Κατσαρής: «Είμαστε στον σωστό δρόμο για τη Νέα Τούμπα»

Κατσαρής: «Είμαστε στον σωστό δρόμο για τη Νέα Τούμπα»

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ μίλησε για τις κινήσεις που γίνονται για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Δικέφαλου.

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ προσπαθεί να «τρέξει» όσο ταχύτερα γίνεται το θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου. Ο πρόεδρος του ΑΣ, Θανάσης Κατσαρής, μίλησε στον «Arena FM 89,4» για τη Νέα Τούμπα και τις επαφές που γίνονται.

Αρχικά τόνισε: «Ό,τι γίνεται πλέον είναι στο προσκήνιο και δεν γίνεται στο παρασκήνιο. Ο κύριος Καμμένος είναι ο υπεύθυνος για τα στρέμματα, για την έκταση που θέλει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν χαρίζεται τίποτα στον ΠΑΟΚ δωρεάν. Αυτά που δίνονται για χρήση στον ΠΑΟΚ, πάντοτε θα ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Όπως είπαμε και στην ανακοίνωσή μας, αν κάποτε στους αιώνες δεν υπάρχει ο ΠΑΟΚ, όλη του η περιουσία ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Άρα είναι μία προσφορά της πολιτείας σε ένα μεγάλο σωματείο για να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του.

Γενικά ότι δίνεται από την πολιτεία σε ερασιτεχνικά σωματεία, δεν γίνεται για να κερδίσει κάποια ανώνυμη εταιρία ή κάποιος επενδυτής, αλλά γίνονται για να κερδίσει ο ελληνικός λαός. Το τονίζω γιατί είναι σημαντικό, δεν δωρίζονται στον ΠΑΟΚ, δωρίζονται σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Διότι στις εγκαταστάσεις θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες και γίνονται για όλους τους ανθρώπους που θα κινούνται γύρω από την Τούμπα. Όχι μόνο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Για το αν υπάρχει αισιοδοξία: «Από τη στιγμή που υπάρχει πρόθεση, ότι θα προωθηθεί στην Βουλή το σχέδιο νόμου, δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο, καθώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλες τις άλλες διαδικασίες, γιατί θα εμπλακούν πολλά υπουργεία και με διάφορες υπουργικές αποφάσεις, θα λύνονται τα προβλήματα που θα δημιουργούνται. Όλο το θέμα του ΠΑΟΚ, είναι αφού κατεδαφίσουμε την Τούμπα, να μην αναγκαστούμε να σταματήσουμε και να περιμένουμε ένα και δύο χρόνια. Πιστεύω πως είμαστε στον σωστό δρόμο, για τον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, γιατί γίνονται συζητήσεις εδώ και πέντε χρόνια με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το αρμόδιο τμήμα».

Η αποκάλυψη για τη συνάντηση με τον Σαββίδη και την επιστολή που έστειλε: «Όλο το επιτελείο της ΠΑΕ κάνει εδώ και ένα χρόνο συναντήσεις. Κάναμε συναντήσεις για να δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου. Σε μία από αυτές τις συναντήσεις που έγιναν πριν 15-20 μέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει να σταλεί μία επιστολή στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στον πρόεδρο της Βουλής που ζητούσαμε να ξεκινήσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Υπήρξε ανταπόκριση και πιστεύω πως δε θα  δημιουργηθεί θέμα. Ξεκίνησε με προτροπή του κ. Σαββίδη, γιατί λέει ή πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα ή να σταματήσουμε, ωστόσο αυτός ο χώρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νέου γηπέδου. Η επιστολή ήταν του ΑΣ ΠΑΟΚ και είχε την συμπαράσταση  και του περιφερειάρχη και του δημάρχου, την έχουν προσυπογράψει και οι δύο, με την έννοια πως ότι κάνουν το κάνουν για το καλό των πολιτών της Θεσσαλονίκης και όχι ότι το κάνουν για τον ΠΑΟΚ, πρέπει να το διευκρινίσουμε, γιατί πιστεύω πως αν υπήρχε και άλλη τέτοια πρόταση, θα είχε την ίδια ανταπόκριση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ