε νεογέννητα από αιτίες που μπορούν να αποφευχθούν και να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί έχει την απαραίτητη διατροφή και υγειονομική περίθαλψη για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί στα αρχικά στάδια της ζωής του. Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του κόσμου!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ