Ελ Κααμπί και Ποντένσε… απειλούν την ΑΕΚ

Ελ Κααμπί και Ποντένσε… απειλούν την ΑΕΚ

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που σκοράρει ασταμάτητα απέναντι στην ΑΕΚ και ο Ντάνιελ Ποντένσε που ψάχνει το πρώτο του γκολ με την Ένωση όντας όμως εντυπωσιακός στη δημιουργία.

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Superleague. Οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες αυτή την στιγμή στους 16 πόντους και κυνηγούν τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που έχει έναν περισσότερο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει καταστρώσει τα πλάνα του ενόψει του αγώνα και ξέρει πολύ καλά πως θα χρειαστεί να στηριχτεί τόσο στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, όσο και στον Ντάνιελ Ποντένσε. Οι δύο ποδοσφαιριστές διαθέτουν τεράστια ποιότητα, έχουν όμως και μια ιδιαίτερη… συμπάθεια στην Ένωση όταν την βρίσκουν απέναντί τους, ακόμα κι αν ο Πορτογάλος δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει εναντίον της.

Ο ασταμάτητος Ελ Κααμπί

Ο Μαροκινός φορ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όλοι ξέρουν τι μπορεί να κάνει και αποτελεί το μεγάλο όπλο των Πειραιωτών στην κορυφή της επίθεσης. Στα ντέρμπι ο 32χρονος βγαίνει πάντα μπροστά και είναι ενδεικτικό πως θα περισσότερα γκολ του στην Ελλάδα τα έχει πετύχει κόντρα στην ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα, μετράει σε 8 αγώνες 6 γκολ και μία ασίστ! Από αυτά τα 8 ματς έχει σκοράρει στα μισά με τον Ολυμπιακό να μετρά σε εκείνα τρεις νίκες και μία ισοπαλία. Μάλιστα η ασίστ που έχει ο Μαροκινός είχε οδηγήσει σε ισόπαλο αποτέλεσμα.

Για την… ιστορία ο Μαροκινός μετρά 4 γκολ σε 9 ματς με τον ΠΑΟΚ, 4 γκολ σε 5 ματς με τον Άρη και 2 γκολ σε 10 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Ο δημιουργός, αλλά… άσφαιρος Ποντένσε

Ο άλλος σημαντικός επιθετικός πόλο του Ολυμπιακού είναι φυσικά ο Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος όμως δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα απέναντι στην Ένωση τις επτά φορές που την έχει αντιμετωπίσει. Μετρώντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Αντίθετα, είναι εντυπωσιακός στη δημιουργία. Συγκεκριμένα μετρά τέσσερις ασίστ με αντίπαλο την ΑΕΚ, τις περισσότερες κόντρα σε κάθε άλλη ελληνική ομάδα! Στα ματς που ο 30χρονος εξτρέμ μοίρασε την μπάλα για γκολ ο Ολυμπιακός είχε 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Μένει πλέον να δούμε τις θα κάνουν οι δύο άσοι των Ερυθρόλευκων. Αν θα συνεχίσουν την παράδοση σε γκολ και ασίστ αντίστοιχα και αν ο Ποντένσε θα καταφέρει επιτέλους να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ