Η προτεραιότητα του ΠΑΟ… αύριο θα ήταν στόπερ

Η προτεραιότητα του ΠΑΟ… αύριο θα ήταν στόπερ

Στον Παναθηναϊκό δεν κάνουν μεγάλα σχέδια για τον Γενάρη, διότι όλα μπορούν να ανατραπούν μέρα με τη μέρα. Ένας αμυντικός, όμως, θα ήταν προτεραιότητα αν μπορούσαν αύριο κιόλας να πάρουν παίκτη.

Διακοπή για την Εθνική ομάδα με το καλημέρα κι όπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, γράφονται και κάποια ονόματα για τον Γενάρη. Δεν θα μπορούσαν να απέχουν από το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού.

Φυσικά οτιδήποτε γραφτεί ή ειπωθεί τώρα αποτελεί σκέψη απλώς στο πίσω μέρος του μυαλού… Στο «τριφύλλι» μην ξεχνάμε πως μέχρι να έρθει ο Γενάρης και να ανοίξει εκ νέου η αγορά, θα έχει σημειωθεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η αλλαγή του ιδιοκτησιακού. Κι αυτό θα επιφέρει λογικά κι αλλαγή των οικονομικών δεδομένων. Τον προσεχή χειμώνα να θυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει δικαίωμα ν’ αποκτήσει έναν μόνο ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών κι αυτός πρέπει να είναι Ελληνας. Δεν επιτρέπονται ξένοι. Επίσης, θα μπορεί να πάρει απεριόριστους Ελληνες κάτω των 23 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να διαφοροποιηθεί ο σχεδιασμός. Ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας κι ο προπονητής Γιώργος Δώνης σαφώς και γνωρίζουν τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Αλλά στην πορεία του πρωταθλήματος μπορεί να διαπιστωθούν άλλες ανάγκες και να μεταβληθούν οι προτεραιότητες.

Για παράδειγμα, κανείς δεν ξέρει αν ο Μακέντα επιθετικά θα κάνει τη διαφορά ή αν οι μεσοεπιθετικοί και οι υπόλοιποι επιθετικοί θα έχουν διάρκεια για να βοηθήσουν, αφού είναι νέοι και άπειροι. Δεν ξέρει επίσης κανείς σε ποια κατάσταση θα γυρίσει ο Άλτμαν κι αν ο Μουνιέ θα κάνει τη διαφορά, όπως απαιτείται λόγω της εμπειρίας και της ποιότητάς του. Στην πορεία πάντα μπορεί να διαπιστωθούν άλλες ανάγκες.

Κι ευκαιρίες φυσικά σε άλλες ομάδες. Ονόματα, λοιπόν, είναι άσκοπο να γράφονται στην παρούσα φάση. Ειδικά αν παίζουν στα χαφ (ακούστηκε το όνομα του Παναγιώτη Κονέ) και την επίθεση.

Αν αύριο άνοιγε η αγορά η πιθανότερη κίνηση για παίκτη άνω των 23 ετών, θ’ αφορούσε στόπερ. Υπάρχουν δύο παίκτες σε κάθε πλευρά (Γιόχανσον, Κουλιμπαλί δεξιά και Ινσούα, Χατζηθεοδωρίδης αριστερά). Στα χαφ υπάρχουν λύσεις, ώστε και σ’ αυτόν τον μνημονιακό Παναθηναϊκό να μένουν στον πάγκο παίκτες όπως οι Κάτσε, Τζανδάρης.

Η επίθεση αριθμητικά τουλάχιστον γέμισε. Το ίδιο ισχύει και στην άμυνα αφού υπάρχουν οι Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Οικονόμου, Πούγγουρας, Παντελάκης. Αλλά στο κέντρο υπάρχει Κουρμπέλης, στην επίθεση ήρθε ο Μακέντα, στα μετόπισθεν λείπει ένας… βράχος. Ένας Μολέντο…

Οι Νταμπίζας, Δώνης, με λίγα λόγια… αύριο θα ψήφιζαν στόπερ. Τον Γενάρη θα φανεί στην πορεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ