Ο Τουρέ έπαιξε πρώτη φορά σε διπλό και τους άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό!

Ο Τουρέ έπαιξε πρώτη φορά σε διπλό και τους άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό!

Ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού μίλησε με τον Πέδρο Μαρτίνς, συμμετείχε για πρώτη φορά σε εσωτερικό δίτερμα και to10.gr καταγράφει όσα έκανε, σε τι επίπεδο βρίσκεται, αλλά και την άποψη πως «όταν παίρνει την μπάλα...».

Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γιάγια Τουρέ; Πότε θα είναι έτοιμος να μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό; Σε ποιο παιχνίδι θα κάνει το ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες; Ερωτήματα που απασχολούν σε καθημερινή βάση τους οπαδούς (και όχι μόνο) του Ολυμπιακού. Ερωτήματα στα οποία καλούνται να δώσουν απαντήσεις, τόσο ο Ιβοριανός σούπερ σταρ, όσο και οι προπονητές και γυμναστές των Πειραιωτών.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Τουρέ δεν έχει έρθει στην Ελλάδα για να… κοιτάζει. Εχει έρθει για να παίζει. Και για να δείξει στους αμφισβητίες του γιατί όλα αυτά τα χρόνια κυριαρχούσε. Μάλιστα, ο ίδιος είχε πρόσφατα μια συζήτηση με τον Πέδρο Μαρτίνς, αναφορικά με το πρόγραμμα προπόνησης, αλλά και το πώς θα βρει αγωνιστικό ρυθμό, παράλληλα με την προετοιμασία που κάνει για τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης, ώστε να κερδίσει χρόνο.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, να ακολουθεί μέρος του προγράμματος της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού. Και συγκεκριμένα το κομμάτι που περιλαμβάνει τακτική και δίτερμα. Για αυτόν τον λόγο συμμετείχε χθες στο εσωτερικό δίτερμα που έλαβε χώρα στο Ρέντη. Δίτερμα στο οποίο δεν συμμετείχαν, μεν, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, αλλά το οποίο είχε ένταση και απαιτήσεις, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ζητάει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και συγκεκριμένα πράγματα από κάθε παίκτη του.

Τι προέκυψε από αυτό το διπλό, ως μια πρώτη… αγωνιστική εικόνα του Τουρέ;
1) Ακόμη είναι αρκετά πίσω από άποψης φυσικής κατάστασης και χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, ώστε σταδιακά να αρχίσει να παίρνει λεπτά συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια.
2) Στο δίτερμα τα σπριντ και οι έντονες ενέργειές του ήταν λίγες χωρίς την μπάλα, κάτι που αποτελεί και οδηγία των προπονητών και των γυμναστών, ώστε να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός.
3) Αλλά… Μόλις η μπάλα έφτανε στα πόδια του, η έκρηξη ποιότητας, τεχνικής αρτιότητας και ικανότητας, ήταν εκτυφλωτική. Οι παίκτες του Ολυμπιακού γνώριζαν εξ αρχής τι μπορεί να κάνει ο Τουρέ. Αλλά μετά από αυτά που βλέπουν στο Ρέντη, έχουν μείνει άφωνοι με όσα κάνει με την μπάλα, ακόμη και τώρα που είναι φανερά ανέτοιμος!

Σε όλες τις συζητήσεις των παικτών-ανθρώπων του Ολυμπιακού, που αφορούν στον πρώην αρχηγό της Μάντσεστερ Σίτι και την παρουσία του στο ερυθρόλευκο προπονητήριο, η φράση «δεν τρέχει πολύ στο γήπεδο και δεν κάνει πολλές κινήσεις» ακολουθείται πάντα (και από όλους) με τον θαυμασμό «αλλά όταν παίρνει την μπάλα…». Με τον Γιάγια να δείχνει ότι μόλις βρεθεί σε καλή κατάσταση, θα προσφέρει σπουδαίες στιγμές ποδοσφαιρικής ανωτερότητας.

Προσθέτοντας το απλόχερα δοσμένο από τη φύση ταλέντο του, στις εξαιρετικές δυνατότητες του ρόστερ που έχει χτίσει φέτος ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ