Το ρεκόρ του Σαλπιγγίδη, ο Φραντζέσκος και ο Κωστίκος

Το ρεκόρ του Σαλπιγγίδη, ο Φραντζέσκος και ο Κωστίκος

Διαβάστε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την προϊστορία των αγώνων του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Η ώρα για το ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο πλησιάζει. Το σάιτ του Δικέφαλου μας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Γεντί Κουλέ στις 18:15. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Κρητικούς, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα στο Ηράκλειο.

#3 νίκες με 2-0 μέσα στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ έχει ο ΠΑΟΚ και αυτό είναι το αγαπημένο του σκορ πλέον, με τις δύο από τις τρεις να έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο 0-2 είχε γραφτεί στις 30 Νοεμβρίου 1980 με δύο γκολ του Βασίλη Βασιλάκου και τα δύο τελευταία ήταν το 2008-09 και το 2011-12. Το 1-1 είναι ο νικητής στις ισοπαλίες με έξι εμφανίσεις, ενώ ο ΟΦΗ έχει επικρατήσει με 2-1 σε οκτώ από τα 39 ματς των δύο ομάδων στο Ηράκλειο.

#9 ματς χωρίς ήττα εντός και εκτός έδρας είχε συμπληρώσει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΟΦΗ πριν την τελευταία του επίσκεψη εκεί που ηττήθηκε με 3-1. Μάλιστα δεν έχει δεχθεί γκολ στα τρία από τα πέντε ματς που έχει δώσει στο Ηράκλειο για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Συνολικά έχουν διεξαχθεί 40 αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΟΦΗ και ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί στις 18 (6 νίκες – 12 ισοπαλίες).

#Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στις 4 Φεβρουαρίου 2015, όπου ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 του ΠΑΟΚ. Για τον Δικέφαλο είχε σκοράρει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ενώ τα γκολ για τους κρητικούς τα τέρματα ήρθαν από τον Τζορτζ, τον Λαμπρόπουλο και τον Κουτσιανικούλη που αγωνίζεται και τώρα στον ΟΦΗ.

#8 γκολ έχει σημειώσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης απέναντι στον ΟΦΗ σε αγώνες πρωταθλήματος και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων. Ακολουθεί ο Γιώργος Κωστίκος με έξι γκολ κόντρα στην ομάδα της Κρήτης.

#5 γκολ έχει σημειώσει με τα χρώματα του ΟΦΗ κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Κώστας Φραντζέσκος και ακόμη δύο ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κόντρα στους Κρητικούς. Την σεζόν 1996-97 που αγωνίστηκε στο πρώτο μισό με την ομάδα του Ηρακλείου και το δεύτερο με τον Δικέφαλο, κατάφερε να σκοράρει στον πρώτο γύρο με τον ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο κόντρα στον ΠΑΟΚ και στον δεύτερο ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πλέον να σημειώσει δύο γκολ με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ και να κρίνει το 2-0 επί του ΟΦΗ μέσα στην Τούμπα.

#5 από τις έξι νίκες που έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ μέσα στο Ηράκλειο είναι χωρίς να δεχθεί γκολ από τον ΟΦΗ. Η μοναδική που σκόραρε και ο ΟΦΗ ήταν την σεζόν 2002-03, όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-0 χάρη στα γκολ των Καφέ, Οκκά και Σαλπιγγίδη και η ομάδα της Κρήτης μείωσε σε 3-2 με γκολ των Σολίς και Γκόμεζ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ