ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3

Ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πέρασε από την Κρήτη, επικρατώντας του ΟΦΗ με 3-1 – Σπουδαία εμφάνιση από τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό, που σκόραρε το πρώτο γκολ (37') του Δικεφάλου και «σέρβιρε» τα άλλα δύο σε Μάτος (45+4’) και Ζαμπά (53’).

Το 3Χ3 έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα κερδίζοντας και τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο Δικέφαλος που παρατάχθηκε χωρίς τους Πρίγιοβιτς και Πέλκα, άλωσε το «Γεντί Κουλέ» με 3-1. Οι Θεσσαλονικείς, που δεν τους δόθηκε πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό σε ανατροπή του Στρέζου πάνω στον Ζαμπά, είχαν ένα νευρικό 20λεπτό και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τον Παπαστεριανό (19′) κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή χάρη στην οξυδέρκεια και το ταλέντο του Ντιέγκο Μπίεσεσβαρ που έδειξε να επιστρέφει και να φωνάζει «παρών». Ο Σουριναμέζος που ανέλαβε το ρόλο του ηγέτη οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης (37′) ενώ είχε και δύο ασίστ στα γκολ των Μάτος (45’+) και Ζαμπά (53′).

Με πολλές απουσίες ο ΟΦΗ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος στην πρεμιέρα του ΟΦΗ στην έδρα του και χωρίς τον ίδιο στον πάγκο λόγω της τιμωρίας του επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Στρέζο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Κυριακίδης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης και Κοροβέσης. Στη μεσαία γραμμή οι Παπαστεριανός και Νάστος. Στις πτέρυγες οι Ντίνας και Σάσι στον άξονα ο Νέιρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Βουό.

Καρέλης-Μπίσεσβαρ και 4-2-3-1

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Νίκο Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης στη θέση του τραυματία Πρίγιοβιτς. Ο Δικέφαλος που φόρεσε για πρώτη φορά την πορτοκαλί εμφάνιση ξεκίνησες με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα ήταν οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Μαουρίσιο – Κάνιας, με τον Ελ Καντουρί στον άξονα και τους Μπίσεσβαρ και Ζαμπά στις πτέρυγες. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης, ο Νίκος Καρέλης που επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα με την φανέλα του ΟΦΗ.

Δεν του δόθηκε καθαρό πέναλτι            

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στο Γεντί Κουλέ με στόχο να «καθαρίσει» το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Θα μπορούσε να το πετύχει αν οι Διαμαντόπουλος και Αλεξέας δεν χάζευαν τον κρητικό ουρανό. Στο 3ο λεπτό ο Ζαμπά, πρόλαβε να βρει τη μπάλα στην έξοδο του Στρέζου. Ο τερματοφύλακας με τη φόρα που είχε γκρέμισε τον Βραζιλιάνο επιθετικό μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής μαζί με τον επόπτη έδειξαν άουτ. Όλος ο πάγκος του ΠΑΟΚ «πετάχτηκε» και έτρεξε να διαμαρτυρηθεί στον επόπτη και τον τέταρτο διαιτητή για την απόφαση.

Έπεσε αγωνιστικά

Ο Δικέφαλος ήταν καλός μέχρι το πρώτο δεκάλεπτό, στη συνέχεια χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο επικράτησε ένας εκνευρισμός με τους παίκτες του Λουτσέσκου να κάνουν διαρκώς λάθη. Ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή, ανεβάζοντας ψηλά την άμυνα του. Η πίεση τον κρητικών μπλόκαρε τους Θεσσαλονικείς που δεν μπορούσαν να βγάλουν με σωστό τρόπο την μπάλα από την καρέ τους. Στο 19′ είχαμε την πρώτη φάση για τον ΟΦΗ με το δυνατό σουτ του Κυριακίδη. Η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Πασχαλάκης. Αυτό ήταν το πρώτο σουτ που έγινε από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.

Λάθη και 1-0 από τον Παπαστεριανό

Τα λάθη στη μεσαία γραμμή ήταν πολλά και όλα από τον Κάνιας. Ο Ισπανός που δείχνει να μην είναι στα καλύτερα του έχασε την μπάλα μέσα από τα πόδια από τον Παπαστεριανό. Ο έμπειρός μέσος του ΟΦΗ αφού πέρασε και τον Κρέσπο με το δεξί μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη, ανοίγοντας το σκορ και κάνοντας το 1-0 για τον ΟΦΗ στο 21ο λεπτό στην πρώτη του ουσιαστικά φάση στο ματς.

Μπίσεσβαρ, ο ηγέτης

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, προσπαθούσε να βρει λύσεις για την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να παίζουν πιο ήρεμα τη μπάλα όταν την είχαν στα πόδια τους κι αυτό τους έδωσε επιπλέον ψυχολογικό πλεονέκτημα. Εκεί που όλα έδειχναν αρνητικά και ο ΠΑΟΚ, θα πήγαινε στα αποδυτήρια έχοντας δεχθεί ένα τέρμα, ξαφνικά ήρθαν τα πάνω κάτω. Από ένα ωραίο συνδυασμό μεταξύ Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ στο 37′ ήρθε η ισοφάριση κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Σουριναμέζος αφού πέρασε τον Κομεσίδη πλάσαρε ιδανικά με το αριστερό τον Στρέζο και έκανε το 1-1.

Μάτος και 1-2

Ο Δικέφαλος, πήρε τα πάνω του και άρχισε να εκδηλώνει και πάλι επιθέσεις, ενώ ο ΟΦΗ έδειχνε να τα έχει λίγο χαμένα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι Ασπρόμαυροι της Θεσσαλονίκης πέτυχαν και δεύτερο γκολ.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Μάτος κέρδισε στον αέρα τον προσωπικό του αντίπαλο και με έξυπνη κεφαλιά έστειλε την μπάλα να βρει πρώτα στο χορτάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Στρέζου.
Η άσχημη αντίδραση του Πασχαλάκη

Το γκολ του Μάτος έφερε πολλά νεύρα και άσχημες αντιδράσεις από ποδοσφαιριστές. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν αντέδρασε σωστά προς τους φιλάθλους του ΟΦΗ που ήταν πίσω από την εστία του. Οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Διαμαντόπουλο και παρότι συμβουλεύτηκε στον 4ο διαιτητή Τσαμούρη δεν τιμώρησε τον τερματοφύλακα του Δικέφαλου.

Ζαμπά και 1-3

Ο Δικέφαλος, όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, με γκολ. Στο 53ο λεπτό ο Ελ Καντουρί έκανε σέντρα από δεξιά για τον Ζαμπά, εκείνος συνεργάστηκε με τον Μπίσεσβαρ, έκανε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση στέλνοντας τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Στρέζου για το 1-3. Οι Θεσσαλονικείς έχοντας τον αέρα των δύο τερμάτων ηρέμησαν αγωνιστικά και έπαιξαν με άλλον αέρα στο παιχνίδι.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε στο 59ο λεπτό, με τον Κοροβέση να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, τον Αραβίδη να πλασάρει και να στέλνει άουτ τη μπάλα τη στιγμή που ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ήταν εξουδετερωμένος. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε 2 λεπτά αργότερα. Ο Ζαμπά βρήκε τον Καρέλη, εκείνος πλάσαρε με το αριστερό, αλλά δεν είχε καλή ισορροπία και η μπάλα δεν πήγε προς την εστία. Αυτή ήταν η πρώτη χαμένη ευκαιρία του Δικέφαλου μέσα από την περιοχή του ΟΦΗ που δεν μετουσιώθηκε σε γκολ.

Η αγκαλιά του Λουτσέσκου στον Κάνιας

Στο 62ο λεπτό είχαμε την είσοδο του Πόντους Βέρνμπλουμ στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας τη θέση του Χοσέ Κάνιας. Ο Ισπανός που έδειξε μια μικρή δυσφορία δέχθηκε τα συγχαρητήρια και την αγκαλιά του Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός σε μια σύντομη στιχομυθία που είχε με τον Κάνιας του είπε: «ξέρεις ότι σε αγαπάω».

Μέχρι το τέλος του αγώνα ναι μεν υπήρχε ένας σχετικός ρυθμός στο ματς, όμως ο ΠΑΟΚ άρχισε να σκέφτεται τα παιχνίδια που έρχονται και είναι με Τσέλσι στο γήπεδο της Τούμπας την Πέμπτη (20/9) και αυτό με την ΑΕΚ.

10άρι: Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, στην επανεμφάνιση του στην 11αδα του ΠΑΟΚ πέτυχε ένα γκολ, ενώ είχε και δύο ασίστ στα τέρματα των Μάτος και Ζαμπά. Ο Σουριναμένος χαφ ήταν από τους διακριθέντες βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο Ηράκλειο.

Στον πάγκο: Κακή ήταν η αντίδραση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στο γκολ του Μάτος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου να πανηγυρίσει προς τον κόσμο του ΟΦΗ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα όλο το γήπεδο, αλλά και οι παράγοντες του ΟΦΗ. Φθηνά την γλίτωσε ο Έλληνας τερματοφύλακας καθώς ο Διαμαντόπουλος δεν τον τιμώρησε με κάποια κάρτα.

Γιατί κόουτς: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα μπορούσε όταν ο ΠΑΟΚ από το 10ο λεπτό μέχρι και το γκολ της ισοφάρισης, να κάνει τουλάχιστον μια αλλαγή στο παιχνίδι. Όπως αυτή του Βέρνμπλουμ στη θέση του Κάνιας. Ο Ισπανός συνεχίζει της μέτριες εμφανίσεις κι αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον Ρουμάνο τεχνικό που θέλει να κρατάει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια της ομάδας.

Διαιτητής: Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος δεν τα πήγε καλά στην αναμέτρηση του Ηρακλείου. Ο ρέφερι του αγώνα αρνήθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ μόλις στο 3ο λεπτό όταν ο Στρέζος «γκρέμισε» τον Σαμπά, ενώ έχασε πολλές φάσεις.

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3

Γκολ: 19′ Παπαστεριανός, 37′ Μπίσεσβαρ, 45’+ Μάτος, 53′ Ζαμπά
Κίτρινες: Ζαμπά, Σάσι, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός, Μάτος, Πλατέλλας
Κόκκινες:-
Γήπεδο: Γεντί Κουλέ
Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας και Κωνσταντίνος Ψάρρης
Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

ΟΦΗ: Στρέζος, Κυριακίδης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Παπαστεριανός, Νάστος, Ντίνας (54′ Πλατέλλας, Νέιρα (67′ Κουτσιανικούλης), Σάσι (54′ Αραβίδης), Βουό
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας (62′ Βέρνμπλουμ), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Ζαμπά (69′ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ, Καρέλης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ